»

Novi rami

Slo-Tech - Novico nam je poslal Koci:

Samsung je razvil novo različico pomnilnika RAMBUS, ki se ponaša z večjo kapaciteto, hitrostjo, ob vsem tem pa tudi opazno nižjo ceno. Novi RAMBUS čipi so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom, strežnikom in delovnim postajam. Na samo enem čipu bo na voljo kapaciteta 567 MB kar je krepko več od sedanjih 256 MB. Delovni takt Samsungovega pomnilnika je presegel gigaherčno oznako in se zaustavil na 1.066 MHz. RAMBUS moduli bodo vsebovali 1Gb pomnilnika, na voljo pa so tudi moduli z večjo kapaciteto. Novost bo naprodaj šele naslednje leto, vsekakor pa se lahko nadejamo novega hitrostnega skoka. Samsungov RAMBUS bo namreč kar 8x hitrejši od PCI 133 RAM-a.

1 komentar

Microsoft bo daroval 10 milijonov dolarjev

Slo-Tech - To novico nam je poslal Matej:

Microsoft je danes najavil, da bo pomagal z 10 milijoni dolarjev in s tehničnimi storitvami, ki jih je ponudil v podporo prizadetim območjem New Yorka in Washingtona. Na račun 11th September Fund, ki ga je ustanovila organizacija The United Way, bodo nakazali 5 milijonov dolarjev, obenem pa bodo 5 milijonov dolarjev ponudili v obliki tehnične pomoči, prostovoljnega dela in svetovalnih storitvah ter programski opremi. Med oblike pomoči sodita tudi dostop do interneta v začasnih zatočiščih in izdelava aplikacij, ki bo omogočala učinkovitejše iskanje preživelih.

Update by sly: za donacije so se odločili tudi pri tovarni pomnilnika Micron.

11 komentarjev

Le česa se ne spomnijo pri Microsoftu :)

Slo-Tech - Ne, te novice nam ni poslal Žiga, ampak Miha Poklukar:

Očitno nimajo drugega dela kot to, da so postavili velik X iz škatel pred Nintendovim štabom v USA. Besni privrženci Nintenda pa že načrtujejo povratni udarec (govori se o razstrelitvi kompletnega štaba v Redmondu).

Hm, glede zadnje izjave, mi na misel pride samo slavni stavek iz legendarne Renaultove reklame za Kangooja : "Ja, pa kaj še" .

6 komentarjev

Hišni reaktor

Slo-Tech - Kakor sem rekel; razpis za Pisuna je zelo ploden. To novico nam je poslal Jan Jakin.

Japonci ( kdo pa drugi ), so razvili novo vrsto jederskega reaktorja, ki meri 6 metrov v višino in 2 metra v širino in gre ravno v klet. Proizvede 200 kilowatov električe energije, ravno dovolj za en fino navit pc, TV, videorekorder in hladilnik. Na kratko vse kar rabi povprečen računalniški navdušenec. Poglejte tu.

4 komentarji

Spet ena cvetka z audio CD-ji

Slo-Tech - To novico nam je poslal naš "Music CD mojster" Tomi:

Sicer opažam, da zadnje čase Slo-tech zalagam samo z novicami o glasbenih CD-jih, ampak kaj, ko si pa očitno vsak, ki ima preveč časa, izmisli nekaj, s čimer bi zagrenil življenje ljudem ( in posledično naredil delo hekerjem ). Tokrat so se nad glasbo spravili pri IPFI (International Federation of the Phonographic Industry), kjer so ugotovili, da lahko na CD zapečejo kodo, ki prepreči branje dolžine skladbe v računalniški komponenti, ne pa tudi na hi-fiju. V primeru, da to želite (hja, kdo pa ne), naj bi poklicali za kodo. Neumno. Seveda se že ponujajo rešitve za ta "oreh". Več o tem tukaj

4 komentarji

Miljarda za oglaševanje

Slo-Tech - To novico nam je poslal Koci:
Petsto milijonov dolarjev bosta skupaj porabila Microsoft in Intel, še enkrat toliko pa bodo primaknili izdelovalci računalnikov in trgovci. Pri Microsoftu pričakujejo, da bo uvedba novega operacijskega sistema (predstavitev bo 25. oktobra) precej pripomogla k večji prodaji računalnikov v zadnjem četrtletju. Julija in avgusta bodo Windows XP v testiranju, konec avgusta pa bodo romali k izdelovalcem računalnikov. Microsoft trdi, da bo Windows XP uspešno deloval že s pomočjo procesorja Intel II s taktom 400 MHz in 128 MB pomnilnika, strokovnjaki raziskovalno-analitske družbe Gartner pa priporočajo procesor Pentium III 600 MHz in dvakrat zmogljivejši pomnilnik.

4 komentarji