»

Wordpress 3.2 Gershwin na voljo, prejšnjo različico preneslo kar 15 mio uporanikov

TechCrunch - Wodpress je pravkar izdal najnovejšo različico popularne blogging platforme, Wordpress 3.2 Gershwin. Izdelek nosi ime po mladem ameriškem skladatelju z začetka 20. stoletja, Georgu Gershwinu. Novosti niso revolucionarne, so pa znatno pohitrili in počistili uporabniški vmesnik, dodali celozaslonski način za pisanje novih blog postov (ti. zen mode, kjer so gumbi za oblikovanje in ostala šara skriti), poenostavili administracijo in črtali podporo za IE 6.



Istočasno so objavili nekaj zanimivih statistik. Prejšnjo različico Wordpressa, 3.1, ki je izšla februarja, je na svoje strežnike preneslo kar 15 milijonov ljudi, sodeč po anketi na wordpress.com pa od pisanja wordpress bloga živi vsaj 20.000 ljudi. Dalje, na zadnji različici je delalo...

5 komentarjev

Microsoft umika aktivacijo

The inquirer - Ob izidu Windows XP in Office XP je dejstvo, da je ta dva izdelka potrebno aktivirati, če ju želimo uporabljati več kot 30 dni (pustimo na strani Corporate edicije, s katerimi se vsakdanji uporabniki naj ne bi srečali) dvignilo veliko prahu, potem pa smo se na vso stvar nekako navadili. A v nekaterih državah Microsoftu že pošteno teče voda v grlo, saj je Linux vedno bolj popularen. Na tajskem je Microsoft tako uporabil nekaj drastičnih ukrepov, saj bo, naprimer, OEM verzije Windows XP in Office XP prodajal za pičlih 36 dolarjev (slabih 8.000 SIT), na zahtevo tajske vlade pa bo iz svojih izdelkov celo odstranil aktivacijo -- seveda le na Tajskem. Več o tem.

23 komentarjev

WinXP upočasnijo sistem

The inquirer - Čeprav WinXP in Office XP dajejo izgled povsem solidnega operacijskega sistema/programa, ni vse tako kot bi moralo biti. Če gre verjeti CSA Research, ki so pred kratkim napovedali partnerstvo z Anandtechom, prehod na konfiguracijo Windows XP/Office XP ne bo ravno najboljši, saj bomo utrpeli kar precejšen padec zmogljivosti. Po njihovih podatkih, naj bi ta padec v primerjavi z navezo Windows2000/Office2000 znašal 26-49% (odvisno od konfiguracije). Za 26-49% manj zmogljiv računalnik! Sliši se veliko. Vendar meritve gor ali dol, ko bo podpora Windows 98/ME usahnila, bomo itak prisiljeni presedlati na nov sistem. Žalostno a resnično.

13 komentarjev

WinXP zastonj, spet

vir: Guru 3D
Guru 3D - Microsoft je spet, kot pri WinXP Beta verziji, nekaj srečnežem povedal za naslov strežnika, kjer so si lahko zstonj naložili Win XP RC1. Vsi drugi bomo morali plašati od $10 do $20. Jasno ni znan naslov strežnika. Mogoče sčasoma? Ampak takrat bomo v vsakem primeru WinXP imeli že vsi.

09:07 Glede na to, da mi je zadeva postala zanimiva, sem se nadaljno pozanimal. Po drugi verziji, ki je tu, gre za napako in NE lepo potezo Microsofta. Da bi si lahko naložili ta file se morate...

12 komentarjev

Kako obiti ponovno registracijo pri ponovni inštalaciji Win XP ter Office XP

computerchannel.de - Computer Channel.de je razkril kako lahko ponovno inštaliramo Win XP brez ponovne registracije. Če se spomnite je MS vgradil v svoje nove Win XP proti piratsko zaščito. Vendar pa ima le ta nekaj pomankljivosti. Ta procedura, ki je tukaj opisana velja samo za Win XP RC1 in pa za Office XP. Za RC1 verzijo zato, ker še ni dokončna in se lahko ime datoteke v končni različici razlikuje. Vse kar je potrebno je to, da prekopiramo pri vsakem eno datoteko na disketo in jo tako shranimo. Ob poznejši ponovni inštalaciji na ISTI računalnik pa jo je potrebno samo ponovno prekopirati na disk in je, saj kot vemo, je bilo ob ponovni inštalaciji prej registracijsko proceduro potrebno ponoviti. Vendar pa se s to proceduro ne moremo izogniti prvotni registraciji.

