»

Matrox predstavil grafično kartico na vodilu PCIe x1

Matrox Millennium G550 PCIe ×1

Slo-Tech - Matrox je predstavil grafično kartico Matrox Millennium G550 PCIe, na vodilu PCI Express x1. Če čudno mežikate v monitor, imate prav, saj grafične kartice redno uporabljajo PCI Express x16 vmesnik, še posebno nove in najnovejše zveri. Že ob pogledu na specifikacije pa postane jasno, zakaj se je podjetje odločilo za ta vmesnik. Na kartici je namreč pred štirimi leti predstavljen in danes zastarel procesor G550, ki ni zmožen poganjanja sodobnih iger (podprt je samo DirectX 7, 2x2 arhitektura). Tovrstnim opravilom kartica tudi ni namenjena, strežniki in industrijski računalniki so ciljna skupina.

...

29 komentarjev

Matrox G550 že dobavljiva

Matrox - Matrox je včeraj podal novico, da se je prodaja njihove G550 grafične kartice začela. Matroxova G550 kartica z DVI vhodom/izhodom stane v njihovem on-line shopu pod 300 DEM. Točno 276 DEM. V kratkem pa naj bi jo imeli tudi prodajalci. O sposobnosti grafične pa je bilo že dosti povedano (Rula v 2D grafiki, medtem ko v 3D igrah ni toliko uporabna).

0 komentarjev

Opis Matrox Millennium G550

AnandTech - Na prenovljenem (opa!) AnandTech-u so v test dobili novega Matrox-a. Gre za kartico imenovano G550 in jo vsi že poznete, če ste redno spremljali novice. Za vse, ki niste, še zadnja, ampak res zadnja, obnova zgodbe.
Matrox je nameraval izdati G800, čip, ki bi konkuriral velikim. Imel bi T&L enoto, zelo dober FSAA, Dual display tehnologijo,... In seveda, ker je to Matrox, zelo dobro kvaliteto slike. To se ni zgodilo. Zakaj? Ker je Matrox tako dolgo zavlačeval z načrtovanjem čipa, da so ga drugi (Nvidia) prehiteli. Sicer je še vedno zelo majhna možnost, da G800 izide, a le v dual RAMDAC različici.
Da se vrnem na prvotno temo... G550 nima podpore DirectX 8.0. Čeprav podpira nekaj od DX8 funkcij, je daleč od tega, da bi ga označili za DX8 kompatibilnega. Matrox pa je v G550 vgradil tudi eno zelo dobro funkcijo. Sicer ni namenjena gamerjem, ampak video konferencam. Problem pri prenosu slike v video konferencah je ozka pasovna širina. Matorox je ta problem (delno) rešil s tehnologijo...

2 komentarja

Matrox

X-Bit Labs - Kot veste, bo Matrox 19. junija naznanil svoj G550 grafični čip, ki bo domoval na istoimenski grafični kartici. Čemu bo kartica namenjena? Na žalost ne nam, gamerjem. Predvsem bo poudarek na 2D grafiki, medtem ko bo 3D grafika (ostala) (pod)povprečna. Bo pa imel G550 kar nekaj bonbončkov, kot sta dva RAMDACa. Eden bo deloval pri frekvenci 360MHz, drugi pa 230MHz. Torej bo kartica sposobna upodabljanja slike na prvem monitorju pri ločljivosti 2048x1536 in na drugem pri ločljivosti 1600x1200 v 32bit-nih barvah. Kartica bo podpirala DualHead tehnologijo ki bo omogočala: multi-display, DVDMax, zoom, clone, TV-Out, Snapshot tehnologije. Čip ima dva pikselna cevovoda z po dvema teksturnima enotama. Kartica pa bo tudi v celoti podpirala DirectX 8. Na žalost pa bo na njej samo 64bit-ni DDR SDRAM, kar je za današnje čase... premalo. Kartica bo izšla v dveh verzijah, 16MB in 32MB. 32MB naj bi stala okoli $140. Na srečo pa pri Matrox-u niso pozabili na gamerje, ker naj bi, neuradno seveda,...

10 komentarjev

Eazel je 15. maja prenehal delovati

Eazel - Kot sem na strani Eazel zasledil, je podjetje Eazel prenehalo delovati zaradi finančnih problemov. Pravijo, da pač ni bilo druge rešitve in se vsem svojim strankam iskreno opravičujejo, ob tem pa dodajajo, da se bo izdelava Web brskalnika Nautilus nadaljevala in ne bo ustavljena. Nautilus je grafično okolje narejeno za GNOME desktop na operacijskih sistemih Linux. Vsi, ki imate podatke na njihovih OnLine diskih, si oglejte njihovo spletno stran, kjer je seveda opisano, kako do teh podatkov sedaj priti. Škoda, pa vse skupaj je izgledalo zelo lepo.

0 komentarjev

Matrox-ove grafične kartice

X-Bit Labs - Kaj se dogaja z Matrox-om? Potem, ko je sporočil, da ne bo izdal G800, je prešel v stanje stagnacije. Medtem, ko Nvidia in STM dovažata svoje sile na bojišče in se ATI igra Švico (jaz sem nevtralen), Matrox ne dela nič. Ali pač?
Matrox bo v kratkem izdal G550. To je krepko izboljšan G450, ki si je nekaj originalnih idej izposodil tudi od odpovedanega G800. G550 bo torej nizko proračunska verzija G800. G550 bo imel dva renderirna cevovoda, 128bit-no DDR podporo in (na žalost ) le okrnjeno verzijo T&L enote. Seveda bo imel tudi Matrox-ovo eDualHead tehnologijo.
Kartica naj bi, začuda, izšla že naslednji mesec. Stala naj bi med $150-$200. Po performansih naj bi bila blizu Nvidia GeForce2 GTS. Pa še to: govori se, da bo Matrox v prvi četrtini naslednjega leta izdal novo kartico, ki bo, ko izide, najhitrejša na tržišču. Ampak pozor! To so le govorice.

4 komentarji

Ne bo Matrox G 800 grafikulje?

več strani - Tole pa je še ena slaba novica s področja grafičnih kartic. Na kar nekaj internetrih straneh se namreč pojavlja novica, da Matrox v bližnji prihodnosti (še) ne bo izdal G 800 grafične kartice. Se pa bo, nekaj tednov po CeBitu, pojavila nova grafična kartica z imenom G 550, ki pa na žalost ne bo prinesla nobenih večjih novosti, razen morda Matrox Skinninga. Očitno Matrox na področju 3D pospeševalcev (še) ne misli konkurirati nVidi, drugače pa je na področju poslovnih računalnikov. Hvala A.L.T..

3 komentarji