»

Nova pravila

Slo-Tech - Slo-Tech s 15.8 spreminja trenutno veljavna pravila. Gre za prvo večjo spremembo po šestih letih. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojimi konstruktivnimi komentarji sodelovali pri tem projeku.

Upoštevali smo vaše komentarje glede specifičnih prepovedi v šestem členu ter jih nekaj vrgli ven (in eno premaknili v prvi člen). Prav tako je bistveno očiščen drugi člen pravil (kultura dialoga). Prepoved oživljanja starih tem ostaja (odprite si novo). Prepoved kričanja je bila razširjena na (vsaj približno) pravopisno pravilnost. Preostanek pravil je približno enak kot v osnutku z nekaj pravopisnimi popravki in nekaj spremenjenimi izrazi za zagotovitev večje jasnosti.

Moderatorji bodo nova pravila začeli uporabljati v sredo 15.8. Deli, ki se nanašajo na novoletne izbrise nekaterih podatkov, bodo prvič uporabljeni za novo leto. Vsi podatki, ki smo jih skladno z obstoječimi pravili hranili do sedaj, pa smo se jih odločili izbrisati, bodo izbrisani postopoma do 30.9.2012.

...

87 komentarjev

Popravek pravil

Slo-Tech - Slo-Tech s 1.1.2011 spreminja trenutno veljavna pravila, ki se nanašajo na zasebnost. Spremenjen je 13. člen, dodan je nov 13. a člen, z naslednjo vsebino:


13. člen


1. Slo-Tech zbira naslednje podatke o uporabniku:
- IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) -- če je ta podatek posredovan;
- naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
- podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
- ločeno od 2. alinee podatke o ogledih tem za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine (oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda).

2. Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.

3. Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo.

4. Slo-Tech za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih...

26 komentarjev

Kitajci podirajo rekorde

Cellular News - Kitajci so v mesecu juliju napisali kar 8,53 milijarde kratkih SMS sporočil in tako podrli svetovni rekord. V prvi polovici leta so prebivlci Kitajske napisali skupaj 28,2 milijard SMS sporočilc in presegli lanske rezultate za kar 15,8 milijarde SMSov. Mobilni operater China Mobile je sicer napovedal, da bo v celem letu poslanih kar okoli 30 miljard kratkih sporočilic, to pa je dosegel že junija.

Kitajci bodo sicer dobili nekje do septembra novo igračko - večpredstavna sporočila MMS - ter se spet podali v lov na nove rekorde [:D]. Več na to temo najdete na tem naslovu.

0 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

W3C - ni še vse izgubljeno

Linux Today - Kot smo že pisali je W3C na hitro poskušal sprejeti nova pravila o vključevanju patentov v internetnet standarde. Po burnem odzivu vseh tistih, ki hočejo svoboden internet, so se odločili, da bodo čas za oddajo komentarjev na nova pravila podaljšali. 15. oktobra bo imela zasedanje W3C delovna skupina za patente in razmislila kako naprej.
Tako se piše zgodovina interneta. Največja nevarnost šele prihaja - SSSCA, ampak o tem v naslednji novički.

0 komentarjev