»

Ne glede na nastavitve iPhone 11 pozna lokacijo

Krebs On Security - Na pametnih telefonih sicer lahko izklopimo lokacijske storitve, a to telefonu ne prepreči, da nam ne bi vseeno sledil. Brian Krebs je ugotovil, da četudi na iPhonu 11 (z vsemi najnovejšimi posodobitvami, torej iOS 13.2.3) izključimo funkcijo Location Services in vsem aplikacijami odvzamemo privilegije za dostop do podatka o lokaciji, telefon še vedno pridno beleži lokacijo.

Sprva se je zdelo, da gre za hrošča, a je odgovor iz Cupertina to spremenil. Apple je potrdil, da gre za pričakovano in želeno obnašanje, zato ni pričakovati nobenih popravkov. To je tudi v nasprotju z navedbami o politiki zasebnosti, kjer jasno piše, da bo iPhone periodično pošiljal lokacijo bližnjih omrežij Wi-Fi in baznih postaj Applu, če imamo vključeno funkcijo Location Services. Če tega ne želimo, lahko funkcijo izključimo, še piše v navodilih.

Toda na novem iOS 13 je iPhone ne glede na nastavitve radoveden. Zanimivo je, da na starejšem telefonu iPhone 8, ki je imel prav tako najnovejšo verzijo iOS, tega hrošča Krebs ni uspel poustvariti. Kaže torej, da je Apple spremembo uvedel v najnovejšem iPhonu, čeprav se rad ponaša s svojim spoštovanjem zasebnosti uporabnikov.

44 komentarjev

Apple zaradi škandala pocenil zamenjavo baterij v iPhonu

Apple - Po priznanju, da se v starejših iPhonih ob slabši bateriji upočasni procesor, česar Apple ni pravočasno razkril uporabnikom, so se lotili odpravljanja škode. Apple bo pocenil zamenjavo baterij in ponudil več informacij, so sporočili.

Od konca januarja pa do prihodnjega decembra bo Apple ponujal zamenjavo baterije po znižani ceni. Doslej je menjava stala 80 dolarjev, v tem času pa bo moč dobiti novo baterijo že za 30 dolarjev. Menjava baterije je način, kako ponovno pohitrimo telefon, saj z novo baterijo procesor in ostale komponente delujejo s polno močjo. Poleg tega bo Apple prihodnje leto v posodobitvi za iOS dodal dodatne...

99 komentarjev

Apple priznal, da v starih iPhonih upočasni procesor

Slo-Tech - Apple je priznal, da v starih pametnih telefonih iPhone programsko upočasnijo procesor, o čemer se je špekuliralo že leta, debate pa so ponovno oživele ta mesec. Apple je sedaj potrdil, da se to res dogaja. Razlog ni v siljenju uporabnikov v nakup novejšega aparata, temveč je krivec iztrošena baterija.

Kot je ugotovilo že več uporabnikov iPhona, je upočasnitev procesorja sorazmerna z iztrošenostjo baterije. Špekulirali so, da Apple to stori zato, da lahko tudi slabša baterija še vedno zagotavlja en dan avtonomije. Apple je sedaj priznal, da so v iPhone 6, 6S in SE lani s programsko nadgradnjo vpeljali to funkcijo. Novejši iPhone 7...

208 komentarjev

Hitrost praznjenja baterije izdaja lokacijo

Slo-Tech - Raziskovalci z Univerze Surrey in iz podjetja Rafael so pokazali, kako je mogoče slediti uporabniku pametnega telefona, če imamo dostop do podatka o stanju baterije in bazni postaji. V članku (rokopis na arXivu) so opisali, kako lahko iz hitrosti praznjenja baterije ugotovijo, kako daleč od bazne postaje je telefon, kar omogoča približno identifikacijo.

Spisali so aplikacijo PowerSpy, ki v praksi pokaže tovrstno sledenje. Pridobljeni podatki so seveda manj natančni kakor GPS, a lahko ob poznavanju dnevne rutine uporabnika vseeno dobimo presenetljivo dobre rezultate. Z 90-odstotno gotovostjo je mogoče ugotoviti, po kateri poti se je...

