»

Spremembe na Slo-Tech forumu

Slo-Tech - Od danes naprej lahko na Slo-Techu sodelujete tudi v oddelku Na cesti.
Vanj smo premaknili kar nekaj obstoječih tem, preostanek pa bomo vanj preselili s časom. Verjetno jih bomo v bližnji prihodnosti dodali še nekaj.

Prav tako boste pozorni bralci ugotovili, da se pri branju posameznih tem sedaj rdeča črta pomika skupaj z vami. Funkcionalnost zaenkrat še ni polno podprta, preverili pa bi radi vaše odzive na tovrstno obnašanje. Namen je, da vas stran pričaka točno na mestu, do katerega ste jo prebrali (in ne vedno samo na meji novih sporočil, kot je bilo v navadi do sedaj). Komentarji zelo dobrodošli.

Opazili boste tudi nekaj nedokončanih gumbov v oddelku Mali oglasi. Tam nas zanima predvsem hitrost delovanja in vaše mnenje, ali bi želeli na podoben način filtrirati tudi po različnih kategorijah izdelkov in cenovnem razponu.

89 komentarjev

Hotmail ob prehodu desetletja začasno izgubil e-pošto

PC Magazine - Na novega leta dan je nekatere uporabnike Microsoftovega elektronskega predala Hotmail pričakalo neprijetno presenečenje ob prijavi. Namesto starih sporočil je bil njihov predal popolnoma ponastavljen. Kakor da bi se bili ravnokar registrirali v sistem, so imeli le pozdravno sporočilo in nič drugega. Microsoft so o težavi obvestili, njihovi inženirji pa so začeli ugotavljati, kje je tičal problem.

Tovrstno obnašanje sistema se namreč pojavi le v enem primeru - če se uporabnik računa ne dotakne v 120 dneh in ga sistem samodejno izprazni, a se nato vanj prijavi v naslednjih 90 dneh, preden bi naslov postal spet...

26 komentarjev

Srečno v novem šolskem letu

Slo-Tech - Jutri se bo zopet začel pouk za vse osnovnošolce in srednješolce, medtem ko imajo tisti na fakulteti prosto še en mesec. Ekipa Slo-Techa vam želi srečno in uspešno prihajajoče šolsko leto 2004/2005.

Seveda ne pozabite, da vas v forumu vedno čaka oddelek Šola, v katerem lahko potarnate o vaših težavah ali pa samo povprašate, kako se reši fizikalna naloga.

Že en dan, ki ga boste posvetili šoli (in ne špricanju), vas bo oplemenitil z neizbrisnim bogastvom.

32 komentarjev

Nov oddelek: Mobilne tehnologije

Slo-Tech - Mobilniki in tehnologije povezane z njimi so že močan del vsakdanjika. Dejstvo, da se veliko ljudi ne počuti dobro, če slučajno pozabijo svoj mobilni telefon doma ali pa mu zmanjka baterije, odseva tudi naš forum. V zadnjem času smo opazili veliki porast tem v zvezi s tem, za katere se avtorji kar ne morejo odločiti, v kateri del računalniško usmerjenega foruma bi jih postavili. Da te zmede ne bo več in da bomo lahko skupaj začeli ustvarjati novo zakladnico znanja, smo se odločili odpreti nov oddelek -- Mobilne tehnologije, kjer boste lahko diskutirali o mobitelih, dlančnikih, operaterjih mobilne tehnologije in še čem. Vabljeni!

3 komentarji

Večerno branje

Slo-Tech - Kot je zadnje čase v navadi, uporabniki izveste, kaj je novega in zanimivega v posameznih oddelkih. V oddelku Igre se na pobudo Tr0n-a se vedno odvijajo zanimive debate o prihajajočih mojstrovinah, Half-Life II ter Doom III, ki bosta zasenčili vse ostale naslove. goranTNT vas sprašuje, katera igra vas je najhuje prestrašila - Igra, ob kateri vas je bilo najbolj strah.

undefined-a zanima Ideja za PC igre prihodnosti. Pred kratkim je izšlo tudi nadaljevanje izredno priljubljene in izredno dobre ter igralne (na žalost tudi kratke) igre Max Payne. Temo o Max Payne 2 je odprl (sic). Pa prijetno branje in mnogo dobrih idej vam želim.

0 komentarjev

Forum: Kaj se dogaja v oddelku Sedem umetnosti?

Slo-Tech - V oddelku Sedem umetnosti ne mirujemo. Trenutno so aktualne sledeče debate, kar pa ne pomeni, da ne morete odpreti nove teme in povedati, kje vas (ne-)kulturni čevelj žuli.

Poglejmo: Saša sprašuje, katerih knjig nikoli niste marali, a niste upali povedati, Avenger pa se razburja nad neprimernimi TV sporedi, pri čemer mu zlasti nacionalka ne gre v račun. Očitno zamera ne bo velika, kajti domneva se, da bo film The Matrix kmalu na televizijskem sporedu.

Še zmeraj je nekoliko aktivna tudi tema o Zvezdnih vratih (Stargate). In če ne veste, kaj početi, si oglejte to temo. Sem namreč prispevamo predloge za aktivno (umetniško?) preživljanje časa.

Sicer pa ste vabljeni k branju celotnega oddelka.

0 komentarjev