»

10 milijonski "Supervizor" Steva Balmerja bo nadziral Trumpovo trošenje

TheNextWeb - Kako ameriška vlada letno zapravi približno 5.400 milijard dolarjev ameriških davkoplačevalcev? To se očitno sprašuje nekdanji prvi mož Microsofta Steve Ballmer, ki je v tajnosti pripravljal projekt, ki bo na razumljiv način razkril denarne tokove iz državnih neder v zasebne žepe. In vice versa. Projekt, v katerega je Ballmer investiral več kot 10 milijonov lastnega denarja, se imenuje USA Facts. Zaživel naj bi danes ponoči, večino dela pri njegovi izgradnji pa so opravili na univerzi Pensilvanija.

Ameriški spletni faktikon naj bi tako Američanom med drugim razkril:
  • Koliko zaslužijo in kaj pravzaprav dela več kot 24 milijonov državnih uslužbencev v ZDA?
  • Koliko milijonov dolarjev zaradi napačnega parkiranja možje v modrem izvlečejo iz žepov državljanov?
  • Zakaj so ameriške nevladne...

4 komentarji

Microsoft povečal dobiček in prihodke

Microsoft - Microsoft je presenetil s poslovnimi rezultati za preteklo četrtletje, v katerem je povišal prihodke in dobiček nad pričakovanja analitikov. V treh mesecih so prihodki zrasli za 16 odstotkov na 18,5 milijard dolarjev, dobiček pa se je povzpel do 5,2 milijarde dolarjev, kar predstavlja 17-odstotno rast. Delnica podjetja je takoj po objavi rezultatov poskočila za pet odstotkov.

Toda Microsoftovo poslovanje sestavljata dve precej različni strani. Prodaja programske opreme in storitev podjetjem gre kot po maslu in je zrasla za 10 odstotkov. Tu najdemo oblačne storitve, Exchange, SQL Server, Lync in podobno. Nekoliko slabše gre za oddelku za končne uporabnike, ki prodaja Windows, strojno opremo kakor Surface, oglaševanje in...

125 komentarjev

Microsoftovo poslovanje slabo, delnica že izgubila več kot 10%

-12.4%

vir: Guardian
Ars Technica - Te dni dni so svoje četrtletne rezultate objavili številni tehnološki giganti - Samsung, Google, Microsoft; noben od njih ni imel posebej dobrih novic. A še najslabše jo je, kot kaže, odnesel Microsoft, čigar delnica je po edem trgovalnem dnevu že izgubila več kot 10%.

Delničarje najbolj muči nizek dobiček, ki bi moral biti 75 centov na delnico, a ga je samo 50 centov - celo polovico manj. Glavni krivec je seveda slaba prodaja PC-jev, ki pada že pet zaporednih četrtletij in jim klesti prihodke iz Oken, kljub rekordnim marketinškim naporom okoli Osemke. Minus bi mogle pokriti mobilne naprave, a so namesto tega so vknjižile 900 milijonov dolarjev izgube (7 centov na delnico) na račun neprodanih zalog Surface RT. Analitiki ocenjujejo, da bi to ob nedavni pocenitvi...

59 komentarjev

Facebook pridelal 157 milijonov dolarjev izgube

Facebook - Včeraj je bil težko pričakovani dan za Facebook in njegove delničarja, saj je podjetje prvikrat po začetku kotacije na borzi razkrilo poslovne rezultate. Novinarska konferenca se je začela ob 22. uri po našem času (povzetek konference), na njej pa so se pojavili vsi glavni, torej ustanovitelj in izvršni direktor Mark Zuckerberg, finančni direktor David Ebersman in operativna direktorica Sheryl Sandberg. V drugem letošnjem četrtletju je Facebook ustvaril 157 milijonov dolarjev izgube, ki pa je posledica računovodskih pravil ob začetku kotacije. Iz poslovanja so ustvarili dobiček.

Prihodki iz poslovanja so znašali 1,18 milijarde dolarjev, kar je za 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Od tega je 84 odstotkov prihodkov iz...

