»

Apple kupil 3D kartografsko podjetje C3

3D zemljevid Bostona.

vir: MacNN
9to5Mc - C3 je švedsko podjetje, specializirano za izdelovanje natančnih 3D zemljevidov večjih mest. Podatke pridobivajo tako iz zraka (letala, helikopterji, UAV), kot iz vozil na tleh. Storitev je bila sprva namenjena vojski za potrebe navigiranja raket, potem pa je prešla v civilno sfero skozi sodelovanje med avtomobilskim proizvajalcem Saab in Nokio (zgodnje različice je bilo mogoče videti v izdelku Ovi Maps). V juliju so pri SAAB AB sporočili, da so svoj delež (nekaj več kot 50%) prodali neimenovanemu zahodnemu podjetju, takoj po nakupu je bila tudi umaknjena spletna stran podjetja, po spletu pa so se pojavila ugibanja, ali ne gre morda za Apple.

Zdaj je potrjeno, da je Apple novi lastnik C3 navigacije, ki naj bi se s tem želel rešiti odvisnosti od storitve Google Maps. V nedavni biografiji...

15 komentarjev

AT&T se trudi prevzeti T-Mobile USA, sicer sledijo penali

vir: CNet
CNet - Marca smo pisali, da je AT&T objavil prevzemno namero za ameriško podružnico Deutsche Telekoma. Za 39 milijard dolarjev želijo prevzeti operaterja mobilne telefonije T-Mobile USA, s čimer bi na ameriškem trgu nastal mobilni gigant. Potemtakem bi trg v celoti obvladovali tri igralci: poleg novonastalega podjetja, ki bi edino uporabljalo tehnologijo GSM, bi bila prisotna še Sprint in Verzion s CDMA. Toda prevzem mora potrditi še kopica varuhov konkurence in protimonopolnih institucij.

Če prevzem ne bo potrjen, kar se prav lahko zgodi, bo moral AT&T plačati T-Mobilu USA zajetne penale v višini šestih milijard dolarjev. Če pa bo prevzem uspel, bo Deutsche Telekom dobil osemodstotni delež v...

5 komentarjev

GeForce GTX 460 SE dobil tiho predstavitev

Na zunaj vse po starem

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Z novo generacijo grafičnih čipov iz obeh zelenih taborov je govora o stari generaciji jasno nekoliko manj, kar velja tudi za predstavitve, ki se še vedno dogajajo. nVidia je namreč predstavila še tretjega člana družine GTX 460, GTX 460 SE, o katerem smo že pisali. Takrat večina podatkov še ni bila potrjena, niti ni bila znana cena. S predstavitvijo se je to vse spremenilo, vidimo pa lahko, da so bile napovedi precej točne. Res je, da bo vodilo pomnilnika široko 256 bitov ter da bo pomnilnika samega en gigabajt, kot na hitrejšem GTX 460, medtem ko bo stream procesorjev manj, kot tako na GTX 460 s tremi četrtinami oz. enim gigabajtom pomnilnika. GTX 460 SE jih ima...

9 komentarjev

Turčija blokirala dodatne Googlove strani, hekerji odgovorili

The Register - Turčija je pred tednom dni začela blokirati številne zahodne spletne strani, med njimi YouTube in Google, kar je okrnilo delovanje interneta v državi in ujezilo številne njegove uporabnike. Ta teden je državni tožilec na sodišče naslovil zahtevek po blokadi še dodanih IP-naslovov, tako so sedaj nedostopne tudi storitve Google Maps, Picasa in podobne. Nezadovoljni hekerji so odgovorili in napadli vladne strani.

Včeraj tako niso bile dostopne strani ministrstva za transport, urada za informacije in komunikacije in predsedstva za telekomunikacije. Yaman Akdeniz, docent na pravni fakulteti v Istanbulu, pravi, da je potrjeno, da gre za DoS-napad. Organizirala naj bi ga skupina hekerjev, ki je želela opozoriti na nesmiselnost blokade, trajal pa je 10 ur.

26 komentarjev

Nova luknja Internet Explorerja

Slashdot - Secunia je odkrila novo varnostno luknjo v najbolj razširjenem brskalniku na svetu. Napaka tiči v zloglasni komponenti ActiveX za urejanje DHTML, natančneje v nekaterih primerih uporabe funkcije execScript(). Omogoča izvajanje zlonamerne skriptne kode v uporabnikovem brskalniku, kar lahko InternetExplorerjevci™ tudi sami preskusite. Luknja je bila potrjena na v celoti zakrpanem (če smemo temu zdaj sploh še tako reči) Internet Explorerju na Windows XP SP1/SP2. Začasna rešitev je, da nastavite visoko stopnjo varnosti na internetu (kar onemogoči ActiveX v celoti).

37 komentarjev