»

Kitajci sesuli protikorupcijske spletne strani

China Daily - Še ena kitajska novica, ki spada v kategorijo Saj ni res, pa je. Prejšnji teden so Kitajci obelodanili spletno stran svojega urada za korupcijo, kjer so ljudje lahko oddali pritožbe zoper uradnike. Na Kitajskem je korupcija očitno popularen šport, saj se je spričo preobremenitve stran v nekaj urah sesula. Strežnike so kmalu spet usposobili, priznavajo pa, da je število obiskovalcev veliko večje od pričakovanj. V knjigi obiskovalcev, kjer so navajali konkretne primere in tudi splošne pripombe, se je v enem samem dnevu nabralo več kot 22 strani zapisov. Rezultati niso tako presenetljivi, saj so lani kaznovali 90.000 uradnikov zaradi podkupovanja, kar pa je najverjetneje zgolj vrh ledene gore. Več o tem.

8 komentarjev

Novi AMD Athlon-64-Benchmark

Chip Online - Na CeBit-u, ki se - mimogrede - danes končuje, se je pojavil test prihajajočega AMD-jevega procesorja Athlona 64. Test so izvedli na sistemu, ki je vseboval VIA K8HT8 nabor čipovja, 256MB DDR333 pomnilnika in seveda Athlon-64 z 1,6 GHz in 1 MB L2 predpomnilnika. Sistem so stestirali s SiSoft Systemanalyse-Tool Sandra (32-bitna različica) in dobili sledeče rezultate:
  • Dhrystone ALU 6.459 MIPS
  • Whetsrone FPU/ISSE2 2.414/2.721 MIPS
Več so preberite na: Chip.de.

1 komentar

Matrox G550 test

več strani - Pojavil se je prvi test dotične kartice, ki naj bi bila dobavljiva konec avgusta ali pa v začetku septembra za okoli 280DEM. Kartica navdušuje na 2D področju medtem ko pa je v 3D področju bolj slaba, kar pa ni presenetljivo, saj je to le izboljšana G400/450 kartica. Test si lahko ogledate na aceshardware.com . Na chip.de pa si lahko pogledate rezultate v primerjavi z Geforce MX serijo.

0 komentarjev

Vsi VIA hrošči...

Chip Online - Le kdo bi jih preštel . Sodeč po Chip.de so odkrili še enega hrošča v povezavi z VIA KT133 North Bridgi. Gre za težavo, ki jo uporabniki srečujejo pri toplem resetiranju računalnika iz DOSa ali Windowsa. Ekran namreč marsikdaj preprosto ostane črn. Mnogi so to težavo pripisovali overclockanju procesorjev, toda pojavlja se tudi pri sistemih, v katerih procesor deluje na osnovni frekvenci. No ja, vse ni tako črno. Napaka naj bi prizadela samo čipe serije 1EA0 in 1EA4 (prvi štirje simboli zadnje serijske številke na čipu), medtem ko 2EA1 čipi nimajo problemov. Sicer zadeva še ni bila uradno potrjena s strani VIA, toda MSI na svojih matičnih ploščah že zamenjuje North Bridge. Po nekaterih podatkih naj bi se napako dalo opraviti tako, da se poveča Vio voltaža s 3.3 na 3.45V, toda ta rešitev pomaga...

7 komentarjev

Še o Leadteku...

GotApex - Ravno prav se je izšlo... Leadtekov GF3 v Sloveniji, na got|apexu pa ravno danes objavljen test dotične kartice. Testov Geforcea III je na spletu že res veliko, tako da bom obnovil le na kratko: 200 MHz hitrost GPU, 460 MHz DDR pomnilnik, Lightspeed Memory Architecture, HRAA ter Quincunx. To vse zavito v lično šatuljo . Sedaj pa resno: Na tem naslovu lahko preberete še eno videnje te kartice, ki je bila testirana na dveh računalih: na Athlonu 1.4 GHz ter Pentiumu 4 1.7 GHz. Prebili so se čez vse, od 3D Marka 2001, prek Quaka III, Serious Sama, Unreal Tournamenta ter ostalih. Test je res informativen ter obsežen, zato vam priporočam, če testov GF3 še nimate dosti, da ga preberete.

1 komentar

Novi overclockerski kralj med GeForce2 MX karticami

Jaz - Na Chip.de so testirali Cardexpertovo GeForce2 MX kartico, seveda pa zadeva ne bi bila tako zanimiva, če bi se omejili samo na merjenje hitrosti. Kartico so torej temeljito overclockali in prišli do ugotovitve, da gre za eno izmed najbolj overclockabilnih GF2 MX kartic, saj so hitrost 5.5ns pomnilnika lahko dvignili na kar 250MHz (500MHz DDR). Njihov test (ki je, žal, v Nemščini) si lahko pogledate tukaj. Thnx, NiggerBob!

1 komentar