»

Odklepanje AthlonovXP

VR - Zone - Eno kratko a uporabno novico nam je poslal Dare:

AthloniXP so med nami že kar nekaj časa (še posebej njihovo poimenovanje..). Tisti, ki jih imate in gruntate, kako bi jih odlkenili - tukaj so za vas spisali zelo dober članek prav o tem. Obvezno branje vsem!

0 komentarjev

E-mail

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci.

Pred tridesetimi leti je Ray Tomlison poslal prvo elektronsko sporočilo in se s tem zapisal v anale zgodovine kot oče elektronske pošte. Tomlison je inženir pri podjetju BBN Technologies, v teh dneh pa je zopet postal slaven zaradi tretje obletnice elektronske pošte. Ray pravi, da se ne more točno spomniti vsebine sporočila, ve pa, da je bilo zapisano z velikimi črkami kar bi danes veljalo za pristno nesramnost v komunikaciji. Tomlison je inspiracijo dobil ob nekem programu za prenos datotek med računalniki. Razvil je svoj programček in ga začel uporabljati za pošiljanje elektronskih sporočil preko tedanjega predhodnika interneta; omrežja, ki ga je vzdrževalo ameriško obrambno ministrstvo in se je imenovalo ARPA Net.

1 komentar

Kaj DL-jamo

Slo-Tech - Novico nam je poslal Sašo Jovičić.

Na strani File mirrors sem prebral da je v septembru najpogosteje download-an program Nero burning rom, takoj za njim pa so vozači za nVidiine kartice Detonatorji 4/XP za win9x, tretji najpogosteje dolpotegnjeni program pa je DivX4 final kodek. Igre so se uvrstile malo nižje. Prvi (od iger) je Max Payne demo na 14. mestu. Za celoten spisek poglejte sem.

0 komentarjev

Le česa se ne spomnijo pri Microsoftu :)

Slo-Tech - Ne, te novice nam ni poslal Žiga, ampak Miha Poklukar:

Očitno nimajo drugega dela kot to, da so postavili velik X iz škatel pred Nintendovim štabom v USA. Besni privrženci Nintenda pa že načrtujejo povratni udarec (govori se o razstrelitvi kompletnega štaba v Redmondu).

Hm, glede zadnje izjave, mi na misel pride samo slavni stavek iz legendarne Renaultove reklame za Kangooja : "Ja, pa kaj še" .

6 komentarjev

Hišni reaktor

Slo-Tech - Kakor sem rekel; razpis za Pisuna je zelo ploden. To novico nam je poslal Jan Jakin.

Japonci ( kdo pa drugi ), so razvili novo vrsto jederskega reaktorja, ki meri 6 metrov v višino in 2 metra v širino in gre ravno v klet. Proizvede 200 kilowatov električe energije, ravno dovolj za en fino navit pc, TV, videorekorder in hladilnik. Na kratko vse kar rabi povprečen računalniški navdušenec. Poglejte tu.

4 komentarji