»

Bizaren hrošč v FaceTimu omogočil prisluškovanje

9to5Mc - V Applovi aplikaciji za videoklice FaceTime so odkrili hrošča, ki praktično omogoča prisluškovanje. Na napravah z iOS 12.1 je namreč mogoče vzpostaviti povezavo s klicanim, četudi ta sploh ne odreagira na klic. Zadostuje, da na svojem telefonu (torej na tem, s katerega kličemo), med klicem izberemo Add Person in v skupinski pogovor dodamo sami sebe (svojo telefonsko številko). Na ta način vzpostavimo skupinski klic prek FaceTima, v katerega...

27 komentarjev

Umrl je Google Talk

Slo-Tech - Pa smo končno dočakali dan, ko je Google ukinil Google Talk, kar so obljubili že marca. Google Talk, ki smo ga poznali tudi pod vzdevkom GChat, je bil z nami vse od leta 2005, v zadnjem času pa je postal odveč. Google je namreč odtlej uvedel Hangouts in nedavno še Allo, zato je na področju Googlovih aplikacij za hipno sporočanje vladala precejšnja zmeda.

Poglejmo, kaj nam ostaja. Kdor je vztrajal na Google Talku, bo odslej najbrž uporabljal Google Hangouts. Tja so predstavili tudi vse stike iz Google Talka, da prehod ne bi bil preveč boleč. Po drugi strani pa bo mobilna...

22 komentarjev

Microsoft z integracijo Skypa v Outlook

Hello, yes.

vir: CNet
CNet - Microsoft je po predlanskem prevzemu VoIP ponudnika Skype najprej poskrbel za prisluškovalne apetite ameriške vlade, zdaj smo pa na vrsti tudi mi, uporabniki. Podjetje v ta namen agresivno konsolidira svoje spletne storitve. Hotmail so lani združili z Outlookom, MSN (Windows Messenger) so ugasnili spomladi, zdaj pa se je začelo združevanje vseh treh v eno storitev. Outlook uporabniki v ZDA, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, Kanadi ter Braziliji lahko od danes naprej svoje kontakte kličejo kar znotraj spletnega oz. namiznega Outlooka, tako kot je to že mogoče znotraj GMaila (Hangouts). Gre za produkcijsko različico storitve, ki je bila nekaterim uporabnikom na voljo že od aprila.

Podjetje je splavitev pospremilo z lično izjavo za javnost, v kateri navajajo...

22 komentarjev

NSA in Microsoft prestrezala komunikacijo pred šifriranjem

Guardian - Nove informacije, ki pritekajo na plan o aferi Prism, kažejo, da so nekatera podjetja zelo tesno sodelovala z NSA ter ji omogočala še lažje prisluškovanje. The Guardian je razkril, da je na primer Microsoft omogočil NSA celo obiti lastno šifriranje, da so lahko prestrezali sporočila.

Microsoft je tako NSA dovolil in omogočil, da prisluškuje pogovorom na novi strani Outlook.com, vključno s hipnimi sporočili in elektronsko pošto prek Hotmaila, še preden se ti šifrirajo. Prav tako so sodelovali s posebno enoto FBI, tako da sta imela FBI in NSA nemoten dostop do oblačne podatkovne storitve SkyDrive. Prism tudi omogoča prestrezanje pogovorov prek Skypa, NSA pa vse zbrane podatke redno deli s FBI in CIA.

Spomnimo se, da so podjetja od začetka trdila,...

130 komentarjev

Konec neke dobe: Windows Live (MSN) Messenger odhaja

The Verge - Microsoftov MSN Messenger je luč sveta ugledal leta 1999, ko je Microsoft prekinil razvoj velike polomije pod imenom Chat. Z njo so od leta 1996 poizkušali pogovorom prek omrežja IRC dodati več slikovitosti in življenjskosti, a nihče se ni želel pogovarjati v obliki stripov. Tri leta pozneje je bil Chat ukinjen, na velika vrata pa je prispel MSN Messenger. Odjemalec za omrežje Microsoft Messenger se je odlično prijel in postal izjemno priljubljen med uporabniki. Leta 2005 je doživel preimenovanje v Windows Live Messenger, a se je še vedno znašel v prav vsaki verziji Windows. Na vrhuncu je imel 300 milijonov uporabnikov, kar je približno tretjina toliko, kot jih je na Facebooku danes. Pot si je utrl tudi v Windows 8.

Messenger pa je...

53 komentarjev

Google+ na voljo vsem, dodano iskanje

Google - Po slabih treh mesecih od izdaje beta verzije Googlovega socialnega omrežja Google+ se je Google odločil, da je omrežje dovolj zrelo, da lahko ukine potrebo po povabilu za uporabo. Odslej se lahko k storitvi Google+ priključi vsakdo, tako da enostavno obišče domačo stran in klikne Prijavi se (oziroma predhodno ustvari Google Račun, če ga še nima).

Poleg tega je Google vpeljal še nekaj manjših novosti. Hvalijo se, da so jih v treh mesecih uvedli kar 99, do česar z drobljenjem sprememb sicer ni težko priti. Kakorkoli že, v zadnjih dneh so dodelali Hangouts (videopomenki), ki so sedaj podprti tudi na mobilnih telefonih z Androidom, lahko po želji popolnoma javni, čeprav sodeluje le do devet ljudi (Hangouts on Air), prav tako pa lahko vključujejo deljenje zaslona (screensharing), Google Docs itn. Razvijalci bodo veseli izdanih API-jev,...

10 komentarjev

Intel odprl prvo tovarno na Kitajskem

V ozadju najnovejša Intelova tovarna na Kitajskem, pred njo kitajski kmet

ComputerWorld - Intel v zadnjem času pospešeno gradi in odpira nove tovarne, saj so po napovedi milijardnih investicij v ZDA odprli tudi svoj prvi proizvodni obrat na Kitajskem. V mestu Daljan v provinci Ljaoning so postavili poltretjo milijardo dolarjev vredno tovarno, ki bo na 300-milimetrskih silicijevih rezinah izdelovala čipe za Intel. Prve napovedi o gradnji je Intel objavil leta 2007, tri leta pozneje pa je tovarna nared in pripravljena na začetek obratovanja.

Kitajski obrat je posebnega pomena, ker se je Intel doslej Kitajske zaradi pomislekov o varovanju intelektualne lastnine izogibal. Za zgraditev te tovarne je morala dovoljenje dati ameriška vlada zaradi svoje politike preprečevanja, da bi...

41 komentarjev

Intel odprl novo tovarno

X-Bit Labs - Intel je danes potrdil odprtje svoje nove tovarne v Novi Mehiki, v kraju imenovanem Rio Rancho. Dve milijardno investicijo so poimenovali Fab 11X, ukvarjala pa se bo izključno z izdelovanjem 0.13 mikronskih procesorjev, razprostirala pa se bo na območju velikem 93.000 kvadratnih metrov (milijon kvadratnih čevljev). V kolikor vas zanimajo še ostale tehnične karakteristike ter podrobnosti, klik za originalen članek.

0 komentarjev