»

Intervju: Robert Farazin - DoubleRecall

Hekovnik - V tokratnem intervjuju s podjetnikom bomo v Hekovniku gostili direktorja in soustanovitelja podjetja DoubleRecall, Roberta Farazina, ki je v preteklem letu, kot prvo Slovensko podjetje vstopilo v YCombinator, prestižni inkubator v Silicijevi dolini. Že takrat so pridobili investicijo inkubatorja in Yurija v skupnem znesku več kot $160.000. V preteklem mesecu pa so pridobili še semensko investicijo v višini 1,6M $.

Intervju bo potekal v četrtek, 29.3.2012 ob 18:30 v Čajnici Hekovnika.

Robert nam bo pojasnil, kako je iz Slovenije prodreti v Silicijevo dolino, kaj se je v enem letu naučil in...

109 komentarjev

Predavanje: Prišli, videli, zmagali - DoubleRecall v Silicijevi dolini

Slo-Tech - Nedavno smo poročali o velikem uspehu slovenske ekipe DoubleRecall v Silicijevi dolini. Zdaj napovedujemo predavanje, kjer bodo razgrnili svojo zgodbo preden odidejo v ZDA:

Kakšni so Slovenci 2.0? Morda takšni, ki napadajo Pakistanski mobilni trg in hkrati z drugo storitvijo prepričajo investitorje v Silicijevi dolini?

Kaj pravzaprav počnejo? Kje so dobili idejo? Kako zbrati tehnično in poslovno ekipo? Iščejo še več sodelavcev? Se v Sloveniji lahko kaj proda? Kje prijeti tujino za roge? Koliko koz so dali na žrtvenik za globalni uspeh? Kako naprej? Lahko to ponovi še kdo v Sloveniji?

Predava Robert Farazin z ekipo. Fante se res splača poslušati, saj je njihova energija kužna. Vabljeni ste v sredo 11. maja ob 18.00 v Predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Predavanje organizirajo FRI, Hekovnik, Kibepripa in Ljubljanski univerzitetni inkubator....

22 komentarjev

DoubleRecall eden od zmagovalcev YCombinatorja

Slo-Tech - Slovenski start-up DoubleRecall se je uvrstil med zmagovalce pospeševalnega programa YCombinator v Silicijevi dolini. S tem je pridobil začetno investicijo, izstrelitev v poslovno mrežo doline in možnost za selitev v ZDA.

DoubleRecall je rešitev za medijske spletne strani. Namesto mikroplačil uporabnika pozovejo k določeni "akciji", kot je vpis sponzorskega gesla, sponzor pa nato plača namesto uporabnika. Rešitev v Sloveniji uporablja že več medijskih hiš, kot so Finance, Dnevnik in druge. Robert Farazin se z ekipo seli v Silicijevo dolino, kjer se bodo poizkušali pognati do neba. Zloglasni Yuri Milner vsem ekipam YC ponuja investicijo 150.000 dolarjev, ki jo lahko vzamejo ali ne.

YCombinator je najbolj zaželena odskočna deska za start-upe po celem svetu. Paul Graham je v Silicijevi dolini z neobičajnim pristopom naredil pospeševalnik za start-upe, ki žanje uspehe in...

36 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek iz Izida Drupala 7, 07. Jan 2011

Slo-Tech - V sredo, 23.3., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik predstavili kako s pomočjo Facebookova PHP HipHop-a in Thrifta lahko na primeru DoubleRecall rešitve, poganjamo lastne spletne storitve.


V četrtek, 24.3., ob 19h vas vabimo na 3. meetup slovenske Drupal skupnosti kjer bo predstavljenih nekaj novosti in dogodkov, Janez Urevc pa bo poročal iz konference DrupalCon Chicago. Namen meetupa je tudi izmenjava mnenj, izkušenj in znanj, zato vabimo vse udeležence, da se sami angažirajo za sodelovanje. Vsi tisti, ki bodo prinesli s sabo prenosnike bodo lahko sodelovali tudi pri prevajanju Drupala 7 po koncu predstavitev.


V soboto, 2.4., ob 9h napovedujemo Ubuntu...

5 komentarjev

Večer za inovativne in podjetne: Kristjan Pečanac

Slo-Tech - Kiberpipa skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem pripravlja serijo večerov namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij.

Drugi večer bo naš gost Kristjan Pečanac - vizionar, ki je pridobil 2 mio $ investicije tveganega kapitala!

Tokratni VIP bo potekal v obliki predavanja z naslovom "Pot na NASDAQ", seveda z možnostjo vprašanj iz publike. Odvijal se bo v četrtek, 9. novembra ob 19.00 v Kiberpipi, na Kersnikovi 4.

Več podrobnosti o načinu prijave (ki je zaradi omejenega števila mest obvezna) in konkretnih temah predavanja lahko najdete tu.

14 komentarjev