»

Beeper Mini pošilja modre oblačke z Androida na iOS

Slo-Tech - Če pošljemo kratko sporočilo z iPhona na iPhone, bo prejemnik to prepoznal po modrem oblačku ob sporočilu. Kaj dosti to na funkcionalnost ne vpliva, razen da Applov iMessage ne podpira nekaj funkcij, ki jih klasični SMS-i, temveč šele RCS. Tak primer so na primer kratki odzivi (ne odgovori) na sporočila. Marsikdo je poizkušal, a nihče ni uspel zlomiti komunikacije iMessage z Applovimi strežniki. Zato je bilo toliko večje presenečenje, ko je Eric Migicovsky prejel sporočilo 16-letnega dijaka, da je zlomil iMessage. Migicovsky, ki razvija aplikacijo Beeper, je bil sprva skeptičen, a danes je izšel Beeper Mini, ki zmore točno to.

Beeper Mini lahko z Androida, Windows ali od koderkoli drug pošilja sporočila prek Applovih strežnikov, tako da jih uporabniki iPhona dobijo z modrim oblačkom. Aplikacija deluje brez težav in brez zapletov. Prenaša sporočila, slike, videoposnetke, odzive in vse ostale funkcije. Micigovsky trdi, da je vse skupaj legalno, ker ne uporabljajo nobene Applove...

28 komentarjev

Mercedesi razreda A bodo dobili Siri

International Business Times - Mercedes-Benz je kot prvi proizvajalec avtomobilov napovedal, da bodo v svoja vozila integrirali Siri. Gre seveda za Applovega osebnega asistenta, ki omogoča glasovni vmesnik oziroma zvočno krmiljenje in je prispel z novim iPhonom 4S. Že sedaj je v novih mercedesih na voljo Digital Drivestyle, ki omogoča integracijo iPhona. Z njegovo uporabo se vsebina z zaslona na iPhonu prikazujejo kar na vetrobranskem steklu, a je za krmiljenje še vedno potreben ročen vnos. S Siri bo tega konec.

Novi sistem Drive Kit Plus, ki bo imel podporo za Siri, bo omogočal glasovno rokovanje. To pomeni, da bo mogoče z glasovnimi ukazi povsem prostoročno nastavljati glasbo za predvajanje, spreminjati radijske postaje, klicati, sprejemati...

35 komentarjev

Siri pohekana, a za uporabo na Droidu/PC/iPadu je treba še veljaven iPhone 4S ID

MacRumors.com - Francoski hekerski kolektiv Applidium, ki nam je med drugim podaril že izvrstni video predvajalnik VLC, poroča, da so z reverznim inženiringom uspeli dognati osnovne podrobnost protokola, preko katerega Siri dobiva odgovore na postavljena vprašanja. Šlo naj bi kar za s šifrirane HTTP zahtevke (SSL), namesto standardnega GET-a pa naj bi uporabili lasten ukaz "ACE". Vsebina zahteva vsebuje uporabnikov zvočni ukaz, stisnjen s standardnim kodekom Speex. Zaenkrat zgleda, da telefon sam ne izvaja skoraj nobenega procesiranja ukaza, ampak se v celoti zanaša na pomoč Applovih strežnikov.

Z dobljeni informacijami so so fantje uspešno zgenerirali lastne zahtevke, nastale kar na računalniku, ne na...

16 komentarjev

Backdoori v iPhonu, iPadu

Kraja telefonskih številk skozi Siri.

vir: CNet
CNet - iPhone 4S, ki so ga doslej prodali že več kot 4 milijone kosov, bo konec meseca na voljo tudi v Sloveniji. Ob taki popularnosti je bilo seveda le vprašanje časa, kdaj se bodo pojavili prvi heki. Jailbreak za iOS 5 je že na voljo, številna tehnološka spletišča pa poročajo tudi o stranskih vratih (backdoor) za vdor v tuj iPhone 4S ali iPad 2, brez da bi pri tem poznali uporabniško geslo.

