»

KDE dosegel milijon prispevkov programske kode

Slo-Tech - Pred nekaj dnevi je projekt KDE oznanil, da so dosegli milijonti prispevek kode.

KDE, je napredno in zmogljivo odprtokodno namizno okolje v katerega je svojo kodo prispevalo na tisoče prostovoljcev. Zanimiva je tudi rast prispevkov programske kode. Januarja 2006 je bilo v KDE prispevanih 500.000 kosov kode, decembra 2007 750.000, ta mesec pa je število prispevkov doseglo (in preseglo) milijon.

Podatki kažejo, da je KDE zdrav projekt, odprtokodni model razvoja pa deluje. Pri KDE tudi napovedujejo, da bodo za "zbiranje" kode v prihodnosti namesto Subversion pričeli uporabljati Git.

101 komentar

Microsoft Photosynth

Daily Tech - V MS Live Labs se med drugim potijo tudi pri razvoju novega urejevalnika in pregledovalnika bitnih slik, Photosynth. Po njihovih besedah bodo funkcije programa tako napredne in revolucionarne, da bodo postavile naše digitalne albume na povsem novo raven.



Nov urejevalnik foto albumov bi naj predstavljal ogromen korak naprej od klasičnih "slideshow" programov, saj se razvijalci trudijo pod pokrov spraviti celo konjenico zelo naprednih algoritmov računalniškega vida. Photosynth bi naj omogočal naslednje funkcije:
  • sestavljanje več slik v 3D prikaz poslikane okolice;
  • možnost sprehajanja po virtualnem prikazu in ogledovanja slik iz poljubnega kota;
  • nezatikajoče povečevanje...

23 komentarjev

Windows OneCare Live Beta

Slo-Tech - Danes je Microsoft predstavil storitev OneCare svetovni javnosti, do sedaj je bila namreč na voljo le prebivalcem ZDA. Gre za še nedokončano storitev v fazi Beta, prav tako je pomembno opozoriti, da trenutno deluje le na računalnikih, na katerih so regionalne nastavitve na English (United States). Slednja omejitev bo v kratkem odpravljena, tako da bo globalno testiranje lahko potekalo brez šarenja po sistemskih nastavitvah.

Storitev omogoča pregledovanja računalnika za virusi, izdelavo in uporabo varnostnih kopij, prav tako pa vsebuje orodje za napredno konfiguracijo in ohranjanje sistema v dobri kondiciji. Vmesnik je zanimiv, prijetno oblikovan in dokaj enostaven za uporabo. Več o sami...

65 komentarjev

Nova različica programa PCMark

Futuremark - Podjetje Futuremark, ki je nam bolj znano po programu 3DMark, je izdalo novo različico programa za analizo delovanja računalnika, PCMark.

PCMark 05 nam omogoča enostavno merjenje hitrosti namiznih ter prenosnih računalnikov, prikazovanje sistemskih informacij ter objavljanje dobljenih rezultatov na internetu. Osnovno različico dobite brezplačno, za napredno pa boste morali odšteti približno 20 dolarjev. Brezplačno različico programa lahko prenesete z uradne spletne strani.

14 komentarjev

Maxthon 1.1.067

Maxhton - Izšla je nova različica brskalnika, oziroma dodatka za InternetExplorer, Maxthon (preimenovan iz MyIE). Kaj je tako posebnega v novem skupku kode boste vprašali? Razvijalci Maxthona so se požvižgali na Microsoft ter sami izdelali "popravek" za prekoračitev medpomnilnika IFRAME. S tem je Maxthon postal varnejši od ostalih IE-nadgradenj (vsem jim je namreč skupno, da uporabljajo za prikazovanje internetnih strani srce Internet Explorerja). Maxthon vam poleg standardnih funkcij za brsaknje ponuja še napredne, kot recimo odstranitev lebdečih reklam.

78 komentarjev

IIS Lock down tool

Slo-Tech - Žiga nadaljuje tradicijo :) ... :

MS je izdal orodje za IIS 4.0 in 5.0, ki administratorju omogoča lažje upravljanje z nekaterimi varnostnimi nastavitvami, kot npr. onemogočanje strani asp, anonimnih prijav itd. Orodje ponuja dva načina dela: hitrega in naprednega. V prvem samo določi nastavitve za kar najvišji nivo varnosti, v naprednem pa ima aministrator možnost natančnejšega določanja varnostnih postavk. Programček sem preizkusil ter sem kot še neizkušeni spletni administrator več kot zadovoljen, podobno pa menijo tudi na ZDNet-u. Orodje naj bi prav tako naredilo strežnik imun na napade virusov kot npr. Code Red brez posebnih popravkov (čeprav njih namestitev še vedno priporoča). Pred namestitvijo priporočam ogled Microsoftove strani. Download tukaj.
Pa še nekaj: avtor novice nam je poslal tudi dve sliki iz opisanega programa, ki pa sta na žalost preveliki, da bi ju "prilepil" zraven novice, zato vam podajam linka, ki vodita v moj FTP predal, kjer imam spravljene slike -

0 komentarjev