»

Izšel Dropbox 1.0

Dropbox podpira vse najpriljubljenejše operacijske sisteme

vir: TechSpot
TechSpot - Končno je izšla prva stabilna verzija programa Dropbox, ki ga v predverzijah uporabljamo že precej časa. Gre za zelo uporabno spletno storitev, katere je aplikacija Dropbox le lokalni podaljšek za uporabo na računalniku. Dropbox omogoča, da za poljubno mapo v računalniku označimo, da se ves čas sinhronizira z oblakom. Tako lahko imamo vse svoje datoteke zložene v oblaku, nato pa do njih dostopamo z več računalnikov, ki imajo nameščen Dropbox in se prijavimo s svojim geslom. Sistem sam skrbi, da je v oblaku ves čas najnovejša revizija, da nas obvešča o spremembah, in omogoča vrnitev v preteklo verzijo.

Novosti v verziji 1.0 so odpravljena cela zalega hroščev, med njimi težave z bolj eksotičnimi imeni datotek, čudne normalizacije z Unicode, nedostopnost Wordovih in Excelovih datotek pri...

52 komentarjev

Vaš e-mail naslov v 2.900 nabiralnikov...

Vnunet - Če bi šlo za 'URL' naslov, bi bili prej ko ne veseli. Nisem pa prepričan, da bi bili tako veseli, če bi prejeli e-poštno sporočilo, v katerem bi videli ostalih nekaj tisoč prejemnikov. Taista napaka se je pripetila Compaqu, ki je poslal emaile kupcem Windowsov XP. Šlo naj bi za človeško napako, če se vam ljubi brati godrnjanje kupcev - Klik!

Morda bi zapisal še mojo osebno izkušnjo, ki je e-naslov sicer razkrila samo okoli petdesetim, morda stotim ljudem: tržiška trgovina je (najverjetneje) prebivalcem Tržiča poslala pošto, v kateri nas obvešča, da so svoji 'štacuni' dodali 'e-'. Ko sem zarobantil, od kje jim moj naslov, ter, zakaj za vraga so vse prejemnike vpisali v okence 'Za/To' in ne 'Kpp/Bcc', so mi le odgovorili, da so moj naslov dobili v Telefonskem Imeniku. Bes jih plentaj!

9 komentarjev

"Želatinasta" tipkovnica

SystemLogic - Se je vam že kdaj zgodilo, da ste po dolgotrajnem in napornem igranju vaše priljubljene igre, ko ste si zaželeli malce osvežilne pijače le-ta zdrsnila iz prepotenih rok in se vam razlila po tipkovnici? Se vam je podoben primer že kdaj zgodil v službi, ko ste pili kavo? Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je po uspešnem LAN Partyju tipkovnica padla iz rok, ter se na najtršem betonu razletela na prafaktorje? Da? Če spadate med take, potem je edina rešitev za vas nekakšna polivinilasta tipkovnica, ki ni občutljiva na tekočino in močne udarce. Poleg teh odlik, pa lahko tipkovnico enostavno zvijete in jo spravite v žep. Kar primerno za LAN partyje, kjer vedno primanjkuje polivinilastih vrečk. In kako se obnese pri igranju? Sam je nisem preizkusil, vendar po besedah avtorja testa na tej strani gotovo povsem solidno. Problem je spet samo v tem,...

2 komentarja

Flashanje BIOSa

X-Bit Labs - Se vam je že kdaj zgodilo, da ste slabo flash-ali BIOS? Je? Potem preberite ta članek, da se vam to ne bo zgodilo nikoli več. Fantje pri X-Bit labs so pripravili članek o flashanju Award BIOSa. Piše, kaj storiti, če gre kaj narobe, pa tudi, kaj pridobimo s flashanjem, zakaj sploh rabimo BIOS, kako flashamo,... Priporočam!

2 komentarja

Modifikacija ATA66 kablov

HardOCP - Sem vam je že kdaj zgodilo, da ste nujno potrebovali ATA33 kabel, pa ste imeli le ATA66 različice? Meni se je, in vsakdo, ki se mu je zgodilo kaj podobnega ve, kako neprijetna je lahko ta situacija. ATA66 kabli imajo namreč eno luknjico manj. Na ATA66 ploščah in diskih to ni problem, saj imajo na konektorjih en pin manj, toda če boste hoteli uporabiti ATA66 kabel na kakšnem CD-ROMu ali stari ATA33 ploščo/disku se boste znašli pred težavo. No, nič ni nerešljivo in z malo iznajdljivosti ter mini vrtalnikom se vse da urediti. Kako, pa si poglejte tukaj.

0 komentarjev

3DFX dejansko prodaja tovarno v Meksiku

3dfx Graphics Technology - Zadnje dni se je po internetu pojavilo precej špekulacij o prihodnjih načrtih 3DFXa, med njimi so bile tudi verzije s prodajo tovarne v Meksiku. Te govorice so prihajale iz različnih virov, pogosto pa so bile tudi preklicane. No, ugibanj je sedaj konec, saj je 3DFX podal uradno izjavo za javnost, v kateri nas obvešča, da bo dejansko prodal tovarno v Meksiku, katero je pridobil z nakupom STBja leta 1998. Da se ta poteza ni izkazala za zelo profitabilno vemo vsi, sedaj pa se podjetje očitno vrača k svojim koreninam: razvoju grafičnih čipov. To seveda ne pomeni, da bo podjetje prenehalo izdelovati svoje lastne grafične kartice, le svojih pogonov ne bodo imeli. Za izdelavo 3DFXovih kartic bodo sedaj zakupili proizvodne zmogljivosti drugih, večjih podjetij. Upajmo, da jim bo preobrat uspel!

0 komentarjev