»

OnePlus 2 nadaljuje po stopinjah predhodnika

Slo-Tech - Po velikem uspehu, ki ga je OnePlus lani požel s svojim mobilnim telefonom OnePlus One, so danes predstavili njegovega naslednika. OnePlus 2 ima težko nalogo, saj mora izpolniti velika pričakovanja, ki jih je ustvaril OnePlus One z izjemnimi specifikacijami za dostopno ceno. OnePlus 2 je le nekoliko dražji, saj osnovni model dobimo že za 340 evrov, a bistveno izboljšan.

Ima Snapdragon 810 1,8 GHz, 3 ali 4 GB pomnilnika LPDDR4-1555, 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 1080p, baterijo s kapaciteto 3300 mAh, senzor za prstne odtise, dve kameri (13 in 5 milijonov točk), 16 ali 64 GB prostora za shranjevanje podatkov ter Android 5.1 z OxygenOS. Ohišje je kovinsko. Velikost zaslona in ločljivost sta torej ostala enaka (je pa...

54 komentarjev

Prihaja naslednik HTC One

HTC M8, naslednik HTC One (oz. M7) v zlatem odtenku

vir: Android Central
Android Central - Pri HTC-ju za 25. marec pripravljajo prireditev, kjer bodo pokazali nekaj novega. Ta novost bo njihov nov paradni konj, torej naslednik med ocenjevalci zelo priljubljenega HTC One. Ponovno bo prireditev, kot lanska v februarju za HTC One, sočasno potekala v Londonu in New Yorku. Novinec, poznan pod kodnim imenom M8, je že večkrat pobegnil v javnost na slikah, torej vemo nekaj podrobnosti. Navigacijski gumbi ne bodo več fizični (HTC One ima le dva, ki sta kapacitivna), temveč bo HTC uporabil Googlov priporočen razpored trojice, ki se nahaja neposredno na zaslonu. Na zadnji strani se kot kaže nahajata dva senzorja fotoaparata, kjer je slišati...

87 komentarjev

Razvijalci Cyanogenmoda so ustanovili podjetje in napovedali lažji namestitveni postopek

Ars Technica - Cyanogenmod je odprtokodna distribucija strojne programske opreme za pametne telefone in tablice, ki temelji na Androidu. Projekt je zaslovel predvsem z dodatnimi funkcijami, ki niso privzeto prisotne: deljenje mrežne povezave, boljše upravljanje dovoljenj programov, varnostne okrepitve in hitrejše delovanje okolja.

Včeraj pa se je projekt profesionaliziral (potihem se je že 17. aprila 2013) s podporo 7 milijonov dolarjev, ki sta jih primaknili podjetji Benchmark Capital in Redpoint Ventures. Nekaterim pa se zaradi tega že poraja vprašanje kako bo s pridobivanjem financ v prihodnosti. Zdaj lahko pričakujemo še več podpore in rednih posodobitev ter podprtih naprav (podprtih je že okoli 200 različnih naprav). Prav tako pa se bodo razvijalci zavzeli za večjo razširjenost Cyanogenmoda s prihajajočim namestitvenim programom, ki bo olajšal nameščanje na različnih napravah. Ekipa pravi, da bomo uzrli namestitveni program v nekaj tednih.

Preberete si lahko tudi odgovore na vprašanja, ki...

37 komentarjev

Prihaja HTC One mini

Podobnost je očitna - One na sredi z One mini na levi in desni

vir: The Verge
The Verge - Govoric, da HTC pripravlja manjšo izvedenko paradnega konja One, je bilo v zadnjih nekaj tednih ogromno. Izkazale so se za resnične, tako v napovedih, da mobilnik prihaja, kot tudi v nekaterih detajlih strojne opreme, s katero se bo ponašal. HTC One mini bo tako 4,3-palčni mobilni telefon, kjer bo LCD zaslon imel ločljivost 1280 x 720 pik. Uporabili bodo zgolj dvojedrni procesor iz Qualcommove serije Snapdragon 400 (arhitektura je še vedno Krait), ki bo tekel z 1,4 GHz. Delovnega pomnilnika bo 1 GB, medtem ko bo prostora za hrambo podatkov vsega 16 GB, brez možnosti za razširitev z uporabo pomnilniških kartic. V primerjavi z One manjši bratec ostane brez IR oddajnika v gumbu za vklop, brez brezžične povezljivosti NFC ter...

13 komentarjev

HTC je zaključil z nadgrajevanjem One S

HTC One S

vir: Android Central
Android Central - Pred dobrim letom dni je HTC začel z novim poimenovanjem mobilnih telefonov, osnovanem na besedi One. Takrat so predstavili One X, One S in One V, kakor so bili rangirani po ceni in zmogljivostih. One S je uporabljal zgolj dvojedrni procesor (a je bil eden izmed prvih mobilnih telefonov s svežim Qualcommovim procesorjem Krait) ter 4,3-palčni zaslon z ločljivostjo 960 x 540 pik (v tehniki AMOLED), za razliko od štirijedrne Tegre 3 in 4,7-palčnega LCD-ja z ločljivostjo 1280 x 720 pik v One X. Navdušil je še z ohišjem, ki je bilo aluminijasto (One X je uporabljal debelo plastiko iz enega kosa), a je bil cenovno blizu One X.

...

26 komentarjev

Microsoft stopil korak nazaj, Xbox One z manj omejitvami

Microsoft - Microsoft je včeraj zvečer napovedal, da režim glede povezovanja nove konzole Xbox One z internetom, izposojanjem in prodajo rabljenih iger ne bo tako strog, kot je kazalo na začetku. Zamisli o obveznem povezovanju na splet vsakih 24 ur za igranje iger, omejeni preprodaji in skoraj nemogočem izposojanju iger so naletele na buren odziv pri uporabnikih, zato so v Redmondu stopili korak nazaj. Režim bo svobodnejši.

Povezava do interneta ne bo več obvezna za igranje iger. Še vedno se bo treba povezati na internet pri namestitvi konzole (in ne igre), potem pa bo mogoče igrati katerokoli igro brez ponovne povezave do interneta. V tem pogledu bo Xbox One enak Xbox 360. Prav tako ne bo nobenih omejitev glede...

79 komentarjev

Google prevzema Motorolo, pripravlja tablet??

Google Droid?

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Na jutro pred težko pričakovano Googlovo konferenco, kjer bo predvidoma javnosti uradno predstavljen telefon Nexus One, krožita dve nadvse zanimivi govorici o Googlu, njihovih izdelkih in konkurentih.

Glede na prvo govorico naj bi bil Nexus One pravzaprav postranskega pomena, saj naj bi Google danes zvečer pravzaprav predstavil tablet, povečan mobilni telefon oz. pomanjšan prenosni računalnik brez tipkovnice z upravljanjem prek zaslona na dotik. S tem naj bi za kar tri tedne prehitel Apple (in mu s tem vrgel težko rokavico), za katerega se govori, da podobno napravo (s 7 oz. 10 palčno diagonalo) po dolgih letih priprav namerava predstaviti 27. januarja. Govorice so...

20 komentarjev

Google Nexus One pod drobnogledom

Gizmodo - Google je pred slabima dvema tednoma svojim zaposlenim dal v uporabo nov telefon, poimenovan Nexus One, ki ga v nasprotju s prvotnimi napovedmi vendarle razvijajo za androidni trg mobilnih telefonov. Prve slike in vtisi so bili dobri, sedaj pa je čas za kakšno bolj poglobljeno recenzijo. Eno tako so izvedli tudi na Gizmodo.

Slik je na internetu že kar precej, zatorej so se posvetili predvsem uporabniški izkušnji. In ta je odlična, tako da so Nexus One poimenovali kar Droid Killer. Nexus One je za spoznanje lažji in tanjši od iPhona 3GS in elegantno oblikovan, brez cenenega plastičnega videza. Zaslon je podobne velikosti kakor pri Droidu, je pa kakovostnejši z živahnejšimi barvami. Na...

111 komentarjev

Mod-čipi za Playstation: nova zlata jama?

The Register - Tako imenovani 'mod-chips', čipi za Sonyevo konzolo Playstation, so uporabniku omogočali odpravo nekaterih omejitev na konzoli, ki jih je postavil proizvajalec. Torej, odprava regijske omejitve, možnost igranja 'nelegalno presnetih iger' (no ja, tudi 'backup kopije' ne delujejo ) in podobnega.

Sony pa se je odločil temu narediti konec: vse evropske proizvajalce čipov so pozvali, naj prenehajo z izdelavo. Vsi so, brez znane izjeme, zahtevi ugodili. Komu pa se ljubi iti na sodišče (beri: kdo pa ima dovolj denarja?)... Kakorkoli, Sonyu se niso uklonili distributerji čipov.

Se mi pa tole kljub vsemu zdi malce hecno. Kot če bi nekdo oropal banko, pa bi tožili proizvajalca uporabljene pištole, ker je obstajal sum, da pištola deluje. Naj se raje spravijo na one, ki izdelavo mod-chipov sploh delajo smiselno, torej 'roparje'.

2 komentarja