»

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Samsung ne mara več za tablice z Windows RT

Heise - Že v začetku leta je Samsung napovedal, da njihov tablični računalnik Ativ Tab, ki ga poganja ARM-jevska verzija Windows 8 RT, ne bo na voljo v ZDA. Razlog za odločitev je seveda poslovne narave, in sicer Samsung ne vidi dovolj povpraševanja ter je zaskrbljen, da bi morali v reklamiranje prednosti Windows RT investirati preveč, da bi se vse skupaj splačalo.

Sedaj pa so na CeBIT-u v nemške Hannovru napovedali še, da Ativ Tab ne bo več na voljo niti v Nemčiji. Sprva so izjavo pripravili tako nejasno, kakor da Ativ Tab ne bo več naprodaj v nobeni evropski državi. Sedaj so potrdili, da umik zagotovo velja za Nemčijo, medtem ko za ostale evropske države še ne morejo reči. A če upoštevamo, da je Nemčija največji evropski trg, potem ni pretirano sklepati, da se tudi drugod Ativu Tab ne piše preveč dobro....

87 komentarjev

Surface Pro prihaja 9. februarja

Surface Pro s Touch Cover

vir: The Verge
The Verge - Microsoftov najnovejši tablični računalnik Surface Pro prihaja 9. februarja na police v ZDA in Kanadi in prinaša polno verzijo operacijskega sistema Windows 8, 10,6-palčni zaslon HD resolucije, Core i5 procesor in 4 gigabajte delovnega pomnilnika.

Tablica bo v prihajajočih tednih in mesecih prišla tudi na police ostalih držav, vključno s trinajstimi novimi trgi, ki vključujejo Avstrijo, Belgijo, Dansko, Finsko, Irsko, Italijo, Luksemburg, Nizozemsko, Norveško, Portugalsko, Španijo, Švedsko in Švico, žal pa zaenkrat še ni podatka če in kdaj bo na voljo pri nas.

Microsoft je včeraj potrdil tudi govorice o velikosti prostega prostora namenjenega uporabniku: 128 GB verzija bo ponujala 83 GB prostega prostora, 64 GB verzija pa samo 23 GB...

157 komentarjev

Razvoj Windows za 64-bitni ARM v teku

Techworld - Ko je Microsoft napovedal, da bo Windows 8 izšel tudi za platformo ARM (Windows RT), in ko je ARM naznanil izid 64-bitne verzije svojih procesorjev, je bilo današnjo novico pravzaprav pričakovati. Slej ali prej bo izšel tudi Windows za 64-bitni ARM. Kot pravijo v ARM, se bo to zgodilo raje prej kakor slej.

Ian Forsyth iz ARM je povedal, da konkretnih datumov ne more komentirati, a da je razvoj Windows 8 za 64-bitne ARM-jeve procesorje v teku. Microsoft je namreč pretekli teden v sklopu uradne splavitve Windows 8 izdal tudi verzijo za 32-bitni ARM in verzijo za 64-bitni x86. ARM pa je ta teden konkretno naznanil prva procesorja v 64 bitih.

Gre za Cortex-A53 in Cortex-A57, ki bosta osnovana na arhitekturi Armv8. Oba bosta naprodaj od leta 2014 dalje,...

11 komentarjev

Samsung predstavil novo linijo naprav za Windows (Phone) 8

Slo-Tech - Windows 8 je že izšel, čeprav bo uradni začetek splošne prodaje šele 26. oktobra, Windows Phone 8 pa naj bi dočakali nekaj dni pozneje - omenja se 29. oktober. A Samsung je pohitel in že danes pokazal nove izdelke, ki jih bosta poganjala omenjena sistema. Na konferenci IFA v Berlinu so razkrili dva ultraprenosna računalnika, pametni telefon in tablico, ki uporabljajo Microsoftov ekosistem. Linija se imenuje ATIV.

Poglejmo naprej prenosnika. Imenovala se bosta Smart PC Series 5 oziroma Smart PC Pro Series 7. Na prvi pogled sta enaka, saj imata oba 11,6-palčni zaslon, tipkovnico in trackpad, a razlike so pod pokrovom (in seveda v denarnici). Petica podpira ločljivost 1366 x 768 in ima procesor Atom, medtem ko ima Sedmica ločljivost 1920 x 1080 in procesor Intel Core i5....

66 komentarjev

Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice

ComputerWorld - Izid Windows 8 se približuje, zato nam Microsoftov marketinški oddelek počasi dozira informacije o novem operacijskem sistemu. Sedaj so postale znane podrobnosti o nadgradnji na Windows 8, ki bo pravno oziroma licenčno mogoča z Windows XP in novejših, tehnično pa le z Windows 7. Podatkov o datumu izida pa še vedno ni.

Nadgradnja z Windows 7 na Windows 8 je tehnično mogoča brez težav, tako da uporabnikom ostanejo vsi nameščeni programi, sistemske nastavitve in dokumenti. Spomnimo, da bo Windows 8 na voljo v štirih verzijah: navadna, Pro, Enterprise za podjetja in RT za platformo ARM. Nadgradnja na navadno bo mogoča z Windows 7 Starter, Home Basic in Home Premium, medtem ko bo Windows 8 Pro moč povezniti na katerokoli...

136 komentarjev

Microsoft Surface, drugič

vir: CNet
CNet - Microsoft je sinoči v Hollywoodu predstavil svojo tablico, imenovano Microsoft Surface (tako kot njihova nekdanja touch-screen miza izpred 5 let). V bistvu gre za dve različni tablici - šibkejšo z ARM procesorjem ter Windows RT, ki bo na voljo jeseni, in močnejšo z Intelom ter Windows Osemko, enkrat do konca leta. Cene za zdaj ostajajo skrivnost, naj pa bi bile bolj na ravni ultrabookov (tam okoli 1000 dolarjev) kot pa tablic (500-800 dolarjev).



Surface za Windows RT bo 10.6" tablica z magnezijevih ohišjem, z zaslonom ločljivosti 1366x768, s težo 676 gramov, debelino 9.3mm (za malenkost manj od novega iPada), 31.5 Wh baterijo in bogato bero priključkov (microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2x2

184 komentarjev