»

Demonoidove domene naprodaj

Demonoid se zgleda za vedno poslavlja.

vir: The Verge
The Verge - Po tem, ko je posebna policijska skupina za pregon gospodarskega kriminala minuli teden zasegla Demonoidove stežnike pri lokalnem ISP-ju ColloCal, so številni uporabniki tega izredno popularnega torrent trackerja upali, da se bo stran vseeno vrnila. Zgleda, da s tem ne bo nič, saj so vse ključne domene (.com, .me in .ph) že naprodaj.

Hkrati je zdaj znanih še nekaj več podrobnosti o raciji. Ukrajinsko tožilstvo ni ukrepalo samo, ampak na podlagi prošnje mehiških kolegov preko Interpola; v ameriški sosedi naj bi namreč že nekaj časa potekala neodvisna kazenska preiskava Demonoida. Tudi strežnikov niso odklopili sami, ampak je to za njih storil kar ColloCal, ki se pri tem brani, da "so glede strani dobili že kar malo...

9 komentarjev

Kdo so VUPEN in kako s preprodajo ranljivosti služijo milijone

VUPEN-ova ekipa v Vancouvru letos. Bekrer stoji v sredini.

Forbes - Letos je v Vancouvru na tekmovanju Pwn2Own zelo hitro padel Googlov brskalnik Chrome, ki je bil lani edini nedotaknjen. Razbila ga je francoska skupina hekerjev oziroma raziskovalcev iz podjetja VUPEN, ki ima z Googlom in ostalimi proizvajalci programske opreme precej zapleten odnos. Ko so na primer lani maja objavili napad na Chrome, ki je omogočil poganjanje poljubne izvršljive kode, Googlu ali kam drugam na splet niso posredovali podrobnosti o napadu. Google je tedaj odvrnil, da gre za luknjo v vtičniku za Flashu in da to v resnici "ni njihov problem", na kar je VUPEN odgovoril, da pa je vseeno problem za uporabnike, saj je Flash luknja delovala na privzeti različici Chroma z že vključenim Flashem.

VUPEN je resda francosko varnostno podjetje,...

40 komentarjev

Chrome že padel v Pwn2Own

VUPENov soustanovitelj in vodja razvoja Chaouki Bekrar.

Slo-Tech - Letošnje tekmovanje v iskanju varnostnih pomanjkljivosti se je šele začelo, vendar že vemo, da Google Chrome tokrat ne bo uspel ohraniti lanske titule kot edini nedotaknjeni brskalnik. Francoska skupina VUPEN je namreč le pet minut po začetku prijavila exploit, ki z izkoriščenjem dveh napak uspešno prebije Chromov sandbox. Google je pristnost eksploita že potrdil, tako da jih čaka vsaj 60 tisoč dolarjev, prenosnik Google Chromebook in morda še del skupnega nagradnega sklada 1 milijona dolarjev.

VUPEN in Google imata že nekaj zgodovine. Gre za francosko varnostno podjetje, ki testira varnost priljubljenih programskih paketov in potem svojim naročnikom za lepe vsote prodaja rezultate...

11 komentarjev

Google skupno ponuja milijon dolarjev za ranljivosti v Chromu

Google bo delil tudi chromebooke

vir: Chromium Blog
Chromium Blog - Približuje se letošnji dogodek CanSecWest, ki vsako leto marca poteka v kanadskem Vancouvru in v okviru katerega se odvije tudi hekersko tekmovanje Pwn2Own. Na njem se pomerijo ekipe strokovnjakov iz celega sveta in poizkusijo izkoristiti ranljivosti v brskalnikih in mobilnih telefonih, zmagovalci pa so bogato nagrajeni. Letošnji CanSecWest se bo začel danes teden in bo trajal tri dni. Program bo podoben kot lani, le da se je Google odločil, da ne bo več sodeloval, ampak bo razpisal lastno tekmovanje.

Razlog je sprememba pravil na Pwn2Own, ki od letos od tekmovalcev ne zahteva več, da razkrijejo vse hrošče in...

12 komentarjev

Odkrita nova ranljivost v Chromu

Slashdot - Raziskovalci iz francoskega VUPEN-a so objavili, da so odkrili resno ranljivost v Googlovem brskalniku Chrome, ki omogoča zaobiti vse varnostne mehanizme (ASLR, DEP in Chromov peskovnik) ter tiho (to pomeni, da se brskalnik ne sesuje po izvršitvi) izrabiti neobjavljeno (0-day) ranljivost za izvedbo zlobne kode. Ranljivost učinkuje na vseh operacijskih sistemih Windows, ne glede na verzijo ali bitnost. Podrobnosti, razumljivo, javno niso razkrili.

Ranljivost obstoji tudi v najnovejši verziji brskalnika Chrome 11.0.696.65 na Windows 7 SP1. Njeno delovanje so prikazali v spodaj priloženem videoposnetku. Vidimo, da se po obisku posebej prilagojene spletne strani z oddaljene lokacije na računalnik prenese zunanja koda (konkretno Računalo)...

37 komentarjev

Na Pwn2Own 2011 v prvih urah padla Safari in IE

Chaouki Bekrar, VUPEN

vir: ZDNet
ZDNet - Včeraj se je v Vancouvru začelo letošnje tekmovanje Pwn2Own, kjer tekmovalci iščejo varnostne luknje v brskalnikih in mobilnih telefonov, v zameno za uspešne napade pa prvouvrščeni dobijo lepe nagrade. Tekmovanje se je začelo po našem času danes ob 0.30 uri. Safari in Internet Explorer sta že padla.

Ekipa francoskega podjetja Vupen je kljub popravku 5.0.4 za Safari, ki je izšel le nekaj ur pred prireditvijo,

39 komentarjev

Na letošnjem Pwn2Ownu rekordna nagrada za uspešen napad na Chrome

ComputerWorld - Vsakoletni hekerski dogodek, kjer hekerji in raziskovalci demonstrirajo svoje poznavanje brskalnikov in mobilnih telefonov ter varnostnih lukenj v njih, se bo letos v Vancouvru začel 9. marca. Za nekoliko več vznemirjenja kot ponavadi je poskrbel Google, ki je razpisal doslej najvišjo nagrado 20.000 dolarjev za kogarkoli, ki bi našel in uspešno zlorabil kakšno ranljivost v njihovem brskalniku Chrome.

Na letošnjem Pwn2Ownu bosta okolje 64-bitna operacijska sistema Windows 7 in Mac OS X, na katerih bodo tekli Internet Explorer, Firefox, Safari in Chrome. Prvi, ki bodo zlomili prve tri brskalnike, bodo prejeli 15.000 dolarjev, kar je 50 odstotkov več kot lani, medtem ko so za Chrome nekoliko drugačna pravila.

Ker Chrome...

5 komentarjev

Ranljivost v Operi

Heise - Francoski VUPEN je odkril ranljivost v norveškem brskalniku Opera, ki omogoča prilagojenim spletnim stranem okužiti računalnike s sistemom Windows. Prizadeti sta zadnja verzija 11.00 kakor tudi prejšnje različice od 10.63 navzdol na Windows 7 in XP SP3.

Problem tiči v datoteki opera.dll, ki ima v delu za procesiranje datotek HTML z velikim številom podrejenih elementov (child elements) hrošča. Prvikrat je nanj opozoril Jordi Chancel v začetku januarja, a je uspel le zrušiti brskalnik. VUPEN pa je uspel hrošč zlorabiti tako, da vrine in izvede zlobno kodo na računalniku. Zato se ranljivost klasificira kot kritična. Popravka še ni.

24 komentarjev