»

Zlonamerna koda za iOS, ki okuži tudi nezlomljene naprave

Slo-Tech - Doslej so Applove naprave, ki jih nismo na silo odklenili (jailbreak), veljale za varne, saj je strog DRM preprečeval namestitev nepodpisanih aplikacij, kar je v navezi s temeljitim preverjanjem aplikacij pred vključitvijo v App Store poskrbelo za sorazmerno varen ekosistem. Sedaj pa se je pojavila zlonamerna aplikacija (malware), ki lahko okuži tudi neodklenjene naprave z iOS. AceDeceiver, ki so ga odkrili pri Palo Alto Networks, se za zdaj širi na Kitajskem.

Virusi so že v preteklosti uspeli pretentati zaščito, a so za to potrebovali ukradene certifikate. AceDeceiver je pomemben zato, ker ne potrebuje nobenega certifikata, temveč se širi prek ranljivosti v Applovem DRM-sistemu FairPlay. Tako imenovana taktika FairPlay Man-In-The-Middle je sicer poznana že od januarja 2013 in so jo...

9 komentarjev

Apple se pripravlja na mobilni sistem plačevanja

Slo-Tech - Apple se pripravlja na razvoj sistema za mobilno plačevanje, poroča The Wall Street Journal. Trenutno je namreč prek iTunes mogoče plačevati za nakup digitalnega blaga, torej aplikacij, knjig, skladb in podobnega. Apple pa si želi, da bi bilo mogoče prek njegove platforme kupiti tudi fizične predmete.

Tako se je vodja iTunes in App Stora ter Cookov pomočnik Eddy Cue že sestal z vodji podjetij na tem področju, s katerimi se je pogovarjal o načrtih za sistem. Prav tako je Apple premestil Jennifer Bailey, ki je bila doslej zadolžena za Applove spletne prodajalne, na nov projekt, kjer se bo ukvarjala z gradnjo sistema za mobilna plačila.

Ogrevanje Appla za vstop na trg mobilnih plačil ni presenečenje, saj se tu obračajo veliki denarji. Analitiki...

19 komentarjev

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

MacRumors.com - Francoski hekerski kolektiv Applidium, ki nam je med drugim podaril že izvrstni video predvajalnik VLC, poroča, da so z reverznim inženiringom uspeli dognati osnovne podrobnost protokola, preko katerega Siri dobiva odgovore na postavljena vprašanja. Šlo naj bi kar za s šifrirane HTTP zahtevke (SSL), namesto standardnega GET-a pa naj bi uporabili lasten ukaz "ACE". Vsebina zahteva vsebuje uporabnikov zvočni ukaz, stisnjen s standardnim kodekom Speex. Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Z dobljeni informacijami so so fantje uspešno zgenerirali lastne zahtevke, nastale kar na računalniku, ne na...

16 komentarjev

Filmi na Apple iTunes tudi v Sloveniji!

MacRumors.com - Počasi nas tudi Apple dodaja med razvite države, saj postajajo vse njihove glavne storitve dostopne tudi na naši strani Alp. Potem ko se je danes v Sloveniji začela uradna prodaja novega iPhona 4S, kar je le dva tedna po začetku prodaje na ameriškem trgu, in je konec septembra v Sloveniji z osemletno zamudo začel delovati nakup glasbe prek iTunesa, so sedaj ponudbo na Apple iTunes Store razširili še s filmi.

S tem je Apple razširil iTunes s podporo za glasbo, filme in serije na vse nove članice EU (razen Romunije), filmska razširitev pa se obeta tudi Grčiji in Portugalski, kjer je glasbeni del iTunes prisoten že od leta 2004. Najnovejša sprememba pomeni, da si...

60 komentarjev

iTunes z nami že desetletje

Vmesnik iTunes 10 je še vedno podoben prvi različici

vir: engadget
engadget - iTunes v tem mesecu praznuje že deseto obletnico obstoja (zanimivo z različico 10.0), v preteklem desetletju pa se je vloga predvajalnika glasbe, kar je iTunes 1.0 pravzaprav bil, popolnoma spremenila. iTunes 1.0 se je pravzaprav začel s programom SoundJam MP ki ga je Apple odkupil leta 2000, januarja 2001 pa izdal za operacijski sistem Mac OS 9. Za svojo izdajo so odstranili podporo preoblekam in snemanju zvoka, a so dodali možnost ripanja glasbe z glasbenih CD-jev, ki se jo je stisnilo v popularni format MP3.

Z različico 2.0 so predvajalniku dodali podporo operacijskemu sistemu OS X ter ga povezali s svojim prenosnim predvajalnikom glasbe iPod, z različico 4.0 pa vključili še svojo glasbeno trgovino iTunes Store. Podrazličica 4.1...

18 komentarjev

Apple uporabnikom pohekanih iPhonov odrekel App Store?

ZDNet - Kot so ugotovili na Redmond Pie, je Apple preprečil dostop do svoje storitve iTunes App Store vsem uporabnikom iPhonov, ki so svoje telefone odklenili z uporabo jailbreaka. Uradnih izjav sicer še ni, tako da imamo za zdaj le sporadična poročila nekaterih hekerjev, da jim iTunes ne deluje več. Sherif Hashim, ki je pred kratkim odklenil iPhone 3.1.3, je pri poskusu dostopa do iTunes dobil...

51 komentarjev

Apple iTunes na voljo tudi v Sloveniji

Slovenija na seznamu podprtih držav

vir: jabuk.si
jabuk.si - Od danes naprej lahko tudi slovenski uporabniki iTunes posežejo po svojih kreditnih karticah in opravljajo nakupe preko Apple-ove spletne prodajalne iTunes Store. Na precejšnjo žalost kljub pomembnosti dogodka v iTunes Store še ni zaslediti glasbe (še manj pa filmov), saj lahko kupujemo le iPhone in iPod Touch aplikacije, kar pa bi znalo podžgati nove govorice, da bo iPhone na voljo tudi na sončni strani Alp.

48 komentarjev

iTunes for Windows

vir: Apple
Apple - Že nekaj časa se je po Macovih forumih govorilo, da naj bi Apple svoj program za poslušanje in kupovanje glasbe - iTunes - predstavil tudi uporabnikom operacijskega sistema Windows. Pred nekaj urami so se govorice uresničile.

Vsi, ki uporabljate Okna in bi radi preizkusili glasbeni predvajalnik iTunes, si ga sedaj lahko dolpotegnete iz Applove domače strani - iTunes.

Pa še ena graja. V Apple Music Store lahko glasbo še vedno nakupujejo le prebivalci Združenih držav Amerike. Upam, da bo Apple le uvidel, da Američani niso na svetu sami in tudi nam omogočil enostavno kupovanje glasbe.

27 komentarjev