»

Applova prireditev na voljo v živo prek spleta

vir: The Verge
The Verge - Današnjo Applovo prireditev, na kateri pričakujemo predstavitev iPad Mini (začne se že čez pol ure!) bo mogoče gledati tudi v živo v gibljivi sliki. Žal to ne velja za vse, ki imajo dostop do interneta, saj Apple ogled pogojuje z lastništvom ene izmed njihovih naprav. Za živ ogled prireditve prek spleta boste tako potrebovali Apple TV, na katerem se je nedavno pojavil nov kanal, namenjen izključno prireditvam (na voljo so že pretekle prireditve). Na srečo za večino slovenskih lastnikov Applovih naprav to ni edini pogoj, saj bo ogled mogoč tudi z uporabo Applovega računalnika, na katerem teče OS X 10.6 ter Safari 4. Razlog za te omejitve je enostaven, Apple enostavno nima dovolj dobre internetne povezave v svet, da bi...

40 komentarjev

iPad Mini prihaja 23. oktobra

Applovo vabilo

vir: The Verge
The Verge - Potrjeno je, Apple bo imel v San Joseju 23. oktobra veliko prireditev. Najbolj logična novost, ki jo kanijo predstaviti, je kakopak iPad Mini. Prvotne napovedi za predstavitev so sicer govorile o 19. oktobru, a so se pred nekaj dnevi neuradni viri premislili ter začeli napovedati zdaj tudi uradni datum. Predstavitev bo seveda opisana v živo na vseh popularnih blogih. Poleg vseh napovedi o lastnostih manjšega iPada (npr. da bo diagonala zaslona znašala 7,85 palca) so se nedavno pojavile še prve napovedi o ceni. Ta naj bi za najcenejši model znašala med 200 in 350 dolarji, kjer naj bi bila najbolj verjetna številka $250, s tem pa bi bil tudi cenovno neposreden konkurent Nexus 7 in Kindle Fire HD.

Poleg manjšega iPada naj bi po poročanju 9to5Mac Apple na isti...

9 komentarjev

Intelovi "Ultrabooki" leto dni kasneje: bolj slabo

Sestavine vsakega ultrabooka, na primeru Asusovega ZenBook UX31.

vir: PC Pro
PC Pro - Leto dni je naokoli, a Intelovi tanki prenosniki z blagovno zmamko Ultrabook (glej tudi sliko) po prodaji niti približno ne dosegajo pričakovanj. Intel je s svojo 300 milijonov dolarjev vredno marketinško kampanijo računal na blizu 22 milijonov prodanih enot v letošnjem letu, kar bi jim mu dalo zajeten 40% tržni delež na trgu lahkih prenosnikov, in dodobra pokvarilo načrte konkurenčnima ARMU ter Applu. A ni se zgodilo. Prodali so manj kot 5 milijonov enot, po "popravljenih" (tj. prepolovljenih) ocenah analitske hiše IHS iSuppli bi jih v božičnem četrtletju lahko prodali še dodatnih 5. Ob takih številkah tržni delež zgolj 5%.

IHS je mnenja, da je glavni problem v visoki ceni - povprečno 1027 dolarjev - kar naj bi bilo daleč...

123 komentarjev

Kindle Fire po treh mesecih že najbolj popularna Android tablica

Tržni deleži različnih Android Tablic, novembra oz. januarja.

vir: flurry.com
Ars Technica - Podjetje za mobilno analitiko Flurry je objavilo statistike dinamike trga Android tablic v zadnjih treh mesecih (nov 2011-jan 2012) in potrdilo izjemno prodajo tablice Kindle Fire. Njen tržni delež med Android tablicami je zrasel z 3% na 36% (oz. celo 38% po konkurenčni statistiki), medtem ko je dosedaj najbolj popularna družina Samsung Galaxy Tab hitro zgubila dvotretjinski delež in ima zdaj prav tako 36%. Ostanek delijo Motorola Xoom, Asus Transformer, Acer Iconia, Toshiba Thrive in kupček manjših proizvajalcev (7%). Lastniki kindla tudi kupujejo več plačljivih aplikacij, kar dva in polkrat toliko kot lastniki Galaxy-ja.

Amazon pravi, da so decembra razposlali kar štiri milijone enot, v...

13 komentarjev

Apple podvojil dobiček

vir: CNet
CNet - Apple je sporočil, da so v preteklem četrtletju (drugo fiskalno četrtletje Applovega poslovnega leta) zbrali 24,5 milijarde dolarjev prihodkov, kar je 83 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in krepko nad pričakovanji analitikov. S tem so ustvarili 5,99 milijarde dolarjev dobička, kar je dvakrat več kot lani.

Rast prodaje pa ni bila enakomerna, saj so v nekaterih segmentih dosegli izjemne rezultate, medtem ko so drugod malenkost nazadovali. Za med so šli iphoni, ki so jih prodali 18,65 milijona ali 113 odstotkov več kot lani. Pomemben prispevek odpade na Verizon, saj je to prvo četrtletje, v katerem so bili naprodaj...

61 komentarjev

Intel v letu 2010 ostal vodilni proizvajalec mikroprocesorjev

X-Bit Labs - V IHS iSuppli so objavili podatke tržne analize o prodajalcih in proizvajalcih mikroprocesorjev, ki izkazuje, da se lani razmere živahnosti trga navkljub niso spremenile. Kljub temu da so tablični računalniki in mobilne naprave pošteno razburkali trg, je Intel obdržal visok tržni delež z 81 odstotki.

Nekoliko so ga celo povišali z 80,6 odstotka konec leta 2009 na omenjenih 81 odstotkov v letu 2010, medtem ko je AMD padel z 12,2 odstotka na 11,4 odstotka. Vsi ostali proizvajalci skupaj obvladujejo sedem odstotkov trga. Tod so merjene prav vse platforme, ne zgolj x86.

Intelovi prihodki od prodaje so se povzpeli za četrtino na 40 milijard dolarjev, medtem ko so leta 2009 zaradi recesije beležili šestodstotni upad. V letu 2010 je pomemben delež zavzemala prodaja tabličnih računalnikov s pripadajočimi procesorji, katerih prodajo IHS...

10 komentarjev

V dveh mesecih prodali osem milijonov Kinectov

X-Bit Labs - Dva meseca po začetku prodaje Microsoftovega krmilnika za igralne konzole Kinect navdušenje nad njim še ne plahni, je na CES-u že prvi dan povedal Steve Ballmer. Če so v prvem mesecu prodali slabe tri milijone enot, so jih v prvih dveh mesecih prodali kar osem milijonov. Pomemben vpliv ima tudi dejstvo, da je bil pretekli mesec december, ko zaradi božične nakupovalne sezone prodaja poleti, a priljubljenost Kinecta ostaja neizpodbitna.

Microsoft je načrtoval prodajo petih milijonov enot, pa so se ušteli kar za tri milijone. Za med je šla tudi pripadajoča konzola Xbox 360, ki so jih lani prodali 50 milijonov po vsem svetu. Ballmer je zato lansko leto že označil kot najboljše in najobilnejše leto za Microsoftove konzole v zgodovini.

Sonyjev konkurenčni krmilnik je v tem času požel le...

15 komentarjev