»

Apple izgubil na Otoku, mora v časopisju oglaševati, da so Samsung po krivem obtožili kopiranja

Techdirt - Tožarjenje med Applom in Samsungom že meji na burlesko, z le malo uspehi in najbrž že zelo zelo visokimi stroški. Zadnja dobra novica za Cupertino je bila prepoved uvoza Galaxy Taba in Nexusa v ZDA v začetku meseca, za Samsung pa (recimo) razmeroma široka sodba sodnika Posnerja, ki je podjetjema prepovedal nadaljnje kreganje okoli določenih patentov.

Nekaj podobnega se je pravkar zgodilo na Otoku. Tam je bil Samsung obtožen kopiranja izgleda iPada (registriranega modela Skupnosti), vendar je sodnik Birss salomonsko zaključil, da Samsungov izdelek "preprosto nima enako dodelane preprosti uporabe kot Applov dizajn", oz, kot nadaljuje v obrazložitvi, "ni tako zelo kul", "celostna uporabniška izkušnja [pa da] je pač različna".

Apple je torej dokončno izgubil...

23 komentarjev

Samsung terja prepoved prodaje iPhona 4S na Japonskem in v Avstraliji

iPhone 4S, novo jabolko spora

vir: engadget
The Wall Street Journal - Spor med Applom in Samsungom, v katerem je prvi dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Avstraliji, Nemčiji in še večji del Samsungovega asortimana na Nizozemskem, se še razplamteva. Samsung je takoj po predstavitvi novega Applovega iPhona 4S vložil zahtevo za prepoved prodaje v Franciji in Italiji, sedaj pa želijo isto doseči še v Avstraliji in na Japonskem. Nizozemsko sodišče pa je zahtevo za prepoved prodaje Applovih izdelkov zavrglo.

Danes so namreč na sodiščih v Tokiu in v Novem južnem Walesu vložili zahtevi za začasno odredbo, ki bi prepovedala prodajo iPhona 4S do končne odločitve sodišča v obeh državah, na Japonskem pa še...

41 komentarjev

Samsung želi prepoved prodaje iPhone 4S v delih Evrope

iPhone 4S, novo jabolko spora

vir: engadget
engadget - Sagi tožarjenja med Samsungom in Applom kar ni videti konca. Nedavno je tako Apple zavrnil Samsungovo ponudbo za premirje s poravnavo v Avstraliji, kjer so odvetniki iz Cupertina dosegli prepoved prodaje Galaxy Tabov, podobno kot v Evropi. V sklopu poravnave bi Samsung že ta teden lahko pričel s prodajo tabličnih računalnikov, a je bila za Apple ponudba enostavno nesprejemljiva. Samsungovi odvetniki so povedali, da je to izredno zmanjšalo, če ne kar izničilo možnost kakršnekoli poravnave. A kot je v svetu tožarjenja med multinacionalkami, najboljša obramba je napad.

Samsung tako želi doseči prepoved prodaje v torek predstavljenega...

57 komentarjev

Applova predstavitev - iOS 5, iCloud, iPodi, iPhone 4S

Cards na iPhone 4

vir: engadget
engadget - Podatkom o prodajnih statistikah, opisanih v prvi novici, je sledila vnovična predstavitev iOS 5. Nova različica Applovega mobilnega operacijskega sistema prinaša obilico novosti, nekaterih že videnih, drugih še ne, sicer pa je bil operacijski sistem že predstavljen na letošnji konferenci WWDC.

Ponujajo novo aplikacijo Cards, ki ima še fizično plat. Zajeto sliko lahko namreč uredite, izberete ozadje, pripišete posvetilo ter Applu naročite, da kartico oz. čestitko v fizični obliki pošlje naslovniku. V ZDA bo storitev stala $3 za pošiljanje kartice znotraj države, mednarodna destinacija pa bo ceno dvignila na $5. Storitev bo na voljo 12. oktobra, prav na isti dan pa bo uporabnikom Applovih naprav na voljo še iOS 5....

124 komentarjev

Samsung želi prepoved prodaje novega iPhona v Evropi

Reuters - Dan zatem ko je Samsung napovedal tožbo za prepoved prodaje iPhona 5 v Južni Koreji takoj po njegovem izidu, je podobno nakano napovedal tudi za Evropo. Južnokorejskemu časniku Maeil Business Newspaper so neuradni viri razkrili, da se Samsung pripravlja na vložitev tožbe zaradi kršitve patentov, takoj ko bo Apple v Evropi uradno izdal prihajajoči telefon iPhone 5. Zahtevali bodo tudi prepoved prodaje in uvoza v EU.

Apple načrtuje izid iPhona 5 za letošnji oktober, tako da bo zgodba postala zelo vroča že kmalu. Kot piše Reuters, Samsung uradno teh navedb ne komentira, neuradno pa se govori marsikaj. Tožbo (in po možnosti začasno odredbo o prepovedi uvoza do razrešitve) nameravajo vložiti na podlagi patentov, ki jih ima Samsung v lasti. Skoraj gotovo je, neuradno pravijo, da bo...

54 komentarjev

ITC: Apple ne krši Nokiinih patentov

Ars Technica - Oktobra 2009 je Nokia vložila tožbo zoper Apple, ker naj bi slednji kršil 10 patentov, ki so povezani s tehnologijami GSM, UMTS in WLAN v mobilnih telefonih. Kmalu zatem je Nokia svojo tožbo stopnjevala tudi s pritožbo pri ameriških Komisiji za mednarodno trgovino (ITC), od katere je zahtevala odredbo o prepovedi prodaje iPhonov v ZDA. Apple ni čakal dolgo, ampak je odgovoril s protitožbo, v kateri so Nokii očitali kršitve Applovih patentov, in pritožbo pri ITC, od katere so zahtevali prepoved prodaje nokij v ZDA.

ITC je pregledal gradivo in odločil (PDF-dokument), da Apple ne krši Nokiinih patentov ter da ni razlogov za...

1 komentar

Prispel je iPhone 4

iPhone 4

vir: engadget
engadget - Špekulacij in napovedi o novem iPhonu je bilo ogromno, vključno z njegovim imenom. Najpogosteje smo slišali imena iPhone 4G in iPhone HD, a nobeno izmed teh dveh ni tisto pravo. Apple je namreč danes na WWDC-ju predstavil iPhone 4, kar je bilo po včerajšnji ukinitvi prodaje iPhone 3G neizbežno. Veliko novosti smo že pričakovali zahvaljujoč pobeglih naprav. Potrjeno je tako, da se v novem telefonu nahaja procesor A4 (ni še znana frekvenca delovanja), ki je bil zasnovan znotraj samega Appla, da je ločljivost zaslona štirikrat večja kot pri starem, poznana pa je bila tudi že oblika mobilnega telefona.

Ločljivost zaslona, t.i. Retina Display, tako znaša 960 x...

347 komentarjev