»

Hewlett-Packard to pot onesposobil kar vse kartuše

Slo-Tech - Hewlett-Packard nas je že večkrat razjezil, ko je skušal ali tudi uspel onesposobiti tiskanje z neoriginalnimi kartušami, po možnosti s posodobitvijo tiskalnika na daljavo. Sedaj jim je uspel še korak naprej, saj so onesposobili kar vse kartuše. Zadnja posodobitev firmwara ta vikend je veliko tiskalnikov spremenila v ogromne obtežilnike papirja. Tiskalniki so po zadnji posodobitvi izpisali modro kodo napake 83C0000B, gre pa za modele OfficeJet 902x.

Napaka se pojavlja vsaj od 8. maja, a je še minuli teden Hewlett-Packard zagotavljal, da jo bo odpravil v najkrajšem možnem času. Kot sami pravijo, je prizadetih le manjše število uporabnikov, a na forumih pritožbe dežujejo iz ZDA, Francije, Nemčije, Poljske in celo Nove Zelandije. HP pravi, da se bo napaka odpravila tekom meseca, ko se bodo tiskalniki posodobili. Še vedno pa ni znano, kaj bi naj novi firmware odpravljal, kako je pohabil tiskalnike in kdaj jih bo HP uspel oživiti.

Tiskalniki, ki so povezani v internet in se...

30 komentarjev

HP uredil težave s pregrevanjem tiskalnikov, izvorni problem ostaja

The H - Minuli mesec smo pisali o ranljivosti v določenih HP-jevih tiskalnikih, ki omogočajo nameščanje popravkov firmwara brez preverjanja njihovega digitalnega podpisa, s čimer je napadalcem omogočeno nameščanje lastne kode. V "najhujši" situaciji bi to lahko povzročilo tudi požar s pregrevanjem toplotnega elementa za sušenje črnila, in prav to možnost so na veliko pograbili tehnični časopisi in vsaj ena ameriška odvetniška pisarna. HP je hitro komentiral, da so tovrstne trditve močno pretirane, dan pred božičem pa so objavili tudi zasilni popravek.

V objavi ni razkrito, kaj točno naredi popravek, je pa gotovo, da ne rešuje izvorne napake z nameščanjem nepodpisanega firmwara. Napadalec s fizičnim ali mrežnim dostopom do tiskalnika lahko...

28 komentarjev

Pametni tiskalniki iz Hewlett-Packarda ranljivi

Ars Technica - Raziskovalci z Univerze Columbia so odkrili, da so pametni Hewlett-Packardovi tiskalniki ranljivi, saj lahko napadalci nanje naložijo škodljivo strojno programsko opremo (malicious firmware). Gre za tiskalnike, ki so priključeni na omrežja v podjetjih in omogočajo samodejno nadgrajevanje svoje strojne programske opreme. Hewlett-Packard je napako priznal, a zatrjuje, da so navedbe raziskovalcev pretirane.

Salvatore Stolfo in Ang Cui s Columbie trdita, da je težava v funkciji samodejnega posodabljanja programske opreme za tiskalnike družine HP LaserJet. Ti ob vsakokratnem tiskanju preverijo, ali obstoji novejša programska oprema in če jo najdejo, jo tudi namestijo. Stolfo in Cui sta tiskalniku poslala kompromitiran tiskalniški...

1 komentar

Hewlett-Packard z večjim dobičkom

ZDNet - Hewlett-Packard je objavil poslovne rezultate za prvo četrtletje fiskalnega leta, ki se je končalo 31. januarja. V teh treh mesecih so njihovi prihodki znašali 32,3 milijarde dolarjev, kar je za štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani in nekoliko manj od pričakovanj analitikov, ki so znašala 33 milijard dolarjev. V celotnem letu namerava HP zbrati 130-131 milijard dolarjev prihodkov.

Dobiček se je v tem obdobju povzpel na 2,61 milijarde dolarjev, kar je za 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in nekoliko bolje od pričakovanj analitikov.

