»

Bučen prihod novega iPhona 5

CNet - Včeraj je bil dan, ki so ga težko pričakovali vsi Applovi privrženci. V državah, ki so po Applovem tolmačenju prvi svet (ZDA, Kanada, VB, Francija, Nemčija, Avstralija, Japonska, Hongkong in Singapur) so namreč začeli prodajati nov pametni telefon iPhone 5. Pred prodajalnami so vile dolge vrste, najbolj neučakani pa so se tja odpravili že več ur pred uradnim odprtjem. V Sloveniji bomo iPhone 5 dobili v drugem valu prihodnji petek.

Applov svojega iPhona 5 ponuja v treh različicah, ki odklenjene stanejo 650, 750 oziroma 850 dolarjev. Razlikujejo se po količini spomina, ki je 16, 32 ali 64 GB. Ob dvoletni vezavi so cene nižje, in sicer znašajo še vedno zajetnih 200, 300 oziroma 400 dolarjev. Kolikšne bodo cene v Sloveniji,...

105 komentarjev

Applov vodja varnosti odslovljen zaradi fiaska z izgubljenimi prototipi

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Apple je zapustil John Theriault, vodja oddelka za varnost, poroča 9to5mac. Theriault, ki je v podjetje prišel leta 2007, potem ko je dobrih deset let delal kot vodja varnosti v Pfizerju in še pred tem v FBI-ju, se je predčasno upokojil. To samo po sebi ne bi bilo zanimivo, če ne bi poznali tudi razloga, da je zapustil podjetje. Razlog so izgubljeni prototipi telefonov.

Apple je namreč lani izgubil kar dva prototipa telefona iPhona 4. Do enega so se prebili pri Gizmodu in javno objavili vse podrobnosti o napravi, zaradi česar je Apple nadnje poslal vso pravno ekipo. Telefon so prijavili kot ukraden, tako da je pri uredniku Gizmoda kalifornijski REACT (Rapid Enforcement Allied Computer...

12 komentarjev

Iskanje izgubljenega iPhona se nadaljuje

Slashdot - V ZDA še vedno traja iskanje nesrečnega prototipa iPhona 5, ki ga je Apple izgubil, pri čemer Applu izdatno pomaga tudi policija. A zanimivejše so informacije o preteklih dejanjih Appla in policije, ki so se dogajala letos poleti.

Julija se je namreč pred hišo v Bernal Heightsu pojavilo šest mož, ki so trdili, da so policija. Zaslišali so stanovalce in preiskali stanovanje v iskanju iPhona 5, ki pa je bilo neuspešno. San Francisco Weekely je ugotovil, da v...

14 komentarjev

Apple tudi letos izgubil prototip iPhona

CNet - Ko je Apple lani izgubil prototip iPhona v nekem ameriškem baru, so s težkim pravnim topništvom napadli stran Gizmodo, ki ji ga je najditelj prodal za čedno vsoto, potem ko so ga na Applu posmehljivo odslovili. Zgodba je epilog dobila šele letos, ko so od pregona Gizmoda odstopili, medtem postopek zoper najditelja in njegovega pajdaša zaradi nezakonite prisvojitve še teče. Zanimivo je, da Applovi inženirji niso postali nič previdnejši, ampak še vedno puščajo neizdane telefone ležati naokoli bo barih.

Tudi letos je namreč v sanfranciškem baru Cava 22 obležal še neizdan prototip iPhona, ki je bržkone iPhone 5 s pričakovanim izidom oktobra (ali eventualno konec septembra). Kmalu po odkritju so obvestili policijo, ki je signal izsledila v...

82 komentarjev

Applov WWDC se bo zgodil zgodaj v juliju

TechCrunch - Applova konferenca WWDC (World Wide Developers Conference) je dobila letošnji uradni datum, saj se bo petdnevno druženje ljubiteljev Appla, razvijalcev, ki razvijajo programsko opremo tako za Mac OS kot iOS, ter drugih udeležencev, ki si privoščijo vstopnico, potekalo med (vključno z) 6. in 10. julijem. Kot je običajno se bo konferenca odvijala v San Franciscu, v centru Moscone West. Rdeča nit letošnje konferenco naj bi bila prihodnost obeh mehkih platform, Mac OS in iOS, poleg nekoliko smiselnega pričakovanja, da bodo pri Applu na konferenci objavili naslednjo, že peto generacijo iPhona.

