»

Na zahodu nič novega

več strani - No, skoraj nič, izšel je namreč procesor AMD Athlon MP 2100+, ki je praktično enak Athlonu XP, le da ima MP bit nastavljen na 1, kar mu omogoča, da brez težav deluje v dvoprocesorskih sistemih na dual-CPU ploščah. Druga novost je pa mobilni Duron 1300, grajen na jedru Morgan. Radujte se, ako se hočete [:D]. Klik!

Dodatek, 18:30 - Test novega Athlona MP 2100+ si lahko preberete tudi na AnandTechu, kjer so ga primerjali s strežniško konkurenčnim Xeonom 2.4 GHz. Klik!

0 komentarjev

Zelo zanimiva modifikacija

vir: Pheaton
Pheaton - Modifikacije so na Slo-techu na žalost postale redka ptica selivka (vsaj v novicah), kar pa pisuni v bodoče hočemo spremeniti, saj na internetu dobesedno mrgoli raznoraznih modifikacij, med katerimi se najdejo tudi pravi oblikovalski biseri. Enega izmed teh biserov si lahko ogledate tukaj. Modifikator se je namreč odločil, da bo svoje ohišje predelal v čisto pravega nosilca sovjetskih simbolov, končni izdelek pa je na ocenjevalce naredil tak vtis, da je celo zmagal na...

0 komentarjev

Arhitektura AMD Hammerja

AnandTech - Tekma v razredu 32 bitnih procesorjev je trenutno na frekvenčni strani Intela. Pri novih 64-bitnih procesorjih pa je to malo drugače. Intel je že dolgotega napovedal Itaniuma, ki ga je tudi že predstavil in je že v prodaji v nekaterih high-end strežnikih. Drugačen pa je položaj pri AMDjevem Hammerju, čigar predstavitev je napovedana v naslednjih 12 mesecih. Če ste privrženec novih tehnologij, si preberite članek na AnandTechu, kjer so si podrobno ogledali arhitekturo tega prcesorja.

0 komentarjev

Sistemi za socialce

AnandTech - Ko kdaj pa kdaj zaidem na naš prelepi Forum, kjer sem bil nekoč kar precej reden gost, danes pa sem tam postal redka ptica selivka, velikokrat uzrem razne prošnje v stilu "kakšen računalnik naj kupim?". Takim zahtevam je težko ugoditi, saj vsak forumaš predlaga drugačen sistem. Vse skupaj se zaplete, ko pridemo do različnih cenovnih razredov. Kaj nam ostane še poleg forumašev? Anandtech, kjer so napisali članek o sestavljanju "value" sistema. Sisteme so razdelili v tri razrede - pisarniškega (SOHO), igričarskega in profesionalnega. Če torej kupujete nov računalnik in nebi radi zavalili zanj gore denarja, ter iščete nasvet kakšen računalnik naj kupite, potem bo ta članek kar pravšnji za vas. Samo ne ozirajte se preveč na cene, ker niso več pravilne, saj je članek star že skoraj mesec dni (je pač prišel pod roke).
Tako, za danes bo dovolj. Jutri pričakujte več novic. ...

1 komentar

Vodič za kupce

AnandTech - Pri AnandTechu so objavili vodič, katere komponente kupiti, če niste ravno sin Bill Gatesa. Skratka - gre za Value sistem. Kot je v navadi pri AnandTechu, so v sklopu vodiča nanizali rešitev za tri vrste uporabnikov. Za profesionalno/domačo uporabo (IBM Aptiva ), igračkarsko mašino (Moja Ta Huda Mašina) in profesionalno uporabo.
Za igranje iger priporočajo KyraII, za profesionalno načrtovanje 3D grafike pa GeForce2 MX. Članek si oglejte tukaj.
Moje osebno mnenje je, da je tak vodič hvalevredna zadeva, a so fantje ponekod naredili tudi napake! Mogoče sem pa to samo jaz...

1 komentar

Nadgradnja Linux kernela

Byte - Slej ko prej pride tudi potreba po zamenjavi kernela. Tega so se zavedli tudi na Bytu in napisali članek na to tematiko. Žal vse skupaj ni napisano v obliki vodiča, ampak bolj kot poročilo in nasveti ob morebitni menjavi, tako da začetniki ne boste imeli kake velike koristi. Boste pa znali članek ceniti predvsem izkušenejši uporabniki Linuxa, ki boste v članku našli kak pomemben podatek.

0 komentarjev