»

Strojni dodatek za anonimno surfanje po internetu JanusPA

JanusPA

Slo-Tech - Kyle Williams in Martin Peck, avtorja programske opreme za anonimno uporabo spleta JanusVM (gre za virtualni stroj, ki deluje v okolju Windows (2000/XP/2003) in Linux), sta se lotila še bolj univerzalnega projekta.

Razvila sta namreč napravo Janus Privacy Adapter.

Gre za majhen usmerjevalnik, ki ves TCP promet preusmeri na Tor omrežje ali OpenVPN strežnik (na njega preusmeri tudi UDP, ICMP, itd.). Vsebuje dva mrežna priključka, napaja pa se preko adapterja ali dveh USB priključkov.



Naprava je sicer še v razvoju, vendar že deluje, po besedah avtorjev pa manjka le še ustrezna dokumentacija, privlačno ohišje ter nekaj malega optimizacije programske kode, kar vse avtorja že pridno dopolnjujeta.

Očitno je JanusPA prva...

46 komentarjev

Družina BlackBerry

PC World - Podjetje Research in Motion (RIM) je javnosti ponudilo različico mobilnih terminalov, s katerimi se namerava primerjati z ročnimi računalniki in mobilniki. Blackberry 8700c je zgrajen na Intelovi procesorski platformi XScale PXA 901, vsebuje pa še GSM s podporo za omrežja EDGE, 64 MB Flash RAM in 16 MB SRAM spomina, lastni poštni sistem ter seveda vgrajeno QWERTY tipkovnico. RIM želi z napravo potešiti potrebe zahtevnejših uporabnikov, ki od svoje robide pričakujejo še kaj več kot zmožnost klicanja in prebiranja emailov. Izdelek, ki stane 300 dolarjev (ob sklenjeni pogodbi) je zaenkrat na voljo samo v ZDA, kasneje pa se ga bo dalo dobiti tudi v Evropi.

6 komentarjev

MobilePro 200E

vir: Nec
Nec - Ročni računalniki z operacijskim sistemom PocketPC so večinoma še vedno sorazmeroma velike naprave, še posebaj če jih hočemo spraviti v žep. Pri MobilePro 200E pa je drugače -- zaslon je 3,5-palčni, z ločljivostjo 240 × 320 pik in osvetljen od zadaj. Pri polni osvetlitvi je sicer vseeno malenkost temnejši od tistega pri HP iPaqu ali Dellovem Aximu, je pa precej izboljšan v primerjavi s prejšnjim modelom, NECovim E300. Ohišje je presenetljivo majhno, velik je namreč le 122 × 76 × 11 mm in tehta manj kot 130 gramov. V notranjosti pa kljub majhnosti skriva zelo zmogljivo zasnovo, saj je...

1 komentar

Ti4200: VisionTek versus Abit

HardOCP - Katero od kartic kupiti, je vprašanje, ki si ga zastavimo pogosto. Če ste se že odločili, da vaša sanjska kartica temelji na procesorju Geforce4 Ti4200, se morate še odločiti med proizvajalci ter količino pomnilnika, ki bo vašo kartico krasila. 128 MB ali 64 MB, dodatki, podpora prikazovanju slike na dveh zaslonih, priloženo kablovje in dodatna programska oprema, in tako dalje... HardOCP je v primerjavo vrgel VisionTekovega Xtasyja (128 MB) ter Abitovega Silura Ti4200 (64 MB). Obe kartici sta po svoje bisera ponudbe, se dobro navijata ter imata dosti dodatkov, ki prepričajo kupca v "pravo" odločitev. Klik za test!

1 komentar

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar

Oklep za Visorje

HardOCP - Že res, da so dlančniki nadvse uporabne pripravice, veda pa se kljub vsej ljubkosti kar prerado zgodi, da vam napravica zleti iz rok in se vam razsuje na trdnih tleh. Za vse tiste, ki se vam to pogosto dogaja (hehe) bo najbolje, če si omislite pravi pravcat oklep za svojega dlančnika. Zaenkrat sem našel le zaščito za Visorje, ki si jo lahko ogledate tukaj, vendar ne dvomim, da podobnih pripomočkov ne izdelujejo tudi za druge dlančnike.

