»

Prve slike helikopterja SB-1

Breaking Defense - Iz naveze Sikorsky-Boeing so nas osrečili s prvimi stvarnimi fotografijami naprednega večnamenskega helikopterja SB-1 s potisnim propelerjem.

V ZDA prehaja v višje obrate program za razvoj prihodnjih rotorskih zrakoplovov Ameriške vojske (Future Vertical Lift), s katerim želijo eventuelno zamenjati vse sedanje helikopterje od Apachev do Chinooka. Njegova uvertura je natečaj za zamenjavo večnamenskega helikopterja UH-60 Black Hawk, ki zdaj nosi ime Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA, izgovorjeno "flora"), pred tem pa je bil Joint Multi-Role Helicopter Program (JMR). Pred štirimi leti je vojska za razvoj prototipov izbrala dva glavna pogodbenika: Bell Helicopter in pa navezo Sikorsky-Boeing. Prvi nastopa z letalnikom V-280 Valor, konvertiplanom na osnovi V-22 Ospreyja; druga dva z letalnikom...

16 komentarjev

Ameriška policija dobiva oborožene helikopterske drone

Brezpilotni helikopterski dron ShadowHawk MK-II.

vir: Vanguard Defense
Schneier.com - Policija si vedno prizadeva biti korak pred nepridipravi, zadnje čase predvsem z nakupom milspec nadzorne opreme in orožja, ki bi v obdobju miru morali pravzaprav biti pridržano zgolj za vojsko oz. kvečjemu še za vojaško-obveščevalne službe. Pisali smo že o vse bolj pogosti nabavi piratskih baznih postaj mobilne telefonije za nadzor protestov in triangulacijo nepridipravov, policija v okrožju Montgomery v Teksasu (del širšega predmestja prestolnice Houston) je na podlagi $300.000 dolarjev težke donacije ministrstva za domovinsko varnost v rabo dobila oboroženi helikopterski dron ShadowHawk MK-II podjetja Vanguard Defense Industries (na sliki).

Specifikacije so impresivne. Gre za manjši brezpilotni helikopter na...

55 komentarjev

V Mariboru nadaljevanje hišnih preiskav in aretacij v primeru Mariposa

RTV Slovenija - Julija lani je slovenska policija v sodelovanju z ameriškim FBI-jem in špansko CNP aretirala (in kasneje izpustila) 23-letnega in 24-letnega Mariborčana ter izvedla več hišnih preiskav na območju Maribora, Celja in Kršega, ker so sumili, da je aretirani heker z vzdevkom Iserdo, po neuradnih podatkih študent mariborske FERI, glavni pisec programa Mariposa. Takrat so pridržali dve osebi in zasegli 75 kosov računalniške opreme.

Program, ki naj bi ga Mariborčan prodal španski hudodelski združbi, naj bi od leta 2008 po spletu okužil 13 milijonov računalnikov in vzpostavil tako imenovani botnet - omrežje kompromitiranih računalnikov, ki izvajajo ukaze upravljavca virusa. Delovanje botneta so...

86 komentarjev

Anonymous objavil elektronska sporočila podpredsednika Vanguarda

Richard Garcia (desno).

ComputerWorld - Hekerska skupina Anonymous je objavila dober gigabajt podatkov, ki so jih domnevno odtujili iz podjetja, ki dela za ameriško vojsko. Najdemo jih, kot je to že običaj, na Pastebinu, skupaj s spremljajočim komentarjem.

Skupina je zapisala, da gre za elektronska sporočila Richarda Garcie, ki je podpredsednik Vanguarda in član upravnega odbora InfraGarda, pred tem pa je bil 25 let agent Zveznega preiskovalnega urada FBI. Vanguard je znani pogodbeni dobavitelj za vojsko, InfraGard pa povezuje zasebne izvajalce in FBI pri naročilih. Sorodna skupina LulzSec je že junija napadla spletne strani atlantske podružnice InfraGarda.

V na novo objavljenem paketu dokumentov najdemo zapisnike sestankov, pogodbe, sheme, NDA-je, osebne informacije in nekaj drugih...

21 komentarjev

Nov teden, novi hekerski vdori: tarča vojska

Sedež Booz Allen Hamiltona v Virginiji

vir: Slashdot
Slashdot - Pretekli vikend so imeli hekerji spet polne roke dela, saj so bili znova na udaru pogodbeni izvajalci za vojsko. Vdrli so v dve ameriški podjetji in iz njih pridobili cel kup elektronskih naslovov in nekaterih drugih podatkov zaposlenih v ameriški vojski.

Najprej so v petek iz skupine AntiSec sporočili, da so vdrli v strežnike podjetja IRC Federal, ki dela za ameriški Zvezni preiskovalni urad FBI, mornarico, pehoto, NASO, pravosodje itn. V sporočilu na Pastebinu so se pohvalili, da so izkoristili ranljivosti sistema Windows in odtujili nekaj podatkovnih baz, elektronskih naslovov in predrugačili njihovo spletno stran. Našli so tudi različne načrte, predloge in poročila, kopije pogodbe in biometričnih podatkov itd. Celotni paket ukradenih podatkov...

15 komentarjev

Fukušima - jedrski incident v teku (IV)

BBC

Slo-Tech - Šest dni po potresu in cunamiju kriza v nuklearni elektrarni Fukušima I še vedno ni končana.

V zadnjem dnevu je ponovno zagorelo pri četrtem bloku elektrarne, kasneje so poročali, da plameni niso več vidni. Četrti blok je blok, v katerem zaradi eksplozije zevata dve osemmetrski luknji, skozi kateri je zunanjim vplivom izpostavljen bazen z izrabljenim gorivom, ki je bil danes večino dneva precej prazen.

Kot posledica izpostavljenosti gorivnih elementov zraku se je v okolici čez dan nekajkrat močno povečala radioaktivnost, zaradi česar so občasno evakuirali še zadnje delavce iz elektrarne.

MAAE je tekom dneva uradno potrdila poškodbe (delno taljene sredice) reaktorjev v blokih 1, 2 in 3. Do nezanemarljivih temperatur sta se začela segrevati tudi bazena z...

245 komentarjev