»

DDR srečanje

VIA Hardware - Na Viahardware.com so dobili v roke tri DDR pomnilniške module, ki so jih primerjali med seboj. Na mizi so se znašli Crucial PC2100, Corsair XMS2400 in OCZ PC3000. Celoten test je bil poganjan na Abit KR7A, na katerem se je potil Athlon MP, obremenjevala pa sta jih programa SiSoft Sandra 2002 in 3DMark 2001. Moduli so bili testirani na treh frekvencah, 133 MHz, 150 MHz in na najvišji stabilni, kjer je sistem se stabilno deloval. Test je kratek in jedrnat, lahko pa ga preberete tukaj. So pa rezultati dokaj presenetljivi.

0 komentarjev

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

HardOCP - Samo kratko opozorilce: na HardOCPju sem zasledil, da imajo 4in1 4.28 gonilniki kar nekaj pomanjkljivosti, ki lahko resno poškodujejo sistem. Kar nekaj uporabnikov je poročalo o problemih z diski pod Win2k sistemi, zna se celo zgoditi, da boste morali na novo postaviti particije in formatirati diskovje. Uporabljajte jih na lastno odgovornost!

Dodatek: pojavljajo se špekulacije, da gre za težave z Win2k sistemom samim. Namreč, Win2k menda prisili vse ATA100 diske v ATA66, VIA 4in1 gonilniki pa jih potem hočejo prisiliti nazaj na ATA100 in zgodi se nemalo grdih stvari. Veliko večje upanje za delovanje boste imeli, če boste inštalirali Microsoftov ATA100 popravek za Win2k. Dobite ga na VIA Hardware.

5 komentarjev

VIA gonilniki na enem mestu

VIA Hardware - Na VIAHardware strani so opravili res dobro delo in zbrali vse gonilnike za VIAine produkte v eni veliki bazi. Če torej iščete najnovejše (ali pa starejše...) 4in1 gonilnike, ali pa kakšne stare zvočne gonilnike, se le odpravite sem. Sicer je res, da so vsi najnovejši gonilniki na voljo na VIAini domači strani, toda v tej bazi boste našli tudi stare različice in neuradne izdaje...

0 komentarjev

Primerjava VIA 4in1 gonilnikov

VIA Hardware - VIA tudi kar pogosto izdaja nove različice svojih 4in1 gonilnikov (sicer se ne more primerjati s kakšno Nvidio, toda vseeno [:D]), vprašanje je le, ali se izplača nadgrajevati. Ravno to so se vprašali na VIAHardware in primerjali različne verzije teh gonilnikov. Ugotovili so, da novi 4in1 4.25 gonilniki ne prinašajo pohitritev, toda po moje se nadgradnja vseeno izplača. Preberite sami in se odločite.

0 komentarjev

Novi VIA 4in1 gonilniki

VIA - Danes je očitno dan za nove gonilnike, saj se je zganila tudi VIA. Izdali so novo različico svojih 4in1 gonilnikov, 4.25. Zaenkrat še ni znano, kako se zadeve obnesejo, toda do zdaj so vse nove verzije prinašale samo dodatno hitrost in izboljšave, tako da, vsaj po moje, ni razloga za skrb. Najbolje bo, če si kar takoj nadgradite svoje VIA matične plošče. Gonilnike dobite tukaj.

1 komentar