0 komentarjev

Nekateri so za majhne

Slashdot - Kar ne morem verjeti, kako so se nekatera podjetja navdušila za proizvajanje majhnih računalnikov, ki so bolj podobni walkmanu, kot pa pravemu računalniku. Take računalnike so nekateri poimenovali kar Mini Book PCs. Eno izmed takih podjetij je podjetje Sintsong, ki ima kar precej izkušenj na tem področju. Poznamo jih po svojih Espresso in Cappuccino računalnikih. V Cappuccino družini sta zaenkrat dva Mini Book računalnika. GX1 sem predstavil že v eni izmed mojih prejšnjih novic, TX2, pa nameravam predstaviti v tej novici. Pa zasnovi se računalnik ne razlikuje kaj posebej od sorodnika, saj je osnova še vedno ostala ista - torej velika integriranost. Stvarca podpira starejše Intelove procesorje (Pentium III in Celeron), ter nov način hlajenja, saj so se pri podjetju odločili, da bodo za čim boljše hlajenje uporabili bakren hladilnik (prejšnja rešitev je bila kombinacija aluminija in bakra). Potrudili pa so se tudi pri dizajnu, saj so k sodelovanju povabili dizajnersko podjetje, ki je...

1 komentar

Novi dlančniki

The inquirer - September ne bo samo mesec, ko se bo bodo končale počitnice in se bo začela šola, ampak tudi mesec, v katerem bodo tri podjetja (Palm, Sony in Handspring) predstavila nove dlančnike:
Palm se trenutno ukvarja s konkurenco v obliki Compaqovega i-Paqa in bo 20. septembra predstavil nov model m125, ki bo zasnovan na dizajnu serije m100.
Tudi Handspring bo šel v akcijo in najavil nov Ace model, ki bo nadomestil Visorja DLX, poleg tega pa ima v planu tudi model Columbia, ki bo vseboval 16 MB pomnilnika in 45 MHz procesor.
Sony bo predstavil svoj Clie S320 MSRP, ki bo stal 199 $ in bo vseboval sivinski zaslon, N610 z barvnim zaslonom, ki bo stal 399 $ in najzmogljivejši dlančnik N710, ki bo prav tako vseboval barvni zaslon, podpiral pa bo tudi standard MP3 in video (cena 499 $).

0 komentarjev

MP3 player dodatek za Visorje

PC Stats - Ročni računalniki postajajo vse bolj priljubljeni, čemur priča tudi veliko število dodatkov. Tukaj ne mislim na programsko, ampak na strojno opremo, ki lahko vašemu dlančniku doda nekaj novih funkcij. Po dodatkih zagotovo prednjačijo ročni računalniki z operacijskim sistemom PalomOS; pred kratkim smo videli dodatke, ki lahko "original" Palma spremenijo v mobilni telefon, kmalu pa so se tudi pri podjetju Innogear odločili, da izkoristijo razširitveno mesto Visorjev in naredijo strojni dodatek, ki opravlja nalogo MP3 playerja. Dodatek je lepo oblikovan in malce spominja na Applov dizajn, saj je popolnoma prozoren. Dobimo ga skupaj z 32 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo do 128 MB, v napravo pa so vdelali tudi 2 MB Flash roma, ki programe za napravo, lahko pa ga uporabimo kot dodaten pomnilnik pri Visorjih. Zanimivo.

0 komentarjev

TRGPro - novi Palm klon

SystemLogic - Medtem ko nas PC Chips do nezavesti nategujejo s svojim cenenim Palm klonom, ki še vedno ni izšel, si lahko ogledamo najnovejši izdelek, ki prihaja iz podjetja HandEra. HandEra ni ravno novinec na področju Palm in z njimi združljivimi dlančniki, ampak kar poznano podjetje, ki se je do nedavnega ukvarjalo s proizvodnjo pomnilniških razširitev za Palme. Pred kratkim pa so se tudi sami preizkusili s svojim Palm klonom, ki se imenuje TRGPro. Ravno zaradi pretekle usmerjenosti podjetja, bi lahko pričakovali, da njihov dlančnik ne bo imel problemov s pomnilnikom. In res je tako. Dlančnik vsebuje 2 MB ROM pomnilnika, ki služi operacijskemu sistemu in 8 MB RAM pomnilnika, ki je namenjen hranjenju podatkov. V primeru, da bi vam pomnilnika zmanjkalo lahko še vedno uporabite razširitveno mesto Compact Flash +, v katerega priključite Compact Flash kartico ali IBM-ov Micro Drive (miniaturni disk). Compact Flash razširitveno mesto pa ni namenjeno samo priključitvam diskov ali pomnilniških...

0 komentarjev