22 komentarjev

Ballmer deloma prodaja svoj delež v Microsoftu

vir: CNet
CNet - Dolgoletni Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer prodaja del svojega vložka v podjetju Microsoft, so sporočili iz Redmonda. Pred nedavnimi prodajami je imel Ballmer v lasti 408 milijonov delnic MSFT, sedaj pa je najavil prodajo 75 milijonov delnic. Od tega jih je dobrih 49 milijonov že prodal in zanje iztržil 1,3 milijarde dolarjev (okrog 27 dolarjev na delnico), tako da ima v lasti še 4,2 odstotka podjetja. Preostanek napovedane prodaje naj bi izpeljal do konca leta.

Tudi Bill Gates, ustanovitelj, nekdanji izvršni direktor in še en velik lastnik Microsofta postopoma prodaja svoje delnice. Trenutno jih ima v lasti še 621 milijonov, a jih redno prodaja v paketih po milijon ali dva, da financira svojo humanitarno...

10 komentarjev

Google prevzema On2

Heise - Google je včeraj pozno popoldne objavil novico, da prevzema podjetje On2 Technologies. Za podjetje, ki se specilizira za tehnologijo stiskanja videa, bo v obliki delnic odštel 106,5 milijona dolarjev. To pomeni, da bodo lastniki delnic On2 Technologies dobili Googlove delnice v protivrednosti 60 centov za vsako delnico On2, kamor je s prejšnjih 40 centov novica izstrelila tečaj delnice včeraj. Podjetje je sicer maja zabeležilo izgubo in v zadnjem četrtletju vknjižilo štiri milijone dolarjev prihodkov. Google se za podjetje zanima predvsem zaradi svojih apetitov pri YouTubu, kjer bo dober kompres videa prišel še kako prav. On2 je npr. lanskega septembra razvil kodek TrueMotion VP8, ki v primerjavi z MPEG-4 nudi enako kakovost slike pri polovico manjši velikosti.

39 komentarjev

Microsoft in Yahoo partnerja

Carol Bartz in Steve Ballmer podpisujeta dogovor

vir: CNet
Slo-Tech - Hladnotoplega spogledovanja med Yahoojem in Microsoftom, ki traja že več kot leto dni, je naposled konec. Izvršna direktorja podjetij, Microsoftov Steve Ballmer in Yahoojeva Carol Bartz, sta namreč včeraj podpisala dogovor o sodelovanju, ki za naslednjih 10 let ureja medsebojne obveznosti, začenši z letom 2010.

Microsoft bo poganjal Yahoojev iskalni stroj, medtem ko bo Yahoo postal ekskluzivni zastopnik podjetij pri dogovarjanju z oglaševalci. Skupaj imata podjetji približno 30-odstotni tržni delež na področju iskanju po spletu, tako da ju največji rival Google še vedno prekaša za več kot dvakrat. Ballmer je dejal, da uspeh v tem segmentu terja inovacijo in velikost. Z Bingom so poskrbeli za vrsto inovacij in novih...

0 komentarjev

Poslovni rezultati Seagata nad pričakovanji

The Register - Poslovni rezultati Seagata za tretje fiskalno četrtletje v letu 2009 so nekoliko slabši od četrtletja poprej, a vseeno ne tako slabi, kot so se bali, da bodo. Prihodki od prodaje so znašali 2,1 milijarde dolarjev, kar je za 170 milijonov dolarjev manj kot v prejšnjem četrtletju, a še vedno bolje od načrtovanih 1,6 do 2 milijard. Preliminarni izidi kažejo, da skupni rezultat negativen, tako da dividend ne bo. V predpreteklem četrtletju so izplačali tri cente na delnico, kar jih je stalo 60 milijonov dolarjev (kljub izgubi skoraj pol milijarde dolarjev). Prav tako bodo nadaljevali s prestrukturiranjem z namenom zniževanja stroškov in doseganja dobička v letu 2010.

0 komentarjev