»

Kdaj bo dovolj?

Slashdot - Pravilno sestavljeni MP3ji in WMAji lahko povzročijo, da se na v WinXP ali v Winampu izvrši poljubna Zlobna Koda™ V WinAmpu gre to preko ID3 tagov sestavljenih tako, da naredijo buffer overflow. Ko MP3 odprete, se požene karkoli pač sestavljalec zlobnega MP3ja hoče.

Ampak exploit za WinXP je še hujši. MP3ja (ali WMAja) vam sploh ni treba poslušati. Že če pogledate v mapo/imenik v katerem je zlobni MP3, se vam zažene virus. Stvar naj bi delovala tudi, če samo surfate po spletnih straneh, saj Explorer samodejno naloži MP3 info in vas o tem nič ne vpraša... K sreči so popravki že na voljo. Klik!

8 komentarjev

Novi vozači

M3DZone - Za Nvidio smo že navajeni, da izdaja nove verzije svojih vozačev tedensko. No, danes pa so izšli driverji za Win9x, Win2k in WinXP za Kyro in Kyro II kartice. Kako se obnesejo v igrah in drugih aplikacijah še ni znano. Tokratna verzija je 8.140 beta. Ker so beta, je možno, da imajo veliko hroščkov v sebi. So torej ne uradni in jih uporabljate na lastno odgovornost. Dobite jih pa tu: za Win2k, za Win9x in tu za WinXP.

2 komentarja