»

V Kiberpipi ta teden: Mobile gaming, KDE 4.8, Malverzacije na spletu, They Made Me a Criminal

KDE 4.2 Release Party,27. Jan 2009

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 30.1. ob 19h, vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bomo tokrat obravnavali mobilne igre. Ob 19h predava Dan Fiden, včasih Managing Producer razvoja iger na EA – Electronic Arts, kasneje pa generalni direktor podjetja Playfish San Francisco in vodja P&L, za razvoj iger socialnih omrežij, z enimi od najboljših razvojnih ekip na svetu.
Ob 19:30 predava ekipa Nordeus, mlado rastoče podjetje iz Srbije, ki stoji za najbolj popularno športno igro Top Eleven, kjer imajo trenutno več kot 1.000.000 aktivnih dnevnih uporabnikov. Ekipa nam bo povedala kako so prišli do ideje, osvojili Facebook svet ter se kmalu razširili tudi na mobilne platforme.
Ob 20:30 pa bo na vrsti BREENGA, plod domačega programerskega in...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Piano Media, #trenirka in #virant, Val 202 tviteraši

SU #192: Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta, 18. Jan 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 23.1. ob 18h, bo v sklopu Pipinih odprtih terminov Tomáš Bella predaval o Pianu Media. Predavanje bo potekalo v angleščini.

V torek 24.1. ob 19h, vabljeni na Pipine odrte termine, kjer bomo pregledali skupne točne in pomembne razlike dveh družbeno-spletni akciji #trenirka in #virant, medijsko dojemanje obeh fenomenov in naukov o medijski komunikaciji na spletu, ki jih lahko potegnemo iz obeh dogodkov.

V sredo 25.1. ob 19h, se nam pridružite na Spletnih uricah, kjer bomo gostili posadko, ki tvita za Val 202. Razložili nam bodo kako smiselno vključiti tvite v radijski medij, ter kako se soočajo z tviti.

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: LeanEngine, Swizec Teller in The Stranger

Kiberpipa - V torek 17.1. ob 19h, bomo na Pipinih odprtih terminih spoznali orodje LeanEngine in z njim v najkrajšem času povezali svojo mobilno aplikacijo z Googlovim AppEngine-om. Praktično brez programiranja na strežniškem delu bo vaša aplikacija znala shranjevati podatke v oblak in se avtentikacije s pomočjo Facebook, Google, Yahoo ali OpenId računa. Po kratki predstavitvi projekta bosta avtorja projekta (Matjaž Tercelj in Peter Knego) še na praktičnem primeru pokazala enostavnost uporabe.
 VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012

VIP večer s Francijem Zavrlom - Bistvo marketinga je zgodba, 12. Jan 2012


V sredo, 18.1. ob 19h nam bo Swizec Teller v predavanju Bloganje, klobuki in sprednja stran interneta povedal zgodbo o tem, kako so mu kar naenkrat vsi začeli govoriti, da zna blogat in da ve, kaj dela.

V četrtek 19.1. ob 20h, vabljeni v naš kino Filmšteka, kjer bomo tokrat pogledali pravi noir trailer, pozabljene mojstrovine Orsona Wellesa. The Stranger Orsona Wellesa je takoj po koncu druge svetovne vojne šokiral ameriško...

0 komentarjev

Google I/O se je začel

Slo-Tech - Včeraj se je začela največja letošnja razvijalska konferenca, ki jo gosti San Francisco. Google I/O bo trajal dva dni. V tem času se bo družilo 5000 ljudi iz 66 držav, ki bodo lahko poslušali več kot 200 predavanj in si ogledali 180 demonstracij delovanja izdelkov v razvoju. Lani je bil hit HTML5, ki se je v letu dni že pošteno udomačil na spletu, letos pa so prikazali Google App Engine for Business, ki že dve leti omogoča pisanje aplikacij na Googlovi infrastrukturi, medtem ko za večjo prenosljivost oblakov sodelujejo z VMWarom.

Seveda ni šlo brez omembe Chrome Web Stora, ki po Googlovih beseda ne bo le še ena izmed spletnih trgovin za aplikacije. Zagnali jo bodo še letos. Prvi dan so predstavili še Google Maps API Premier v3, ki je končno zlezel iz...

28 komentarjev

Preživeti v obdobju elektronskih komunikacij?

vir: Kiberpipa

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Seveda, in da bo še bolj zanimivo, Kiberpipa na vabi na niz dogodkov v tem tednu. Odločitev je na vas, ali jih boste spremljali oddaljeno s klikom na neposredni prenos ali se boste odločili za offline obisk in druženje v Kiberpipinih kletnih prostorih na Kersnikovi 6.

Z izjemo torkovega Pipinega odprtega termina, kjer predavanje ne bo snemano. O tem, kako brez težav v Sloveniji nabijati YouTube, poslušati last.fm radio in zijati CBS serije, o sestavljanju celih PDF-jev Dela, Slovenskih novic in Poleta, scrappanju rabim.info in podobno. Male in preproste heke, ki se jih lahko z malo znanja programiranja in mrežologije loti vsakdo, bo demonstriral Igor Kolar. S sabo prinesite DIY mentaliteto.

Kako preživeti v obdobju...

12 komentarjev

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev