»

Slovenski plačljivi zid Piano po letu dni životari

Slo-Tech - Lani januarja je enajst slovenskih tiskanih medijev (Delo, Slovenske novice, Dnevnik, Večer, Žurnal24, Primorske novice, Dolenjski list, Gorenjski glas, Ekipa, Požareport in Ringaraja) uvedlo enoten sistem za zaračunavanje spletnega dostopa do svojih vsebin Piano. Model je podjetje Piano Media premierno uvedlo na Slovaškem, z nekaj manjšimi prilagoditvami pa je zaživel tudi pri nas. Mediji tako na slovenskem trgu nastopajo z enotnim naročniškim modelom, ki omogoča prebiranje vsebin na vseh straneh, prihodke pa si razdelijo takole: 30 odstotkov pobere Piano Media, 40 odstotkov časnik glede na število uporabnikov in 30 odstotkov glede na čas, ki ga na njegovih straneh ti prebijejo.

Načrtovali so, da bo se v sistem priključilo 10.000-12.000 uporabnikov, kar...

143 komentarjev

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git training

#195: Medijski portal iz uredniškega in tehnološkega vidika, 22. Feb 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden v Kiberpipi prirejamo festival Eclectic Tech Carnival, ki je srečanje žensk, ki se zanimajo za odprtokodne tehnologije. Vsak karneval (ponavadi vsako leto) organizira lokalna skupina s podporo mednarodne mreže žensk in kolektivov. Ljubljanski ETC nastaja v tesnem sodelovanju Kiberpipe z 13. Mednarodnim feminističnim in queerovskim festivalom Rdeče zore.

Med 6. in 9. 3. potekajo v Kiberpipi delavnice "SOLAR" [6. in 7. 10h-13h], "Koerperspule (Telesna tuljava)" [7.in 8. 15h-18h], ter "Strojna oprema, cel žur!" [8. in 9. 10h-13h]. Vse delavnice potekajo po dva dni dopoldne ali popoldne in so prosto odprte samo za ženske in trans osebe. Prav tako so za ženske v petek odprte predstavitve ter neformalno druženje vseh,...

18 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Mobile gaming, KDE 4.8, Malverzacije na spletu, They Made Me a Criminal

KDE 4.2 Release Party,27. Jan 2009

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 30.1. ob 19h, vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bomo tokrat obravnavali mobilne igre. Ob 19h predava Dan Fiden, včasih Managing Producer razvoja iger na EA – Electronic Arts, kasneje pa generalni direktor podjetja Playfish San Francisco in vodja P&L, za razvoj iger socialnih omrežij, z enimi od najboljših razvojnih ekip na svetu.
Ob 19:30 predava ekipa Nordeus, mlado rastoče podjetje iz Srbije, ki stoji za najbolj popularno športno igro Top Eleven, kjer imajo trenutno več kot 1.000.000 aktivnih dnevnih uporabnikov. Ekipa nam bo povedala kako so prišli do ideje, osvojili Facebook svet ter se kmalu razširili tudi na mobilne platforme.
Ob 20:30 pa bo na vrsti BREENGA, plod domačega programerskega in...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Piano Media, #trenirka in #virant, Val 202 tviteraši

SU #192: Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta, 18. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 23.1. ob 18h, bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tomáš Bella predaval o Pianu Media. Predavanje bo potekalo v angleščini.

V torek 24.1. ob 19h, vabljeni na Pipine odrte termine, kjer bomo pregledali skupne točne in pomembne razlike dveh družbeno-spletni akciji #trenirka in #virant, medijsko dojemanje obeh fenomenov in naukov o medijski komunikaciji na spletu, ki jih lahko potegnemo iz obeh dogodkov.

V sredo 25.1. ob 19h, se nam pridružite na Spletnih uricah, kjer bomo gostili posadko, ki tvita za Val 202. Razložili nam bodo kako smiselno vključiti tvite v radijski medij, ter kako se soočajo z tviti.