Oba...

5 komentarjev

Siri že (napol) na voljo za stari iPhone 4

engadget - Applov "osebni asistent" oz. vmesnik za glasovne ukaze Siri se je hitro uveljavil kot glavni razlog za nakup novega iPhona 4S in lastniki starejše različice iPhone 4 so takoj odprli vprašanje, zakaj ni na voljo tudi za njihov telefon. iOS 5 namreč podpira vse telefone in pade in iPhona 3G naprej, Siri pa je trenutno na voljo samo v beta načinu in še to zgolj za 4S, vsaj za zdaj.

V široki ljubiteljski skupnosti okoli iPhona so se seveda takoj našli hekerji, ki jih zanima backport Siri na štirko. Za zdaj je opravljenega nekje polovica dela - asistent že teče na starejšem modelu in grafiko, ki se je zanašala na nove 3D gonilnike na 4S, so uspeli zadovoljivo pohitriti. Zdaj bo treba rešiti še drugo polovico zagonetke - komunikacijo z...

292 komentarjev

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5....

124 komentarjev

iPhone 4 v belem končno na voljo

Ars Technica - Z današnjim dnem se končuje uganka, kdaj bo na voljo iPhone 4 v beli barvi. Ta je bil obljubljen že ob lanski predstavitvi iPhone 4 na Applovi konferenci WWDC, ko naj bi v trgovine prišel istočasno, kot črna različica, konec junija. Kasneje je po več prestavitvah izida Apple obljubil izid v letošnji pomladi, česar so se držali. Razloga za zamudo ne poznamo, a je možno, da je povezan s težavami senzorja za bližino, ki izklopi zaslon, ko mobilni telefon pritisnemo od uho med telefoniranjem. V primerjavi s prvimi prototipnimi belimi iPhoni je reža zanj nad zaslonom namreč oblikovana nekoliko drugače.

Sicer se razen barve ni spremenilo nič drugega, iPhone 4 je še vedno na voljo s 16 oz....

14 komentarjev

Bel iPhone šele prihodnjo pomlad

Začuda bela tokrat Applu ni usojena

vir: HotHardware
HotHardware - Ob predstavitvi iPhone 4 je Jobs povedal, da bo črna različica na voljo že takoj, medtem ko bo iPhone 4 v beli barvi, tokrat prvič drugače obarvan tudi na sprednji strani (3GS je na voljo le s črnim ohišjem na zadnji strani, medtem ko je sprednja stranica črna), nekoliko zamudil. Prvi datum dobavljivost je bil postavljen na konec julija, a so težave pri masovni izdelavi bele različice izid še enkrat zakasnile. Izid je bil ob prvi objavi zamude obljubljen še za letos, kar pa se po najnovejših napovedih Appla ne bo uresničilo. Bel iPhone 4 bo namreč na voljo šele spomladi prihodnje leto, kar je vse, kar so pri Applu povedali. Uradnega razloga za zamudo tokrat niso izdali, a verjetno bo malokdo presenečen, če bo bel iPhone prispel v...

17 komentarjev

Prispel je iPhone 4

iPhone 4

vir: engadget
engadget - Špekulacij in napovedi o novem iPhonu je bilo ogromno, vključno z njegovim imenom. Najpogosteje smo slišali imena iPhone 4G in iPhone HD, a nobeno izmed teh dveh ni tisto pravo. Apple je namreč danes na WWDC-ju predstavil iPhone 4, kar je bilo po včerajšnji ukinitvi prodaje iPhone 3G neizbežno. Veliko novosti smo že pričakovali zahvaljujoč pobeglih naprav. Potrjeno je tako, da se v novem telefonu nahaja procesor A4 (ni še znana frekvenca delovanja), ki je bil zasnovan znotraj samega Appla, da je ločljivost zaslona štirikrat večja kot pri starem, poznana pa je bila tudi že oblika mobilnega telefona.

Ločljivost zaslona, t.i. Retina Display, tako znaša 960 x...

347 komentarjev