»

Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review

vir: Silent PC Review

vir: Silent PC Review
Silent PC Review - Pisci spletne strani Silent PC Review, ki je osredotočena na tišanje računalnikov, so po dolgem času spet objavili samostojni test ventilatorjev. Od prejšnjega testa so minila štiri leta, kar je za spletno stran, ki se ukvarja s takšno tematiko, malce presenetljivo. Sicer so ves ta čas (poleg ostalih komponent) testirali ventilatorje hladilnikov, a je bralstvo že precej pogrešalo teste ventilatorjev, ki so naprodaj le samostojno. Tokrat so pod drobnogled vzeli Thermalrightov TR-TY170, tri predstavnike Noiseblockerjeve serije M12, dva predstavnika Scythove serije Gentle Typhoon in dva predstavnika Antecove serije TrueQuiet ter jih primerjali z referenčnim Nexusom D12SL-12. Kako so se odrezali in kaj je bil razlog za tako dolg premor, preberite v

60 komentarjev

Scythe 12 cm ventilatorji na kupu

Silent PC Review - Ker se bliža poletje in je treba prepotene mlinčke v tem času še posebej dobro ohladiti, so ljubitelji tišine na strani SPCR pod drobnogled vzeli 12 cm ventilatorje proizvajalca Scythe. Kot ponavadi, na SPCR izvemo veliko o značaju zvoka, ki ga testirani ventilatorji oddajo, in razmerju med zmogljivostjo in jakostjo oddanega zvoka. Najbolj sta se izkazala modela Slip Stream SY1225SL12M in SY1225SL12L. Za primerjavo lahko uporabite njihov prvi in drugi obširnejši test ventilatorjev te velikosti.

0 komentarjev

Sodoben in zmogljiv PC brez ventilatorjev - je to mogoče?

Slo-Tech - Do nedavnega sem bil prepričan, da ti dve lastnosti PC-ja ne gresta skupaj (seveda v okviru ljudskih cen). Normalno zmogljiv PC, ki bi deloval brez ventilatorjev (in brez vode), se pravi praktično neslišno, se zdi skoraj nemogoč. Tako ostanejo najglasnejše komponente v sistemu diski, enote CD/DVD in disketne enote! :)

Danes pa sem presenečen ugotovil, da je to mogoče. Sistem je lahko sestavljen na osnovi Intel Pentium 4 ali AMD Athlon 64 in hlajen izključno...

21 komentarjev

Zalman "brezventilatorsko" ohišje

Nordic Hardware - Pridem domov, se stegnem pod mizo in preklopim stikalo na električnem razdelilcu. Prižge se računalo in kmalu zavihra še mojih šest ventilatorjev. Hrup, ki se pri tem sprošča, se lahko kosa z večjim sobnim ventilatorjem pri višjih hitrostih. Ugasnem tiste na ohišju, saj jih za deskanje po internetu ne potrebujem in kmalu slišim samo še glasbo iz radia, brez nadležnega vrtinčenja zraka. Navijanje ima svojo ceno. [:(] A obstajo tudi drugačne rešitve. Pred skoraj enim letom smo objavili slike doma narejenega ohišja brez vsakega ventilatorja (glejte povezani novici), tokrat pa vam predstavljam še industrijsko rešitev.

Zalman - sveti križar v vojni proti hrupu - nas zopet preseneča. Veliko je bilo špekulacij okoli tega čudeža moderne tehnike hlajenje, a izgleda, da se sanje uresničujejo. Popolnoma tiho delovanje omogoča njihovo 25 kg težko aluminijasto ohišje, ki je polno toplotnih cevi oz "Heatpipeov". Zadeva je sicer še prototip, a izgleda pripravljen na izdelavo. Za ceno €700 - €1000...

26 komentarjev

80-mm ventilatorji na kupu

Amdmb.com - Na Amdmb so spisali test devetih 80 mm ventilatorjev za vgradnjo v ohišja ali montažo na hladilnike. Za test so se odločili na podlagi nenehnega povpraševanja, kateri ventilator naj se kupi za procesorski hladilnik in ohišje, da bi bil hladilni efekt kar najboljši. Do kakšnih zaključkov in kateri ventilator se je najbolj obnesel, pa si le oglejte. Mogoče se bo potem lažje odločiti glede nakupa.

0 komentarjev

Tišina na SilentPCReview

Silent PC Review - Na Silent PC Review so spisali članek, kjer vam priporočajo komponente računalnika, ki bodo povzročale najmanj hrupa. Svojo zgodbo so nadaljevali od najtišjih ventilatorjev, hladilnikov, trdih diskov, napajalnikov in matičnih plošč, do najnovejšega članka o priporočljivih ohišjih. Če vas grozno bolijo ušesa si članek le preberite, a ne vem, če boste imeli srečo in kakega od ohišij dobili tudi v Sloveniji.

2 komentarja

Utišajte diske

PC Arena -

Na PC Arena so objavili test drugačnih računalniških komponent. Testirali so namreč posebne obloge, ki jih pritrdite na diske in s tem zmanjšate njihovo glasnost ter tresljaje. Zadeva izgleda dokaj kul, njena uporabna vrednost pa je vprašljiva. Saj smo vendar Slo-Tech z navitimi računalniki in goro ogabno vreščečih ventilatorjev, nas pa bi motil ropot diskov! Test tukaj!

6 komentarjev