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: LeanEngine, Swizec Teller in The Stranger

Kiberpipa - V torek 17.1. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali orodje LeanEngine in z njim v najkrajšem času povezali svojo mobilno aplikacijo z Googlovim AppEngine-om. Praktično brez programiranja na strežniškem delu bo vaša aplikacija znala shranjevati podatke v oblak in se avtentikacije s pomočjo Facebook, Google, Yahoo ali OpenId računa. Po kratki predstavitvi projekta bosta avtorja projekta (Matjaž Tercelj in Peter Knego) še na praktičnem primeru pokazala enostavnost uporabe.
 VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012

VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012


V sredo, 18.1. ob 19h nam bo Swizec Teller v predavanju Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta povedal zgodbo o tem, kako so mu kar naenkrat vsi začeli govoriti, da zna blogat in da ve, kaj dela.

V četrtek 19.1. ob 20h, vabljeni v naš kino Filmšteka, kjer bomo tokrat pogledali pravi noir trailer, pozabljene mojstrovine Orsona Wellesa. The Stranger Orsona Wellesa je takoj po koncu druge svetovne vojne šokiral ameriško...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Blender in The Tunnel

Krasni novi novi val, 25. mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 31.5., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer bo Andrej Krebs iz Kiberpipe – večletni zadovoljni uporabnik, predstavil Blender, ki je večnamensko odprtokodno 3D orodje namenjeno modeliranju, animiranju (in osnovnemu skriptiranju) za slike, filme in igre. Z novim prenovljenim vmesnikom in izgledom v verziji 2.5 lahko z njim hitro ustvarimo in renderiramo izredne slike, z malo več dela in večjo ekipo pa lahko ustvarimo čudovite animirane filme ali računalniške igre. Ogledali si bomo nov vmesnik in kaj premore to prvorstno orodje, ki konkurira velikanom na tržišču 3D programske opreme.



V četrtek 2.6. ob 19h te vabimo v našo kinodvorano, kjer bomo z Film'šteko predvajali film The Tunnel. Leta 2007 se...

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Hoja po oblakih in VIP z zmagovalcem Start-up tekmovanja

VIP: mag. Aleš Lisac, 10. Feb 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 10.5., ob 19h te vabimo na Pipine odprte termine kjer se bo Andraž Sraka spraševal če bo izpad Amazonovih storitev v oblaku končno prinesel spremembe v razmišljanju in načrtovanju infrastrukture naših aplikacij. Omenjali bomo Amazon, ki je kot prvi, največji in vodilni ponudnik pravega računalništva v oblaku 21.4.2011 doživel največji izpad dela svojih storitev kar je so najbolj...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden:

Startup Night, 22. Feb 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 12.4., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Igor Kolar, ki bo predstavil kako pripraviti kopijo videoposnetka z večjih slovenskih medijskih portalov ali si jo ogledati brez nadležnih oglasov. Istočasno bomo preverili, pod katerimi pogoji je tovrstno početje sploh zakonito. Sledi še diskusija o smiselnosti tehničnih ukrepov (DRM), ki se seli nadstropje više, na pivo. Predavanje ne bo snemano.



V četrtek, 14.4., ob 19h vas vabimo na Večer za inovativne in podjetne, kjer nam bo predaval Vladimir de Franceschi o ustanavljanju in financiranju Start-upov v Silicijevi dolini, nanizal bo tudi kopico svojih izkušenj, nakazal vzporednice med prakso v Sloveniji in Ameriki, pri...

0 komentarjev

Prihodnost medijev, In browser design, Firefox 4, Dan Ljubezni

firefox 3 release event 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ponovno bo pestro v Kiberpipi. V torek, 30. 11. ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih imeli okroglo mizo, kjer se bomo pogovarjali o prihodnosti medijev z Domnom Savičem (medijski študije), Lenartom Kučićem (Sobotna priloga), Matejem Praprotnikom (Val 202) in Mirkom Štularjem (Val 202).

V sredo, 1. 12. ob 19h bo David Panzalović, front-end web developer na Spletnih uricah, govoril o smiselnosti oblikovanja slik spletnih strani preden se lotimo programiranja.


V četrtek, 2.12. ob 18:30 te vabimo na Degustacijo Firefoxa 4, kjer bodo predavali predstavniki Mozile iz tujine in domači strokovnjaki: Seth Bindernagel, direktor lokalizacije pri Mozilli - Firefox 4, Brian King, razvijalec razširitev - Prihodnost dodatkov za...

2 komentarja