»

2 milijona ur zanesljivosti pri 600GB Seagate 2.5" disku

Seagate Savvio 10k.4

vir: Daily Tech
Daily Tech - Seagate je danes predstavil svojo novo serijo trdih diskov, Savvio 10k.4, s kapaciteto 450GB in 600GB.
Posebnost te serije je, da so šli diski skozi poseben tehnološki postopek preverjanja in testiranja, preden so postali dosegljivi kupcem.
Disk Savvio 10k.4 tako doseže 2 milijona ur delovanja med posamezno napako (eng. Mean Time Between Failures) in le 0.44% možnosti napake v življenski dobi (eng. Annualized Failure Rate), kar pomeni da je prvi in edini disk, ki doseže tako dobre rezultate.
V Seagate pravijo, da je serija Savvio 10k.4, 20% boljša v primerjavi z...

15 komentarjev

GF100 z modelnimi oznakami

Bosta grafični kartici podobni tokrat resnični Tesla kartici?

vir: AnandTech
AnandTech - nVidia je na svojem uradnem Twitter računu razkrila, kakšni imeni oz. modelni številki bosta nosila sprva najhitrejši grafični kartici, ki bosta uporabljali jedro GF100/Fermi/itd. To bosta GeForce GTX 480 in 470, kar je nekoliko presenetljivo, saj je ves svet pričakoval za stotico nižje številke, torej npr GTX 380. Zakaj so se odločili za to potezo seveda ni znano, morda pa je povezano z zmogljivostnim preskokom ki ga morda lahko pričakujemo od novega jedra. nVidia je namreč že predstavila prve grafične kartice serije 300, a so uporabljale 40 nm čipe, poznane že iz serije 200. S preskokom na GTX 480 in 470 se pravzaprav po vsej verjetnosti želijo distancirati od te serije in potegniti jasno ločnico med njima (in se...

23 komentarjev

nVidia napoveduje Quadro FX Go700

Nvidia - Kot vsi veste, je Quadro nVidiina profesionalna linija grafičnih kartic, ki je zelo primerna za uporabo v profesionalnih grafičnih programih. Glede na to, da je to podjetje na vrhu teh izdelkov, ne sedijo križem rok, ampak so napovedali mobilno verzijo teh grafikulj. Prva iz te serije naj bi se imenovala Quadro FX Go700. Po vsej verjetnosti naj bi uporabljala 128-bitno vodilo. Kot vsi nVidiini izdelki, bo tudi ta imel UDA (Unified Driver Architecture) arhitekturo. Več o tem.

0 komentarjev

AthlonXP 2800+ pod drobnogledom

Ace's Hardware - AMD je danes po načrtih izdal novega prvaka v AthlonXP seriji, Athlona 2800+, ki deluje na 333 megahercih FSB. Na Ace's Hardware so si nov procesor ogledali v kombinaciji z osnovno ploščo, grajeno na nForce2 čipovju. Najmočnejšega AthlonaXP so primerjali z ostali procesorji te serije, ga malce navili ter pognali kup uporabnih ter neuporabnih benchmarkov. In ugotovitve? Preberite test, prišepnem vam lahko samo, da se ga trenutno še ne izplača kupiti.

3 komentarji

IBM, kaj počneš?

Storage Review - Kot ste najbrš že vsi slišali, so IBMovi diski serije 75GXP (DTLA) odpovedovali kot za stavo. Sam osebno sem bil prav tako žrtev s svojim 45 GB modelom, od prijateljev pa sem slišal še za najmanj dvajset takih pripetljajev, Slo-Techovi forumaši se pa najbrž še spomnijo poročanja ostalih sotrpinov. Trenutno je v postopku tožba proti IBMu glede zanesljivosti diskov iz te serijo, na to temo pa gigant sploh ne daje izjav. Za ti serijo je izšla serija 60GXP (IC35), ki je bila malo manj kvarljiva, a še vedno mnogo preveč (molim, da moj 60 GB model ne bo med njimi). Ves ta čas nas je IBM pustil živeče v obliviju™, sedaj pa so ob predstavitvi nove 120GXP serije podali opozorilo, da diski ne smejo biti prižgani več kot 333 ur na mesec. Naj vam prihranim poseganje po kalulatorjih - to je 11 ur na dan. Da pa bo stvar še hujša, je sedaj nek IBMov predstavnik v pogovoru s StorageReview izjavil, da je te diske priporočljivo obremenjevati največ 8 ur na dan, kar pomeni, da so za strežnike (in še...

11 komentarjev

AYHJAR - nova zvezda na nebu?

Overclockers Australia - Po poročanjih Slo-Techa pred dnevi ter nadaljnem raziskovanju Overclockers Australia, med AMD Thunderbirdi sije nova OC zvezda, procesor z oznako AYHJAR. Tisoč megaherčno izvedenko te serije se z lahkoto spravi na 150% originalne hitrosti - na gigaherc in pol. Povprečna navita frekvenca procesorja te serije naj bi znašala kar že zelo zajetnih 1680 MHz. Če bo pa ta serija kadarkoli ugledala slovenske trgovine - je pa vprašanje.

0 komentarjev