»

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Overclockers.com - Ako se vam, tako kot meni, nič ne da, odklikajte do Overclockers.com in si oglejte kako si je Mops posodobil, ali bolje, kar na novo sestavil, vodno hlajenje. Vse skupaj sicer ni nič kaj pretresljivo, je pa članek lepo zaokrožena celota, saj se dotakne vseh ključnih delov izdelave vodnega hlajenja, še zlasti, zadnje čase ne več tako pogosto uporabljanega hlajenja s TECom (resda le GPUja, a smelost tovrstnih akrobacij s procesorji je tako vprašljiva, saj so Peltiejevi elementi premalo učinkoviti, oziroma procesorji oddajajo preveč toplote) in posledično sledi še boj s kondenzom.

7 komentarjev

Zbogom, Duron

The inquirer - V času vladanja Intela in jeze uporabnikov, zakaj so Celeroni tako počasni, je bil Duron mana z neba za marsikoga, po drugi strani pa je pomenil začetek vzpona AMD-ja. Verjamem, da "pečka" tiči še v marsikateri matični plošči, toda če si še želite imeti novega, morate pohiteti.

AMD je namreč svojih posrednikom poslal informacijo, da je ta četrtina zadnja, v kateri bo še možno prodajati Durone, ker gredo z naslednjo iz prodaje. Tako bo škatelna verzija D1300 zadnja na trgu.

Med tem pa AMD napoveduje dobavljivost večprocesorskih Athlonov, ki delajo pri 2400 "Mhz" (še vedno ne morem mimo tega, da naj se AMD znebi relativnega označevanja), v prvem tednu novembra, MP 2600 pa naj bi sledil kasneje. Oba naj bi bila bolj začimbi, saj bodo dobavljali prodajalcem samo 20 komadov naenkrat.

Za več procesorjev, ki bodo zapustili prodajne linije, pa si poglejte ta povzetek.

4 komentarji

Basovec, da te kap

Overclockers Australia - Se še spominjate filma Back to the future, v katerem je Michael J. Fox priključil električno kitaro na ogromen basovec, navil glas do konca in uničil zvočnik kot za šalo. Se? No, morda vam bo uspelo priklicati pozabljene spomine na ta zares odtrgan film, ko boste obiskali to stran. Človek, ki je postavil to preprosto stran se je prav tako spravil na izdelavo ogromnega basovca, ki pa tistemu iz filma ne seže niti do kolen. No, kljub temu je zvočnik še vedno...

0 komentarjev

Bell izdelal "molekulske" tranzistorje

The inquirer - Bell labs (podružnica Lucneta) načrtujejo, da bodo tranzistorji velikosti molekul pomenili pravo revolucijo na področju izdelovanja čipov. Čerpav ima Bell v laboratoriju že delujoče testne primerke takih tranzistorjev, pa bo potrebno tehnologijo še dodelati. Znano je, da sta najbolj zagreta podpornika IBM in Intel, ki v razvoj nanotehnologije vložita ogromne kupe denarja. Če me spomin ne vara, sem pred kakimi tremi leti slišal, da bo običajnim čipom, ki so zgrajeni na osnovi tranzistorjev kmalu odbila zadnja ura, saj je samo vprašanje časa, kdaj bomo dosegli tako mejo (v MHz), čez katero ne bomo več mogli priti. Vendar pa so se napovedovalci prihodnosti še vedno opekli in tudi tokrat je bilo tako. Tehnologija izdelave je vedno bolj napredna in po zadnjih podatkih, bomo brez problemov dosegli 10 GHz procesorje, kako pa bo šlo naprej, pa je zaenkrat še težko napovedovati. V primeru, da se bo trenutna tehnologija v prihodnosti izkazala za močno zastarelo, pa znanstveniki vzporedno...

1 komentar

Spet nekaj za :))

Overclockers Australia - Za konec pa še nekaj pesimizma; ste se že kdaj spraševali, kdaj bo napočil dan, ko boste zapustili ta svet? No, če ste se ali pa se vam zdi, da so napovedovalci prihodnosti premalo učinkoviti, potem morate nujno obiskati to stran, ki vam napove, koliko sekund vam je še ostalo. Preprosto vtipkate svoj rojstni datum, spol (ženske živijo dlje od moških ), ter izberete normalno, pesimistično, optimistično ali sadistično napoved. Nato samo še nabijete na gumb in počakate, kaj vam bo izjavil program. Smeha polna skleda (BTW: če ne kapirate - gre za šalo, zato ne zganjajte alarma, če vam je program izračunal malce prezgoden datum ). Uživajte v napovedovanju .

7 komentarjev

Računalniške neumnosti

Tech Extreme - Za vse potrebne smeha: tukaj si lahko preberete, kaj vse se ti lahko zgodi, če imaš opravka z ljudmi, ki vedo 'bolj malo' o računalnikih...smeha polna skleda.

Dodatek from luni: Na našem Forumu že nekaj časa poteka podobna debata, v kateri uporabniki delijo svoje izkušnje z računalniško manj izobraženimi. Moram priznati, da je nekaj anekdot prav posrečenih... Tukaj!

0 komentarjev