»

Dva Linuxa na en mah

Kiberpipa - V prihajajočem tednu gostimo v Kiberpipi izida in predstavitvi kar dveh slovenskih distribucij Linuxa, ki sta "živi", saj se zaženeta kar iz pogona CD in namestitev na disk ni potrebna.

Najprej bo na Pipinem Odprtem Terminu v torek 26.10 ob 19.00 predstavljena nova različica Slo-tech Linux 2.1:
Ekipa Slo-Tech Linuxa bo predstavila novo različico te priljubljene slovenske žive distribucije. Tako si bomo ogledali posodobljen uporabniški vmesnik in novo programje. Predstavljena pa bo njegova uporabnost kot orodje za domačega uporabnika. Obiskovalci bodo lahko dobili tudi svojo kopijo zgoščenke.

V sredo ob 19.00 pa bo ekipa Ljudmile predstavila Slix 2.0:
Bistvene novosti nove različice so:
- Shranjevanje namizja na oddaljen računalnik
- Odlična podpora za vektorsko grafiko
- Agregator novic RSS
- PostgreSQL vmesnik za OpenOffice
- Skupinski koledarji v Mozilli
- Internetni radio katalog ShoutCast
Najprej bo potekala predstavitev, potem pa bodo udeleženci imeli priložnost, da...

17 komentarjev

Counter Strike 1.6 LAN-tekmovanje v Koloseju

Slo-Tech - Ljubiteljem igre Counter Strike se obeta divje veselje in sicer v verigi cyber-cafejev SISTEM DELL FMC v Koloseju v Ljubljani, Mariboru in Celju. Organizatorji namreč na omenjeni lokaciji prirejajo LAN Counter Strike tekmovanje v dvojicah. Za več informacij si oglejte izvirno novico tukaj, prijave pa se zbirajo v lokalih SISTEM DELL FMC v Koloseju Ljubljana, Koloseju Celje in Koloseju Maribor.

26 komentarjev

Še enkrat GeforceFX

The inquirer - Sicer se sedaj dogaja Comdex, in so vse ostale novice, ki jih za nas imajo proizvajalci, predstavljene tam, a vseeno se najdejo izjeme.

Tako je imela Nvidia dan po predstavitvi na Comdexu predstavitev NV30 ali GeforceFX (ime je mimogrede nastalo zaradi vložka bivših 3dfx-ovih strokovnjakov) tudi v naši bližini, in sicer v Muenchnu. Povedali sicer niso, kot lahko preberemo tukaj, ničesar novega. Kaj pa so vseeno povedali na kar dveurni prestavitvi in skopo odmerjenemu času za vprašanja novinarjev, pa poglejte tukaj.

0 komentarjev

WXSP:AE

Vnunet - [povedano na dolgo in takisto zelo slovensko: Windows XP Service Pack 1: Avgusta Enkrat]

Microsoft kani konec maja (hmm, saj smo že skoraj junija!) izbranim beta-preskuševalcem™ izročiti prvi servisni paketek za trenutno najaktualnejši namizni operacijski sistem. Kot pa sem že pisal, bo šlo pri tem za več kot le skupek do takrat izadnih popravkov: šlo bo za prvi Microsoftov nov "operacijski izdelek", s čimer je primoran vanj vključiti nekaj določb iz poravnav, ki jih je/ni sklenil z ameriškimi državicami. Najpomembnejša je ta, da bodo sedaj OEM partnerji lahko Microsoftove vdelane programe, torej Outlook, Messenger in podobno, skrili (ne odstranili!) ter tako naredili računalnik prepoznavnejši ter "manj MS". Popravek nas ima doleteti enkrat konec avgusta.

3 komentarji

Sony izdal Linux za PlayStation 2

Slo-Tech - Darko Pevec nam je poslal naslednji prispevek:

Sony pripravlja končno različico svojega Linuxa, ki bo tekel na konzoli PlayStation 2. Na predstavitvi so prikazali urejevalnik besedila, urejevalnik tabel, predvajalnik datotek MP3 in še nekaj malenkosti. Osebno si ne predstavljam uporabe Linuxa na konzoli, ampak koga briga moje mnenje...
Ampak je Linux vseeno vedno bolj priljubljen, mar ne?

2 komentarja

V vednost adminom

Slo-Tech - Koci nam sporoča sledeče:
27.09.2001 bo v Koloseju v Ljubljani predstavitev in tiskovna SLO Office XP . Kot so mi sporočili (delam kot novinar na enem izmed časopisov) bodo na predstavitvi na voljo tudi tesne različice Officov. Predlagam vam, da greste na predstavitev in poveste da boste o njih pisal na Slo-techu. Zagotovo vam bodo dali kakšno verzijo. Podobna predstavitev bo tudi februarja, ko bodo izšli Slovenski Windows XP, točne ure obeh predstavitev pa vam, če vas seveda zanima, še sporočim.
V napad na zastonjski Office XP.

9 komentarjev

Poslovenjeni WinXP in OfficeXP

Slo-Tech - Andrej, nas M$ guru, me je danes prijetno razveselil z enim e-mailom. Posredujem vam ga v celoti:

Oj, mogoče te bo zanimalo tole:

Microsoft je v ponedeljek, 7.5.2001 na 6. NT konferenci v Portorožu najavil slovensko različico sistema Windows XP. Dan pred tem so iz korporacije dobili odobreno prošnjo za lokalizacijo Windows XP Professional. Enkrat po izzidu angleške različice, bo lokalizacija na voljo preko posebnega MUI (Multilingual User Interface) paketa. MUI je v bistvu CD, ki vsebuje lokalizacijske datoteke, ki ga že sedaj poznamo iz Windows 2000 in nam omogoča, da uporabniki delajo v različnih jezikih. To pomeni, da lahko en uporabnik uporablja nemško okolje (nemški meniji, pomoč, itd.), nek drug uporabnik pa arabske nastavitve (vključno s Start gumbom na desni strani :)). Hkrati z objavo slovenskega Windows XP, so objavili tudi slovensko različico Office XP Professional, ki bo vsebovala vse poslovenjene programe - vključno z bazo Access in PowerPoint-om. Vsekakor je treba...

16 komentarjev

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev