»

Anonymous grozi Islamski državi, ta se ne vznemirja

Slo-Tech - O hekerski skupini Anonymous že nekaj časa nismo pisali, sedaj pa so spet opozorili nase. Že v preteklosti niso napadali le političnih tarč (npr. NATO in ameriške vlade), temveč tudi strani z otroško pornografijo in domnevno celo mamilarske kartele, zato ni presenetljiva napoved, da se bodo lotili Islamske države. Po pariških samomorilskih napadih so namreč začeli operaciji #opISIS in #opParis, v sklopu katerih bodo izvajali internetne napade proti Islamski državi. Gre za okrepitev akcije, ki jo je Anonymous napovedal že februarja po masakru na uredništvu tednika Charlie Hebdo.

Kako točno bo to videti, si je težko predstavljati. Anonymous sicer trdi, da so doslej uspeli doseči umaknitev več kot 5500 računov na Twitterju, ki so pripadali pripadnikom ali simpatizerjem Islamske države....

42 komentarjev

Član LulzSeca priznal vdor v Stratfor

Ars Technica - Član hekerske skupine LulzSec Jeremy Hammond, bolje poznan pod vzdevkom anarchaos, je priznal vdor v Stratfor. Pred letom dni se je Hammond zagovarjal kot nedolžen, sedaj pa se je izrekel za krivega. Odločitev je povsem pragmatična.

Hammondu namreč poleg trenutnega sodnega postopka, v katerem mu očitajo več kaznivih dejanj, grozijo še novi. Četudi bi se uspel iz tega izvleči, bi slej ko prej kakšnega izgubil, je povedal. Po njegovih besedah je tožilstvo napihnilo povzročeno škodo, zato bi mu grozilo do 30 let zaporne kazni. Sedaj pa se je dogovoril, da prizna vdor po eni točki obtožnice, s čimer mu grozi do 10 let zaporne kazni. Tožilstvo se je odreklo pregonu ostalih kaznivih dejanj. Poleg tega bo Hammond plačal...

17 komentarjev

Išče se šesti član LulzSeca

Ars Technica - Hekerska skupina LulzSec se je na prve strani časnikov prebila leta 2011, ko se je odcepila od Anonymousa in maja istega leta začela svoj projekt 50 dni napadov, med katerimi so ciljali na vse mogoče strani, kasneje pa so se samorazpustili (kakor skupina Baader-Meinhof leta 1998). Napadali so Cio, FBI, Fox, Sego in številne druge organizacije, podjetja in vladne agencije. S tem so si nakopali srd organov pregona, ki so marca lani izvedli prve aretacije in do danes polovili vse člane razen enega. Za kolovodjo Sabuja se je izkazalo, da je bil ovaduh FBI-ja, ostala peterica pa je bila bodisi že obsojena bodisi čaka na izrek sodbe. Išče se le še šesti član z vzdevkom Avunit.

O njem je znanega zelo malo, zato ga bo težko ujeti. Glede na irsko, britansko...

10 komentarjev

Aretiran še en član LulzSeca

vir: Sophos
Slo-Tech - Medtem ko je v medijih potihnilo vse povezano s hekersko skupino LulzSec, se delo organov pregona nadaljuje. Skupina je bila uradno razpuščena že pred letom dni, a to ni ustavilo preiskave. Letos marca so aretirali pet vodilnih članov skupine, pri čemer jim je pomagal tudi skesanec Sabu, ki je bil vodja skupine in je precej časa sodeloval s policijo. V Veliki Britaniji so bili aretirali 20-letnika, ki je bil letos junija obtožen sodelovanja pri napadih. Te dni pa so aretirali še enega člana skupine LulzSec, ki ga sumijo sodelovanja pri lanskem vdoru v Sony.

Že pred tem so bili aretirali...

9 komentarjev

Aretirana peterica kolovodij LulzSeca, vodja ves čas sodeloval s policijo

Hector Xavier Monsegur, vodja LulzSeca

FOX News - Policija je danes v ZDA, Veliki Britaniji in na Irskem aretirala pet pripadnikov hekerske skupine LulzSec, za katere verjamejo, da so bili glavni v celotni organizaciji. Uradno je bil sicer LulzSec razpuščen lani junija, a so se policijske preiskave z aretacijami nadaljevale, prav tako pa tudi aktivnosti LulzSeca.

Danes so aretirali dva osumljenca iz Velike Britanije (Ryan Ackroyd in Jake Davis iz Londona), dva iz Irske (Darren Martyn in Donncha O’Cearrbhail) in enega Američana (Jeremy Hammond iz Chicaga), ki naj bi bili hrbtenica in glava organizacije. Hammonda obtožujejo, da je odgovoren za vdor v Stratfor, je FBI zapisal v izjavi za javnost. Ker je poleg tega tudi član Anonymousa, bo...

26 komentarjev

FBI nadaljuje aretacije članov LulzSec, Anonymous

FBI državljanom pošilja jasno sporočilo, da se DDOS-erje da odkriti in jih kaznovati, tudi če niso storili nič več kot kliknili 'Imma chargin mah lazer' v LOIC-u.

Slo-Tech - Medtem ko ameriški mediji mirno ignorirajo zdaj že šestdnevne proteste pred stavbo borze na Wallstreetu (#OccupyWallstreet), so poročila o FBI-jevi aretaciji domnevnih članov haktivističnih kolektivov LulzSec oz. Anonymous brez večjih težav našla svoj prostor v časopisnih in spletnih izdajah.

Možje v temnomodrem so včeraj zjutraj aretirali brezdomca in hekerja v San Franciscu (Kalifornija) ter nato še 23-letnika v Phonixu (Arizona), proti tretjemu iz Ohia pa naj bi bila obtožnica že nared.

Mladenič iz Arizone naj bi bil po potrditvi Ministrstva za pravosodje član LulzSeca, drugi pa kolektiva Anonymous. Cody Kretsinger, kot je prvemu ime, je obtožen neavtorizirane onesposobitve računalniškega sistema.

Še pred tem je...

18 komentarjev

Nadaljnje preiskave prostorov domnevnih članov LulzSeca

ComputerWorld - Čeprav je hekerska skupina LulzSec za vikend objavila, da se bodo razpustili in prenehali delovati, organi pregona po celem svetu še vedno intenzivno raziskujejo identitete šestih kolovodij skupine. Prve sadove naj bi bila obrodila že tudi aretacija Ryan Clearyja iz Velike Britanije, ki sicer ni med vodilnimi člani skupine, a je policiji posredoval nekatere pomembne informacije.

Na podlagi teh informacij je ta ponedeljek ameriški FBI v kraju...

6 komentarjev

LulzSec razpuščen

ZDNet - Zloglasna hekerska skupina LulzSec, ki je bila v zadnjih dveh mesecih odgovorna za številne napade na spletne strani podjetij in vladnih organizacij po celem svetu, se je včeraj v baader-meinhofovskem slogu poslovila. Na Twitterju so objavili povezavi do izjave za javnost in še zadnjega paketa ukradenih dokumentov, s čimer so poglavje o LulzSecu končali.

Še v petek je njihov domnevni vodja dal anonimni intervju za The Associated Press, v katerem ni razpustitve niti omenil. Namesto tega se je pohvalil, da so uspešno napadli tako korporacije, kot je Sony, kakor tudi vladne FBI, CIA itd. Imeli naj bi še pet gigabajtov dokumentov, ki bodo objavljeni v prihodnjih treh tednih. LulzSec je sicer kmalu zanikal avtentičnost intervjuja.

Dan pozneje, v...

61 komentarjev