»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil

Slo-Tech - Tekom tedna boste nekateri uporabniki pri nekaterih sporočilih zagledali gumb "predlagaj izbris". Funkcionalnost bo na začetku na voljo samo starim aktivnim uporabnikom. Uporaba je omejena na nekaj nominacij dnevno.

V prvi fazi lahko predlagate izbris samo za sporočila, ki so jih v zadnjih 24 urah napisali uporabniki z nazivi ali uporabniki, ki so registrirani manj kot 60 dni. Svojih sporočil ne morete nominirati za izbris. Izbris je trenutno implementiran tako, da se izvede samodejno, ko ga za določeno sporočilo predlaga dovolj različnih uporabnikov. Nominacije niso anonimne in so vidne avtorju izbrisanega sporočila.

Prosimo vas, da nominacije uporabljate v duhu naših pravil in v primeru dvoma sporočil ne nominirate. Če se vam zdi, da je bilo vaše sporočilo izbrisano brez razloga, uporabite pritožbe in moderator bo preveril izbris. Še vedno velja, da za uporabnike z nazivom PnG pritožb ni (oz. se jih ne upošteva).

Namen navedenega je zbrati dovolj podatkov za oceno, ali je...

196 komentarjev

Sledenje s superpiškotki

Slo-Tech - Wired je pred kratkim objavil članek o tim. Flash piškotkih, katerih značilnost je, da jih ni mogoče nadzorovati preko standardnih nastavitev za piškotke v spletnih brskalnikih.

Če uporabnik v brskalniku izbriše običajne piškotke, s tem ne izbriše tudi Flash piškotkov. Spletne strani pa potem lahko s pomočjo Flash piškotkov izbrisane piškotke "oživijo" oziroma ponovno pošljejo uporabniku.

Kot je pokazala raziskava University of Berkeley, kar nekaj velikih spletnih strani uporablja to tehniko oživljanja izbrisanih piškotkov, Flash piškotki pa v politiki zasebnosti dostikrat sploh niso omenjeni.

No, za vse zaskrbljene pa je že nekaj časa na voljo tudi dodatek BetterPrivacy za Firefox, ki vam povrne kontrolo tudi nad superpiškotki in ostalimi LSO objekti (Local Shared Objects) ter tako učinkoviteje ubrani vašo zasebnost.

22 komentarjev

Nov oddelek - Anonimni eksperiment

Slo-Tech - Kot že ime pove, je ta oddelek trenutno v eksperimentalni fazi. Glede na to, da smo si vsi na tem forumu ustvarili neko ime, nas je zanimalo, kaj se zgodi, če vašim sporočilom povezavo z vašo identiteto odvzamemo.

Dodatek k pravilom:
- v tem oddelku veljajo splošna Slo-Tech pravila (z dodatki)
- pritožb nad moderiranjem v tem oddelku NI (ker ne moremo ugotoviti, ali se res pritožuje avtor moderiranega sporočila)
- moderatorskih ukrepov razen izbrisa NI (kar pomeni, da bomo precej brisali, če bo potrebno)
- nazivov NI (ker ne vemo, kdo ste)

Če želite imeti debato, kjer se boste lahko posluževali običajnih postopkov zoper moderatorje, uporabite ostale oddelke.

Veliko zabave.

92 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi v zadnjem času vse večjega navala uporabnikov, ki se ne znajo obnašati, in želja obstoječih članov, smo pripravili manjšo revizijo pravil uporabe Slo-Techa.

Sprememba se nanaša predvsem na postopanje moderatorjev do oseb, ki so si s svojo vztrajnostjo že prislužile kakšen naziv. Tako lahko od danes naprej moderatorji brišejo sporočila uporabnikom z nazivom persona non grata prosto po preudarku. Pritožba na tovrstni izbris ni mogoča (in bo prav tako izbrisana). Uporabnikom s tovrstnim nazivom se lahko vklopi tudi ena ali več izmed posebej za to priložnost pripravljenih funkcionalnosti (neprimerne barvne sheme, uporaba funkcije polepšaj nad vsakim sporočilom, ki ga napišejo, ...).

Uvedli smo tudi omejitve pisanja. Uporabniki z nazivom persona non grata tako lahko napišejo največ eno sporočilo na pol ure, uporabniki z nazivom persona rudis pa največ eno sporočilo na 10 minut.

Drugih sprememb ni. Upamo, da bodo nazivi sedaj bolj boleli.

157 komentarjev

Majhen pregled

Slo-Tech - Samo toliko, da vas spomnim na štiri malenkosti na strani, ki so že dlje v veljavi:
  • Prešteli smo do 10.000! Čestitamo uporabniku z nazivom shock, saj je prvi poslal število 10.000!
  • Vsi prijavljeni imate sedaj na voljo nov oddelek z imenom "Zasebna sporočila", kjer lahko debatira z zaključeno skupino ljudi, brez da bi njegove umotvore bral celoten forum.
  • Hkrati so prijavljeni dobili na voljo nov oddelek z nazivom "Moje teme", kjer lahko pregledno brska po temah, v katerih je sodeloval, ter je v njih kaj novega.
  • Ne pozabimo tudi na to, da smo oddelek "DVD & Gibljive slike" združili s Kulturo, kar pomeni, da v ta oddelek spada tudi filmografija.
Kaj ste spoznali v tej novici? I, nič drugega kot to, da je prijava v sistem brezplačna ter zahteva le pet minut vašega časa. Se izplača [:D].

18 komentarjev