»

AMD GPU kot pospeševalnik za obdelavo videa in slike

Tom's Hardware - Naslednja različica AMD Catalyst gonilnikov za Radeone 48xx bo omogočala pospeševanje operacij, kot sta obdelava videa in slike. Testirali so MPEG4 pretvorbo z najmočnejšim Intelovim Core 2 CPU-jem (QX9650). Če mu z novimi gonilniki pomaga še HD4870, je pospešek več kot 15-kraten!

Več o noro hitrih pretvorbah si preberite tu.

Izgleda bomo že v bližnji prihodnosti vse pogosteje namesto nadgrajevanja CPU-jev raje (do)kupovali grafične kartice. Tudi če ne igramo igric.

10 komentarjev

Logitechovi daljinski upravljalniki z zvočnimi ukazi

The inquirer - Logitech, znan po miškah in tipkovnicah, po nakupu Intrigue Technologies najavlja novo serijo daljinskih upravljalcev Harmony. Obljubljajo lažje upravljanje z izdelki, uporabljali bodo močnejše mikroprocesorje, daljinci pa bodo tudi poslušali, tako da nam bo olajšana navigacija po kanalih, opcijah itd. Logitech se kljub vsemu zaveda dejstva, da se bo kapaciteta akumulatorjev morala izboljšati, a to fantom iz Fremonta ne bi smelo delati težav.

Več v izvorni novici.

0 komentarjev

Play TV Box

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali, kot lahko sklepate iz naslova, TV "kartico", ki jo je izdelalo podjetje Prolink. V nasprotju z ostalimi karticami te vrste, to sploh ni kartica, temveč eksterna enota sposobna predvajanja televizijskega signala računalniku. V kompletu boste dobili še daljinski upravljalnik in vse kablovje, ki ga potrebujete. Resolucija te napravice sega do maksimalne meje 1024x768, njena prednost pa je, da jo lahko priklopimo na vsak operacijski sistem, sprejme pa skoraj vse standardne video naprave. Napravica je bila ocenjena z 9 točkami od desetih, klik!

3 komentarji

Gygabyte napovedal Thundra Force kartice

X-Bit Labs - Gygabyte je izdal dve uradni obvestili o njihovih prihajajočih grafičnih karticah, ki temeljijo na Nvidia Titanium čipih. To so:

-GF3500-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 500 čipu in deluje pri 240 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 500 MHz.

-GF3200-TF: Kartica je narejena na GeForce3 Ti 200 čipu (tega gotovo niste vedeli... :)) in deluje pri 175 MHz. Opremljena je s 64 MB DDR SDRAM, ki deluje pri 400 MHz.

Obe kartici imata TV in DVD izhode in v paketih boste našli še CyberLink POWER DVD verzija 3.0. Sicer lastnosti kartic res niso ne vem kako presunljive, samo kar je pa impresivno je pa velika izbira iger, ki jih dobit v paketu: Serious Sam, Rune, Motocross Mania, Heavy Metal F.A.K.K.2, 4x4 Evo (Lite verzija), Oni (Lite Verzija). Četudi igre niso ravno nove, pa je to še vedno zelo zanimiv paket za mnoge uporabnike.

1 komentar

Abit predstavil novo serijo grafikulj

X-Bit Labs - Še ena novička od našega razdeljevalca letakov na Infosu, Morpheusa:

ABIT je izdal uradno obvestilo, kjer so najavili njihove nove grafične kartice, ki bodo temeljile na nVidia Titanium čipovju. Kot ponavadi, se je podjetje odločilo, da se ne bo ubadalo s karticami, namenjenimi nižjemu razredu in tako predstavilo kartice, ki temeljijo na najmlajših čipovjih: GeForce3 Ti200 in GeForce3 Ti500.

Na GeForce3 Ti200 bodo temeljile tri kartice: Siluro GF3 Ti200, Siluro GF3 Ti200V (opremljen s TV-Out izhodom) in Siluro GF3 Ti200DVI (opremljen s TV-out in DVI-Out izhodoma). Vse druge specifikacije so popolnoma identične: 175MHz frekvenca čipa, 64 megabajtov 400 MHz DDR SDRAMa.

Kar se tiče Ti500, pa obstaja na tem čipovju samo ena kartica: Siluro GF3 Ti500, vendar kljub pomankljivi oznaki vsebuje vse, kar vsebuje Ti200DVI: Tv-Out in DVI-Out izhod. Kljub vsemu je to precej povprečna ponudba glede na ceno, tudi kar se tiče ostalih specifikacij: 240MHz frekvenca čipa in 64MB 500 MHz DDR SDRAMa.

Na...

0 komentarjev

Personal Cinema iz Nvidije

Nvidia - NVIDIA je danes predstavila nov produkt za digitalno obdelavo videa, ki se imenuje Personal Cinema. Samo napravico dobimo kot eksterno enoto v plastični preobleki (iMac look). Samo napravico povežemo (potem ko nanjo namestimo TV kabel) z grafično kartico. Vendar pa lahko napravico uporabljamo samo z GeForce2 MX/GTS/Pro/Ultra in GeForce3 grafičnimi karticami. V sami napravi pa je skrit TV tuner s katerim lahko potem gledamo ali digitalno posnamemo kar pač hočemo ter to dokončno obdelamo po naši želji. Seveda pa ima naprava tudi priključek za kamero. Vse skupaj pa si lahko po obdelavi ogledamo tudi na TV zaslonu. Zraven pa dobimo tudi daljinski upravljalnik, ki nam omogoča lažje upravljanje z samo napravo. Kakšna je cena naprave pa se še ne ve. Ogled naj bi bil možen tukaj vendar meni link ni deloval. Lahko je bilo kaj narobe z strežnikom, saj tudi nisem prišel na Nvidiino stran.

1 komentar

PowerColor bo predstavil tri nove grafične kartice

X-Bit Labs - PowerColor bo v kratkem predstavil tri nove grafične kartice. To so
  • GeForce3 GTS3 Chameleon. Delovala bo na GeForce 3 čipu, frekvenca čipa bo 200MHz, frekvenca 64MB 128bit-nega DDR SDRAM pomnilnika pa 460MHz.
  • CMX6P. Delovala bo na GeForce2 MX 400, le da bo na PCI vodilu. Na njej bo 64MB 128bit-nega pomnilnika. Frekvenca čipa naj bi bila 175MHz in 166MHz za pomnilnik. Izšla bo tudi TV-Out verzija.
  • CMX2P. Bo PCI verzija GeForce2 MX 200 čipa. Na njej bo "stanovalo" 32MB 64bit-nega pomnilnika. Frekvenca naj bi bila enaka kot pri CMX6P (zgoraj). Tudi ta bo izšla v TV-Out verziji.
Vse navedene informacije so neuradne in nepotrjene. Ampak verjetno resnične .

0 komentarjev

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Nove PowerColor grafične kartice

PowerColor - Tudi PowerColor se je danes odločil objaviti nove grafične kartice na GeForce2 MX400 čipu. Prišle bodo v treh različicah:
  • CMXL na GeForce2 MX200 čipu, 32MB SDRAM-a, 64bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMX2S na GeForce2 MX400 čipu, 64MB SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 166MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
  • CMXDV na GeForce2 MX400 čipu, 64MB DDR SDRAM-a, 128bit-no vodilo, frekvenca čipa 200MHz, frekvenca pomnilnika 175MHz. Po želji tudi s TV-out izhodom.
Za podrobnosti toplo priporočam njihov on-line katalog.

0 komentarjev