Najbolj se je povečala prodaja v sektorjih ESSN (strežniki, shranjevanje podatkov in omrežja za podjetja) in finančne storitve. Oddelka s...

0 komentarjev

Napad z virusi v tiskalnikih

InfoWorld - Daljnega leta 1991 je InfoWorld na prvi april objavil potegavščino o virusu, ki ga je ameriška vlada skrila v tiskalnike in ki je v Iraku nato onesposobil radarje. Takrat je šlo za šalo, ki jo je marsikdo vzel tako resno, da se je razvila v urbani mit, a sedaj je to postala realnost. Raziskovalci za testiranje varnosti svojih strank uporabljajo Trojanske konje, ki so zakamuflirani v tiskalnikih.

Steve Stasiukonis iz Secure Network Technologies pojasnjuje, da je vse skupaj pravzaprav zelo preprosto. V najbolj primitivni izvedbi lahko v ohišje tiskalnika stlačimo svojo škatlo in upamo, da ne bo nihče opazil, da ima tiskalnik priključenih nekoliko preveč napajalnih kablov. Zmogljivejši tiskalniki pa imajo tako ali tako že vgrajene pravcate računalnike z Linxuom ali Windows, ki jih je moč napasti. Če te Trojanske konje nato fizično prinesejo v podjetje in jih priključijo v omrežje, imajo lokalen dostop in zelo olajšano podlago za napad.

9 komentarjev

Dellovi črnilci glukoze

Dell - O ameriškem Dellu zadnje čase res pišem le v smislu njihovega širjenja na nove trge in napovedi uresničevanja raznovrstnih načrtov (recimo recikliranje tiskalnikov in opreme).

Danes so pričeli s prodajo svojih lastnih (po obliki so prav nesramno podobnim nekim drugim) tiskalniških izdelkov. Serija obsega male vse-v-enem izdelke, laserske tiskalnike in izdelke, pripravljene na vklop v omrežje. V Sloveniji jih -- sodeč po napovedih za nove prenosnike -- lahko pričakujemo v roku kakšnih dveh mesecev, do takrat pa jih lahko občudujemo na Dellovi spletni strani.

3 komentarji

Tiskajte brezžično

ZDNet - Predstavljajte si situacijo. Pridete v službo in na dlančniku imate obsežne dokumente. Nobenega prostega računalnika, vam pa se mudi. Ni ravno prijetno ...

Dileme, ki se loteva čedalje večjega števila uporabnikov, so se lotili pri HP-ju. Razvijajo programsko opremo za tiskalnike, ki bo omogočala, da boste tiskali brezžično s pomočjo svojega dlančnika. Opremo, ki naj bi jo predstavili danes, naj bi uporabljala predvsem podjetja in pa višje opremljeni (konferenčni) hoteli. Test, ki so ga izvedli v eni od ameriških bolnišnic, je pokazal, da sicer niso vsi pripravljeni na novo obliko dela, vendar se je čudovito obnesel na Japonskem.

Več na ZDNet-u.

0 komentarjev

HP in problemi z LaserJet-i

The inquirer - Hewlett Packard je opozoril uporabnike LaserJet tiskalnikov, da le-ti s staranjem začnejo povzročati težave. Da lastnike ne bo takoj prijela panika naj povem, da se ta problem ne odraža v kvaliteti tiskanja, niti v samem delovanju tiskalnika. Nekatere LaserJet-e (problematični utegnejo biti 6L, 1100, 3100 in 3150) na "starost" doleti t.i. "multifeed" sindrom, ki ga prepoznamo po tem, da tiskalnik vase potegne več kot en list papirja. Rešitev? Nekakšna ploščica(Customer Replaceable Separation Pad Kit), ki jo vstavimo v tiskalnik. Ker je HP ugledno podjetje in ker jim ni vseeno za svoje kupce, dobite ploščico zastonj. Vsi uporaniki LaserJet-ov 6L, 1100, 3100 in 3150, ki imate probleme z "multifeed-om" kliknite sem.

3 komentarji