Po zadnjih poročilih temu najverjetneje ne bo tako. Pričakovali bi nasprotno, saj je...

5 komentarjev

Poleti manjša različica iPhona, brezplačen MobileMe?

Bloomberg - Vedno glasnejše so govorice, da Apple za poletje pripravlja pomanjšano verzijo iPhona. Prejšnji teden je o tem pisal Bloomberg, včeraj pa se je obsežno razpisal The Wall Street Journal, ki piše tudi o prihajajoči prenovi storitve MobileMe.

Ljudje v Applu, ki so prototip novega iPhona videli, pravijo, da je približno polovico manjši od iPhona 4. Slednji se prodaja po 625 dolarjev, kolikor v povprečju plačajo zanj operaterji, ki ga nato uporabnikom ponudijo po subvencionirani ceni. Novi iPhone naj bi bil le pomanjšan, nikakor pa ne oskubljen. Novi, manjši iPhone naj bi stal okoli 200 dolarjev brez kakršnekoli...

35 komentarjev

Prodaja iPhonov peša

The Register - Podatki ekskluzivnega prodajalca iPhonov za ZDA kažejo, da zanimanje uporabnikov za tu čudo elektronike počasi jenja. AT&T je v svojih finančnih izkazih za prvo letošnje četrtletje razkril, da je število aktivacij iPhonov upadlo na 1,6 milijona, medtem ko je ta številka v prejšnjih četrtletjih znašala 2,4 in nato 1,9 milijona. Vprašanje je, zakaj.

Prvi upad se je zgodil v drugem četrtletju lanskega leta, ko so to pripisali čakanju kupcev na poleti izšli iPhone 3G. Ko je ta julija ugledal luč sveta, so se prodajne številke domala podvojile. Prodajalci sklepajo, da uporabniki ponovno čakajo na novo različico iPhona, ki jo Apple napoveduje za junij. S čim točno bodo privabili lastnike starejših in nove kupce, še znano, se pa omenjajo videopošta, biometrična varnost, fotoaparat s 3,2 megapiksli, urejanje videa itn. Nekaj teh reči je Apple že patentiral, a to ni nobena garancija, da se bodo dejansko pojavile v končnem izdelku.

Zanimivo pa je še, kako zelo je AT&T odvisen od iPhonov....

85 komentarjev

Wal-Mart bo začel prodajati iPhone

ComputerWorld - Pojavljajo se govorice, da bo Wal-Mart še pred božičem ali tik za njim začel prodajati Applove iPhone, ki pa jih na sedežu podjetja uradno nočejo potrditi niti zanikati. Zaposleni v Wal-Martu pa medtem pravijo, da so bili na izobraževanjih in da bodo zagoto začeli prodajati iPhone, najkasneje tik pred koncem leta.

So pa toliko bolj zgovorni razni analitiki in poznavalci, ki včasih zadenejo, včasih pa tudi ne. Ezra Gottheil iz Technology Business Research pravi, da če bo Apple res ponudil iPhone v Wal-Martu, to ničesar ne spremeni, še najmanj pa ruši Applovo podobo luksuznih izdelkov. Navsezadnje, dodaja, tudi iPode je moč kupiti na istem mestu. Apple trenutno prodaja osemgigabajtni model za 199 in šestnajstgigabajtnega za 299 dolarjev, prejšnji teden pa so se pojavila namigovanja o štirigigabajtnem za 99 dolarjev. Gottheil pravi, da je kaj takega povsem možno, ne pričakuje pa odklenjenih telefonov, in namigne na dvoletno vezavo pri AT&T, ki zdaj omogoča subvencioniran nakup iPhona...

0 komentarjev