»

Oddaljeni BSOD

CNet - CNET poroča o varnostni napaki, ki lahko napadalcu omogoči sesutje računalnika, na katerem teče Windows Vista oz. Windows 7, ter morda tudi na Windows Server 2008. Ker se napaka nahaja v Server Message Block 2 gonilniku, ki je v uporabo stopil šele z Windows Vista, starejši sistemi (npr. Windows XP, 2000) z napadom nimajo težav.

Gonilnik SMB2.SYS se sesuje in povzroči ponoven zagon sistema (oz. moder zaslon smrti, BSOD), če dobi popravljen header, ki zahteva vzpostavitev protokola. Napako je našel Lauernt Gaffié, ki je tudi že kontaktiral Microsoft. Uradnega popravka za varnostno luknjo, za katero komentarji na Gaffiéjevem blogu pravijo, da bi lahko omogočala tudi izvajanje zle kode, zaenkrat še ni, torej je rešitev onesposabljanje SMB2 protokola in z njim povezanih vrat.

35 komentarjev

Čisto na kratko

Guru 3D - Opažam, da vedno, ko pisuni uporabljamo ta naslov, objavimo nove driverje. Zakaj bi to uporabno tradicijo spreminjali, ko ni potrebno?
Torej tu lahko najdete nove driverje za 3dfx grafične kartice s podporo WinXP-jem. Če delujejo ali ne, ne vem, ker nimam ne 3dfx grafične niti WinXP-jev. Zato pa povejte vi...

1 komentar

WinXP twekanje

Tweak3D - Ker bodo kmalu izšli, je jasno, da hočete ljudje, izvedeti kaj boste z njimi pridobili. Še bolj uporabno pa je vedeti, kako jih lahko twekate. Prevoda besede tweak se pravkar ne morem spomniti, najbližje je pojem navijanja programske opreme. Pa da neham nakladat...
Tweak3d.net je pripravil šest strani dolg test/vodič po WinXP-jih. Fantje so se v stvar očitno res poglobili, ampak le v stvari, očitne preprostemu uporabniku. Torej ne pričakujete analize kernel-a, ampak čisto preprosto razlogo novih "uporabniku prijaznih" funkcij. Osebno jemljem vse okoli WinXP-jev z doberšno mero skepticizma. Ampak to sem pač jaz.

1 komentar

WinXP test

FiringSquad - Kot vam je že včeraj govoril slycer so Windows XP-ji že za prvim vogalom... Tega se zavedajo tudi tehnične strani, zato na Internetu pravkar vlada mrzlica testiranja WinXP-jev.
Tej mrzlici so podvrgli tudi fantje pri FireingSquad in so tu pripravili članek o XP-jih. Članek je kar dolg (7 strani) in precej kritičen do Microsoftovega novega ponosa. Fantje obdelajo vsako najmanjšo napak(ic)o, ki obstaja. Članek je kar koristen, ker vas bo opozoril na vse varnostne napake, ki jih XP-ji imajo. Posvetili so se namreč možnosti, da Microsoft (in drugi) vohunijo za vami. Kar, morate priznati, je kar uporabno vedeti, od kod vas lahko Veliki brat gleda! Če ste paranoik si članek definitivno morate prebrati, drugače pa... jemite ga z rezervo. ni vse takooo črno. Ali pač?

12 komentarjev

Malo samohvale

VIA Hardware - Na VIAHardwere so tu pripravili članek o zgodovini Vie. Ker pa je VIAHardwere zelo "povezana" z Vio samo, je članek spisal kar uslužbenec Vie. Kar je seveda (malo) pristransko. Celoten članek je v stilu ...in potem je VIA ostala sama na tržišču in edina kljubovala Intelu... Skratka gre za članek polen samospevov na čast Vii. Nas pa spomni na vse stvari in izdelke, ki so se pojavili pred desetimi leti do danes. Via je namreč vedno bila ptisotna na tržišču in tako lahko sledimo kako se je VIA razvijala ob procesorjih (od Pentiuma preko Pentiuma2 in 3 do AMD-jev in tako naprej)... Če niste strašen nasprotnik Vie, si članek kar preberite, ker vas bo spomnil na lepi čas Pentiumov...

7 komentarjev

O Truform-u

AnandTech - Včeraj sam vam govoril o ATI-jevi zadnji pogruntavščini. O Truform-u, ki bo vgrajen tudi v Radeon 2 grafično kartico. Na AnandTech-u so tu pripravili članek o tej novi tehnologiji.
Naj vam na kratko predstavim, do kakšnih zaključkov so prišli. Ugotavljajo, da gre za zelo uporabo izboljšavo, ki pa ne bo nujno uporabljena. Čeprav ATI zatrjuje, da so razvijalci igric nad Truformom navdušeni, je treba njihove izjave jemati z rezervo. Pri ATI-ju trdijo tudi, da Truform ne obremenuje hitrosti. Bomo videli...

5 komentarjev

Flashanje BIOSa

X-Bit Labs - Se vam je že kdaj zgodilo, da ste slabo flash-ali BIOS? Je? Potem preberite ta članek, da se vam to ne bo zgodilo nikoli več. Fantje pri X-Bit labs so pripravili članek o flashanju Award BIOSa. Piše, kaj storiti, če gre kaj narobe, pa tudi, kaj pridobimo s flashanjem, zakaj sploh rabimo BIOS, kako flashamo,... Priporočam!

2 komentarja