»

Kako hitra je naša lastovka?

Slashdot - Le kdo ne pozna lastovke, naše navadne lastovke? Hirundo Rustica poimenovane v latinščini, američani ji rečejo "Barn Swallow", ker precejkrat gnezdijo v štalah in na senikih, v skednjih.... Že pri Monty Phytonu so se sprasevali kako hitra je. Sedaj se je nekdo hitrosti lastovk lotil precej bolj znastveno.

Tale stran vam bo povedala precej o hitrosti lastovk, o njihovi teži in še nekaterih podatkih. Za vse hardcore oboževalce Monty Phytona je tole obvezno branje.

Torej, afriška lastovka ali evropska?

5 komentarjev

ASCI White pod drobnogledom

Slashdot - Čeprav novica o novem najzmogljivejšem superračunalniku na svetu, ki ga je izdelal IBM in je znan pod imenom ASCI White, na Slo-Techu ni bila nikoli objavljena, ste za projekt gotovo že slišali (če ne na Slo-Techu, pa mogoče na kakšnih sorodnih straneh). No, da se vam oddolžim, vam podajam povezavi, ki vas pripeljeta na strani, kjer je objavljeno, kakšno strojno in programsko opremo uporablja ASCI White. Uživajte v branju in pazite, da se vam čeljust ne povesi preveč, ko si boste ogledovali specifikacije te zveri .

0 komentarjev

Še nekaj za :)

Overclockers Australia - Ponavadi za uspešen konec dneva vedno dodam kakšno povezavo, ki vas pripelje do kake zabavne strani. Tokratna stran vam bo koristila, če so vaši refleksi popolnoma zakrneli, saj vam bo postregla s testom refleksov. Ves čar testa je v tem, da pritiskate gumb "stop", stran pa vam izmeri odzivni čas. Po nekaj minutah vaje mi je uspelo doseči odzivni čas 0.22 sekunde. Če vam uspe manj, potem imate res dobre reflekse. Aja, pa še nekaj: četudi boste dosegli odzivni čas 0.01 sekunde, vam bo stran gotovo še kar naprej težila, da potrebujete vadbo. Mogoče je avtor strani popoln, ali pač.

26 komentarjev