17 komentarjev

Apple priznal težave s praznjenjem baterije v iPhonu 4S

Apple je na predstavitvi 4S izpustil podatek o času pripravljenosti.

vir: Guardian
AllThingsD - Apple je včeraj priznal, da imajo nekateri uporabniki novega mobilnega telefona iPhone 4S težave s prehitrim praznjenjem baterije, o čemer smo pisali pretekli teden. Prva poročila o težavah so se pojavila na Applovih forumih kmalu po izidu telefona, v zadnjih dneh pa se je tema napihnila na več kot 200 strani. Točnega razloga še niso uspeli ugotoviti, je pa postalo jasno, da obstoji povezava med praznjenjem baterije in funkcijo lokacijske poizvedbe. Lokacija se v iPhonu določa iz podatkov o vidnih točkah Wi-Fi, GPS-podatkov in dosegljivih baznih postaj, kar je precej potraten proces. Problem naj bi bilo mogoče omiliti z izklopom samodejnega preklapljanja med časovnimi conami, povezava s prepogostim določanjem lokacije pa še ni znana.

Apple je v...

55 komentarjev

Težave z baterijo v iPhone 4S

4S se lahko v stanju pripravljenosti izprazni v 6-8 urah. Trenutno sumijo požrešne lokacijske storitve.

vir: Guardian
Guardian - 4S je v Sloveniji že na voljo od minulega petka (Si.Mobil priporoča nakup za 1€ in 48€ mesečne naročnine), kar je super za navdušence, ostali pa bodo z nakupom verjetno želeli še malo počakati. Kot namreč poročajo številni uporabniki, ima novi iPhone resne težave s porabo energije, in sicer lahko povsem polno baterijo v...

87 komentarjev

Backdoori v iPhonu, iPadu

Kraja telefonskih številk skozi Siri.

vir: CNet
CNet - iPhone 4S, ki so ga doslej prodali že več kot 4 milijone kosov, bo konec meseca na voljo tudi v Sloveniji. Ob taki popularnosti je bilo seveda le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili prvi heki. Jailbreak za iOS 5 je že na voljo, številna tehnološka spletišča pa poročajo tudi o stranskih vratih (backdoor) za vdor v tuj iPhone 4S ali iPad 2, brez da bi pri tem poznali uporabniško geslo.

Oba...

5 komentarjev

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5....

124 komentarjev

Apple: kriva je formula

Information Week - Kmalu po izidu iPhona 4 so se uporabniki začeli pritoževati nad izjemno slabim sprejemom, če telefon držijo z levo roko. Takrat jakost signala, kot jo zaznava iPhone, lahko pade na ničlo. Ker se je Apple hvalil, da ima iPhone 4 novo, najbolj revolucionarno anteno, so morali v Cupertinu pripraviti nekaj pojasnil. Ta so, milo rečeno, sila zabavna.

Pisali smo že, da je Apple objavil zaposlitveno oglas za manjšo četico inženirjev za antene, ki se bodo verjetno (Apple tega jasno ne potrdi) ukvarjali s problemom anten pri iPhonu 4. Steve Jobs je sicer že prvi dan prodaje, ko so ga na težave pri držanju telefona z levo roko opozorili, suho pripomnil, naj uporabniki telefon pač primejo malo drugače. (Vprašanje je, ali je elektronska pošta...

69 komentarjev

Prispel je iPhone 4

iPhone 4

vir: engadget
engadget - Špekulacij in napovedi o novem iPhonu je bilo ogromno, vključno z njegovim imenom. Najpogosteje smo slišali imena iPhone 4G in iPhone HD, a nobeno izmed teh dveh ni tisto pravo. Apple je namreč danes na WWDC-ju predstavil iPhone 4, kar je bilo po včerajšnji ukinitvi prodaje iPhone 3G neizbežno. Veliko novosti smo že pričakovali zahvaljujoč pobeglih naprav. Potrjeno je tako, da se v novem telefonu nahaja procesor A4 (ni še znana frekvenca delovanja), ki je bil zasnovan znotraj samega Appla, da je ločljivost zaslona štirikrat večja kot pri starem, poznana pa je bila tudi že oblika mobilnega telefona.

Ločljivost zaslona, t.i. Retina Display, tako znaša 960 x...

347 komentarjev