»

Razbit Canonov sistem za zagotavljanje verodostojnosti posnetkov

ODD pravi, da je slika avtentična.

Heise - Dmitry Sklyarov je na konferenci CONFidence 2.0 v Pragi predstavil razbitje Canonove tehnologije za zagotavljanje verodostojnosti digitalnih fotografij Canon Original Decision Data (ODD). Mnogo Canonvih digitalnih fotoaparatov iz višjega cenovnega razreda namreč podpira ODD, s katero je moč dokazati, da slika ni bila popravljena. Sklyarov je uspel izvleči ključ za podpisovanje, kar mu je omogočilo podpisovanje retuširanih slik s Canonovim paketom OSK-E3. Ta je namenjen prikazu sprememb v fotografijah in zagotavljanju integritete dokazov, kot na primer pri prometnih nesrečah in raznih preiskavah. Zaradi odkrite pomanjkljivost je sedaj moč verificirati prav vsako fotografijo, zato je uporabnost celotnega sistema...

9 komentarjev

Spletna mrzlica zaradi HD-DVD ključa

CD Freaks - O razbitju zaščite AACS, povezanim z izpustitvijo nekaterih ključev naprav v javnost, smo že poročali, sedaj pa se zadeva zapleta. Tovrstna razbitja so postala zelo popularna, saj so primerljiva s pojavom DeCSS-a v času DVD-jev, torej omogočajo uporabo HD-DVD-jev na platformah, kjer to predhodno zaradi pomanjkanja HDCP-ja ni bilo mogoče (neokenski OS-i, vsi malce starejši računalniki, itd.).

Zadnje čase se po spletu kot pravi orkan širi eden od ključev, s pomočjo katerega je možno izvajati omenjeno početje, nad čemer podjetniki seveda niso preveč navdušeni. Pravne službe na veliko grozijo blogerjem, piscem komentarjev in upraviteljem forumov, internetna skupnost pa je tokrat odločena, da se bo borila proti zlobnemu DRM-ju, zato ključ objavljajo praktično povsod, s čemer želijo demonstrirati, da se svobode govora na spletu ne da ustaviti.

Izvorna novica

24 komentarjev

DVD Jon namerava licencirati razbitje FairPlay-a

Tech Report - Oči se priprejo in čez obraz zaveje blag nasmeh, ko je med našimi bralci govora o DVD Jonu. To je tisti fantič, ki je pri 15 letih razbil zaščito kopiranja DVD medijev. Zdaj pravi, da je enako storil z Applovim DRM-jem, FairPlay.

Napisal je dva programska kosa. Prvi omogoča, da se skladbe, prenesene iz iTunes predvajajo tudi na ne-iPod predvajalnikih, z drugim pa bodo lahko poleg Appla...

1 komentar

Jon Johansen: decembra zopet na sedišče

The Register - Jon Johansen, fante, ki si je onega dne zaželel ogleda DVD filma na neposvečenem Linuxu, nakar je razvil DeCSS, s čimer je omogočil ogled varnostnih kopij filmov sebi -- ter ostalemu svetu. To seveda ni všeč Hollywoodu in filmarski industriji nasploh, zaradi česar so ga tožili, vendar na sodišču niso uspeli. Tožilci so marca tako napovedali pritožbo na odločitev sodišča, včeraj pa je bil določen datum nadaljevanja sojenja: 2. december.

2 komentarja

DeCSS: hej ho, hej ho, na sodišče mi gremo...

The Register - -- Zopet. Jon Johansen, ki je pri petnajstih pomagal pri izdelavi DeCSS algoritma, ki mu je omogočil predvajanje DVD filmov na Linuk$ operacijskem sistemu in je danes hudo dobro plačan poba, se bo vrnil na sodišče.

Sodišče ga je januarja sicer oprostilo obtožb, vendar se je -- kako nepričakovano -- Motion Picture Association of America odločila, da se na odločitev sodišča pritoži. Klik!

Prav mu je. Kaj pa uporablja napačno programje! [>:D]

4 komentarji

'Domnevni' stvaritelj DeCSS na sodišču

Reuters - Danes se je na švedskem sodišču zagovarjal Jon Johansen, 'domnevni' Razbitelj™ DVD zaščite: nedolžen.

Sojenje naj bi trajalo pet dni, tožilec Inger Marie Sunde pa je primer označil kot boj med 15- in 16-letnim Davidom proti velikanom ameriške industrije -- a kljub temu je bil boj nezakonit. Mladeniču grozita dve leti zapora oz. plačilo denarne kazni.

Sicer pa danes 19-letni mladenič kot programer zasluži $4.851 mesečno ...

Primoz? [>:D]

3 komentarji

Hekerska stran offline

Vnunet - O Ericu Corleyu ter 2600 Magazine sem že pisal: na strani je bilo mogoče dobiti Kliketke™ do raznovrstnih orodij, med drugim takih, ki so omogočala gledanje DVD filmovja na sistemu Linux. Sodišče se je na podlagi DMCA (Clintonova digitalo-zakonska zapuščina) odločilo, da mora stran zapreti, Eric pa se kljub predhodnim napovedim ne bo odločil za pritožbo. Klik!

0 komentarjev

DeCSS legalen!

Slashdot - Po dolgem času končno spet ena dobra novica z drugega brega Atlantika.
DVDCCA (DVD Copy Control Association) je izgubila tožbo proti gospodu Andrewu Bunnerju. Distribuiranje izvorne kode DeCSS tako postaja legalno, saj je 'predsodna prepoved' razveljavljena. Sodno razlago lahko preberete tule. Moram reči, da je to prvi pravni spis, ki je razumljiv tudi navadnim smrtnikom. Zanimivo branje.
Zdaj bodo tudi v Kaliforniji lahko nosili majice z napisom DeCSS izvorne kode brez, da bi šli zato v zapor. Končno en košček zdrave pameti v tem itak norem svetu.
Sodnik je tudi povedal, da se zaščita poslovnih skrivnosti ne more primerjati s tako osnovnimi načeli kot je ameriški prvi amandma, ki govori o zaščiti svobode govora. To je utemeljil s tem, da to ni dopuščeno niti pri zadevah kot sta nacionalna varnost ali pravica do pravičnega sojenja. Zlobni jeziki že namigujejo, da bo sodink zaradi tega prej ali slej odpuščen, če ne kar aretiran... ...

0 komentarjev

Dimitrij Sklyarov še vedno v zaporu

Slashdot - EFF je po pogovoru z državnim tožilstvom v ZDA ugotovila, da le to ne namerava spustiti Dimitrija (o tem, da je v zaporu zaradi DMCA smo že pisali).
Hekerji se očitno hitro učijo političnega aktivizma, saj že planirajo proteste v Bostonu, Minnesoti in San Franciscu. Zaradi prahu, ki ga dvigujejo, se zdi, da bi se lahko proti DMCA utegilo obrniti tudi nekaj senatorjev.
O tem zalostnem dogodku za svobodo programerjev bo govoril tudi Philp Zimmermann, ki je zaslovel s svojim PGPjem.
Več o celem primeru Sklyarov si lahko preberete tule.

2 komentarja