Za Win XP: Tukaj se imenuje datoteka "wpa.dbl" in jo lahko najdemo direktoriju WIN/System32. Datoteko moramo po prvi registraciji presneti na disketo in jo po ponovni inštalaciji WIN na ISTI računalnik enostavno prekopiramo nazaj. To pa...

8 komentarjev

WinXP 29. oktobra

CNet - Ta novica sicer bolj sodi na Tinkino področje, toda tudi ona danes nekje uživa , tako da jo bom prevzel kar jaz. Po zadnjih kolobocijah okoli datuma izida WinXP operacijskega sistema so uporabniki bolj zmedeni, kot ne. Microsoft je izid v zadnjem mesecu prestavil kar trikrat, kar zbuja precejšnje dvome. Kot je Tinka že poročala, so omenili celo prestavitev začetka prodaje na naslednje leto... No, po najnovejših poročanjih s strani CNeta je najbolj verjeten datum izida 29. oktober letos. Ta datum dokaj ustreza tudi prodajalcem računalnikov (ki jih zadnje čase pesti recesija), saj upajo na povečanje prodaje zaradi izida novega operacijskega sistema in praznikov. Stay tuned.

11 komentarjev

Microsoft Office XP

WinInformant - Microsoft je objavil informacije o različnih izdajah Office XP, informacije o cenah tega programskega paketa in o preizkusni verziji Office XP.
Office bo na voljo v več izdajah; cene pa bodo od $239 za Standard Edition upgrade do $800 za Developer Edition za nove uporabnike. Microsoft pa ni izdal cen za naročnino.
Office XP bo na voljo za prodajo 31. maja letos. In da bi pospešili prodajo tega programskega paketa, bo Microsoft ponudil 1 milijon kopij preizkusne verzije, ki traja 30 dni po instalaciji na sistemu, za $9.99 (za poštnino in pošiljanje). Iz Microsoft UK pa so povedali, da bodo ponudili preizkusno verzijo zastonj na njihovi spletni strani naslednji mesec.
Za več informacij o Microsoft Office XP si poglejte uradno stran.

1 komentar

Microsoft Office XP

The-Ctrl-Alt-Del - Na strani The-Ctrl-Alt-Del so dobili nov Microsoftov paket programske opreme, Office XP. Prvo, kar je zanimivo, je to da vam Microsoft dovoli predogled Offica XP za pičlih 20 dolarjev. Ja, zdi se vam čudno in tudi je. Verzija, ki jo dobite za 20 dolarjev, se vam bo, kot to piše v drobnem tisku, zaklenila 31. Avgusta. No, pa h konkretnim stvarem... Namestitev je lepa ter poteka hitro (okoli 5 minut). V paket Office XP so vključeni Word, Excel, Acces, FrontPage in Outlook. Od vsakega lahko na tej strani vidite dve zaslonski sliki. Meni ne zgledajo nič kaj drugače kot Office 2000... Vključenih pa je veliko novosti. Pomembnejša je podpora zvoku, s katerim lahko krmilite Office XP in mu celo narekujte tekst. To orodje je zaenkrat na voljo samo za angleščino, kitajščino in japonščino.

7 komentarjev

Opis WinXP in OfficeXP

Jaz - No, da ne bomo vedno prebirali tuje ekskluzivne opise raznih novitet, si lahko na tem naslovu preberete zelo temeljit in obširen opis novih WinXP in OfficeXP v slovenščini. Seveda ne gre za definitiven opis, saj je zasnovan na testnih različicah, toda moram priznati, da se je avtor zelo potrudil in poskrbel za obilje informacij. Priporočam ogled!

1 komentar

Začela se je proizvodnja Office XP

ZDNet - Microsoft Office XP, zadnjo verzijo tega programskega paketa, je Microsoft včeraj dal v proizvodnjo. Microsoft je izjavil, da bo nova verzija Office XP na voljo kupcem konec pomladi, točnega datuma pa niso izdali.
V tem članku pa si lahko ogledate, kakšne novosti nas vse pričakujejo v novi verziji MS Office XP. Dodana je predvsem možnost, da si programe popolnoma prilagodite svojim željam in okusom. Druga večja novost je močnejša integracija z internetom. Poleg tega bo vgrajeno tudi prepoznavanje govora, ter vgrajen OCR program.

5 komentarjev