»

New York pesti val kraj iRobe

Slashdot - New York je bistveno bolj varno mesto kot je bilo svojčas, pretežno zavoljo stroge politike prejšnjega župana Gullianija do storilcev nasilnih kaznivih dejanj. Zdajšnji župan Bloomberg je tako podedoval precej ugodne (beri: nizke) statistike kriminalite, ki pa se v zadnjih letih spet dvigajo, pretežno (+3.3% glede na lani) zaradi vala kraj dragih mobilnih telefonov in tablic, posebej tistih jabolčno bele barve.

Županov oddelek za stike z javnostmi zato glasno naproša Newyorčane, naj naprav "ne nosijo na vidnem", posebej ne v rokah ali torbicah. Namesto tega naj jih raje pospravijo na varno v svoje notranje žepe. V ta namen so tudi zakupili oglaševalske termine v lokalnem časopisju oz. pri radijskih postajah. Če namreč ne bi bilo povečanja prav iz tega naslova (iCrime Wawe, kot mu pravijo), bi "se skupna kriminaliteta celo znižala".

Storilce motivira predvsem visoka cena iPhonov, ki tam stanejo 700 ali več dolarjev, čeprav naprava sama stane zgolj 200 in drobiž za izdelavo. Pri...

25 komentarjev

Bučen prihod novega iPhona 5

CNet - Včeraj je bil dan, ki so ga težko pričakovali vsi Applovi privrženci. V državah, ki so po Applovem tolmačenju prvi svet (ZDA, Kanada, VB, Francija, Nemčija, Avstralija, Japonska, Hongkong in Singapur) so namreč začeli prodajati nov pametni telefon iPhone 5. Pred prodajalnami so vile dolge vrste, najbolj neučakani pa so se tja odpravili že več ur pred uradnim odprtjem. V Sloveniji bomo iPhone 5 dobili v drugem valu prihodnji petek.

Applov svojega iPhona 5 ponuja v treh različicah, ki odklenjene stanejo 650, 750 oziroma 850 dolarjev. Razlikujejo se po količini spomina, ki je 16, 32 ali 64 GB. Ob dvoletni vezavi so cene nižje, in sicer znašajo še vedno zajetnih 200, 300 oziroma 400 dolarjev. Kolikšne bodo cene v Sloveniji,...

105 komentarjev

Apple razmišlja o Twitterju

The New York Times - Apple ima praktično vse razen socialnega omrežja. Imajo najbolj priljubljen mobilni telefon, trendovske računalnike, najbolj znano tablico na svetu in ogromen kup denarja. Ena redkih dejavnosti, kamor se še niso uspeli prebiti, so socialna omrežja. Tudi je absolutni zmagovalec Facebook, za tiste bolj jedrnate še Twitter. Google se trudi z Googlom+, Microsoft se spogleduje s Facebookom, v katerem ima manjši delež, hkrati pa poizkušajo nekaj pametnega storiti s Skypom. Apple nima nič od tega. In ker so socialna omrežja vedno večje gonilo prodaje, ni presenetljivo, da vsake toliko časa na internetu oživijo govorice, da se Apple zanima za nakup Twitterja.

To pot o tem piše The New York...

29 komentarjev

Nova najhitrejša diska iz Western Digitala

X-Bit Labs - Western Digital je včeraj predstavil nove trde diske, ki so po njihovih besedah najhitrejši ta hip. Novi diski iz družine VelociRaptor so na voljo v kapacitetah 450 in 600 GB, za petnajstodstotno pohitritev v primerjavi s predhodniki pa poskrbi 10.000 obratov plošč na minuto in 32 MB predpomnilnika. Bralni dostopni čas znaša 3,6 milisekunde in pisalni dostopni čas 4,2 milisekunde. Oba modela sta 2,5-palčne velikosti, tako da je Western Digital priložil kletke IcePack za namestitev v 3,5-palčne prostore v računalnikih. Manjši stane 299 dolarjev, večji pa 329 dolarjev.

39 komentarjev

Novi Radeoni

več strani - Radeon 9700, 9500 in 9500 PRO so nove grafične kartice kanadskega podjeja ATi. Vse tri so občutno cenejše od nadražjega Radeona 9700 PRO. Prva, Radeon 9700, stane 299 dolarjev ter ima znižani frekvenci procesorja ter pomnilnika iz 325/310 na 275/270. Za Radeona 9500 PRO podjetje zahteva 199 $. Kartica obratuje na isti frekvenci kot 9700, le da ima dvakrat manjšo prepustnost pomnilnika (128 bitov). Najcenejši model pa prodajajo za 179 $, deluje na enakih frekvencah kot 9500 PRO, le da ima 64 MB pomnilnika in 4 cevovode manj (4 namesto 8).

Kartice sta testirali strani Anandtech in Tom'shardware, kako so se obnesle pa si lahko ogledate tukaj in tukaj.

10 komentarjev