»

Tresenje kamere omogoča identifikacijo snemalca

New Scientist - Raziskovalci z izraelske univerze so ugotovili, da je način hoje oziroma gibanja nasploh človeku lasten, podobno kot prstni odtisi. To ni nič kaj novega, nova pa je izraba tega za identifikacijo snemalcev posnetkov s kamerami, ki jih nosimo, na primer Google Glass ali GoPro. Četudi se snemalca na kameri ne vidi in četudi je ta povsem tiho, ga je mogoče v dobršnem deležu primerov identificirati. Tehnika je seveda primerjalna, zato nam nič ne pomaga, če nimamo vsaj dveh posnetkov istega snemalca, kjer je avtorstvo enega znano. Zaradi YouTuba pa je takih posnetkov z znanim avtorstvom čedalje več.

Testirali so 34 oseb, ki so nosile bejzbolske čepice s kamerami GoPro. Algoritem za prepoznavanje gibanja in tresljajev je uspel v 88 odstotkih primerov pravilno ugotoviti, kdo je posamezen posnetek posnel. V povprečju so za identifikacijo potrebovali vsega 12 sekund.

Avtorja študije poudarjata, da je...

38 komentarjev

HTC je predstavil Desire Eye, kamero RE, Zoe je na voljo javnosti

Mnogi HTC Desire EYE enačijo s Kiklopom zaradi velike leče nad zaslonom

vir: Android Central
Android Central - HTC je na težko pričakovani predstavitvi, za katero se je potihoma pričakovalo, da bo vsebovala naznanitev novega Nexusa, predstavil nekaj povsem drugega. Predstavili so mobilni telefon Desire EYE ter malo, akcijsko kamero RE po vzoru GoPro-ja. Desire Eye je pravi selfie telefon, saj je glavna lastnost novinca uporaba ne ene, temveč dveh kamer s 13 milijoni pikslov (in dvobarvnim flešom), kjer je ena nameščena na običajno mesto na zadnji strani telefona, druga pa na sprednjo, nad zaslon, kjer je sicer običajno nameščena nekoliko slabša kamera. Za telefon iz družine Desire, ki je nekdaj predstavljala najboljše, kar je HTC ponujal, a danes predstavlja nekoliko bolj cenovno prijazne...

19 komentarjev

Garmin se postavlja po robu GoProju

vir: The Verge
The Verge - Na področju trpežnih akcijskih kamer je nedvomno praktično monopolist GoPro, ki poleg odličnih izdelkov skrbi tudi za obilico oglaševanja. Konkurentov je kar nekaj, še najboljši je bil Contour, a so pred dvema tednoma iznenada zaprli svoja vrata. Obstaja nekaj cenejših in nedvomno slabših alternativ, a nekoliko izstopa bolj svež izdelek, ki so ga pripravili pri japonskem Sonyju. Zaradi svoje svežine še ni tako dobro zasidran pri kupcih, kot je GoPro in kot je bil najbližji konkurent, Contour.

Zdaj imamo na trgu še enega velikega igralca, Garmin. Nedvomno so pri Garminu poznani predvsem po svojih GPS enotah, večinoma tistih, namenjenih za v avtomobile. Svoj čas so navigacijo ponujali za nekatere pametne mobilne telefone, a...

40 komentarjev