»

V Kiberpipi ob koncu poletja

Utrip s poletnega Django srečanja

Slo-Tech - Sreda - 31.8.2011 od 9h do 12h - Duh Silicijeve doline v Srednji Evropi
Ena izmed največjih prednosti Silicijeve doline je v tem, da je tam okrog vse polno investitorjev in se posamezniku povsem preprosto zgodi, da najbolj zanimivega investitorja srečaš že v lokalni kavarni. To bodo predstavniki Credo Ventures poskusili prenesti tudi na območje Srednje Evrope, med drugim tudi v Ljubljano, v Kiberpipo. Želijo se pogovoriti s podjetji, ki aktivno iščejo ali pa razmišljajo o investiciji. Če bi vas srečanje s predstavniki Credo Ventures zanimalo, so prijavite preko obrazca.

Sobota 3.9.2011 od 9h do 18h - Prevajalski maraton v sklopu Ubuntu Global Jam
Pred izidom nove različice Ubuntuja, se bodo med prihajajočim vikendom...

8 komentarjev

Predavanje: Prišli, videli, zmagali - DoubleRecall v Silicijevi dolini

Slo-Tech - Nedavno smo poročali o velikem uspehu slovenske ekipe DoubleRecall v Silicijevi dolini. Zdaj napovedujemo predavanje, kjer bodo razgrnili svojo zgodbo preden odidejo v ZDA:

Kakšni so Slovenci 2.0? Morda takšni, ki napadajo Pakistanski mobilni trg in hkrati z drugo storitvijo prepričajo investitorje v Silicijevi dolini?

Kaj pravzaprav počnejo? Kje so dobili idejo? Kako zbrati tehnično in poslovno ekipo? Iščejo še več sodelavcev? Se v Sloveniji lahko kaj proda? Kje prijeti tujino za roge? Koliko koz so dali na žrtvenik za globalni uspeh? Kako naprej? Lahko to ponovi še kdo v Sloveniji?

Predava Robert Farazin z ekipo. Fante se res splača poslušati, saj je njihova energija kužna. Vabljeni ste v sredo 11. maja ob 18.00 v Predavalnici P1 na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Predavanje organizirajo FRI, Hekovnik, Kibepripa in Ljubljanski univerzitetni inkubator....

22 komentarjev

DoubleRecall eden od zmagovalcev YCombinatorja

Slo-Tech - Slovenski start-up DoubleRecall se je uvrstil med zmagovalce pospeševalnega programa YCombinator v Silicijevi dolini. S tem je pridobil začetno investicijo, izstrelitev v poslovno mrežo doline in možnost za selitev v ZDA.

DoubleRecall je rešitev za medijske spletne strani. Namesto mikroplačil uporabnika pozovejo k določeni "akciji", kot je vpis sponzorskega gesla, sponzor pa nato plača namesto uporabnika. Rešitev v Sloveniji uporablja že več medijskih hiš, kot so Finance, Dnevnik in druge. Robert Farazin se z ekipo seli v Silicijevo dolino, kjer se bodo poizkušali pognati do neba. Zloglasni Yuri Milner vsem ekipam YC ponuja investicijo 150.000 dolarjev, ki jo lahko vzamejo ali ne.

YCombinator je najbolj zaželena odskočna deska za start-upe po celem svetu. Paul Graham je v Silicijevi dolini z neobičajnim pristopom naredil pospeševalnik za start-upe, ki žanje uspehe in...

36 komentarjev

Ubuntu Global Jam pri nas - Prevajalski maraton

Slo-Tech - Ubuntu Global Jam je, kot že samo ime pove, globalni dogodek, ki se ga lahko udeležijo prav vsi. Dogodek bo potekal od 1. do 3. aprila in letos se ga udeležuje tudi slovenska Ubuntu skupnost. Na Global Jamu se odvija več t.i. Jamov. Udeleženci se ukvarjajo z iskanjem napak, s testiranjem, nadgradnjami, prevajanjem in pisanjem dokumentacije.

Možnosti za sodelovanje je precej, predznanje praktično ni potrebno, saj organizator poskrbi za vsa potrebna navodila in pomoč novincem.

Slovenska ekipa se bo tokrat v večini ukvarjala s prevajanjem in usklajevanjem prevodov. Dobili se bomo 2. aprila ob devetih zjutraj v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani na prvem tradicionalnem prevajalskem maratonu.

Prva prevajalska seja se bo začela ob 9.15 in bo trajala...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: MoMo:Bada, Android, Document Freedom day in Ubuntu Global Jam

Document Freedom Day - Svetovni dan prostih formatov, 31.3. 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.3., ob 19h vas vabimo na Mobile Monday Slovenia, kjer bo Matej Špoler delil svoje izkušnje v razvoju za bada platformo ter nam razkril svojo pot do uspeha z badaSports, aplikacijo za beleženje športne aktivnosti. Ob 19:45 pa bo predaval Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba. Predstavil bo Shout'em, orodje za ustvarjanje mobilnih aplikacij.

V torek, 29.3., ob 19h vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer nam bo Jernej Virag pokazal nekaj najpogostejših pasti razvoja Android aplikacij. Ogledali si bomo tudi orodja in trike, ki bodo ločili našo aplikacijo od tistih, ob katerih uporabnikom zraste brada.

V sredo, 30.3., ob 19h vas vabimo na Document Freedom Day...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Utrinek iz Izida Drupala 7, 07. Jan 2011

Slo-Tech - V sredo, 23.3., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Rok Gregorič, Rok Krulec in Miha Rebernik predstavili kako s pomočjo Facebookova PHP HipHop-a in Thrifta lahko na primeru DoubleRecall rešitve, poganjamo lastne spletne storitve.


V četrtek, 24.3., ob 19h vas vabimo na 3. meetup slovenske Drupal skupnosti kjer bo predstavljenih nekaj novosti in dogodkov, Janez Urevc pa bo poročal iz konference DrupalCon Chicago. Namen meetupa je tudi izmenjava mnenj, izkušenj in znanj, zato vabimo vse udeležence, da se sami angažirajo za sodelovanje. Vsi tisti, ki bodo prinesli s sabo prenosnike bodo lahko sodelovali tudi pri prevajanju Drupala 7 po koncu predstavitev.


V soboto, 2.4., ob 9h napovedujemo Ubuntu...

5 komentarjev

Kiberpipa in Silicijeva dolina

Slo-Tech - Še dodatek, ki je zmanjkal iz novice o totedenskem programu v Kiberpipi.

V četrtek, 19. aprila ob 19.00 bo v Kiberpipi potekal že 11. Večer za Inovativne in Podjetne. Tokrat bo Blaž Kos imel predavanje z naslovom Podjetniške lekcije iz Silicijeve doline, ki bo govorilo o tem, kaj se lahko naučimo od svetovnih visokotehnoloških gigantov (IBM, Cisco, Sun, Microsoft itd.), pa o podjetniškem duhu na najboljših svetovnih univerzah (Stanford, Berkeley) in zakaj je Google najboljši delodajalec na svetu. Vabljeni!

P.S.: Predavanje napovedujemo tako pozno, ker nismo bili prepričani ali bo predavatelj pravočasno premagal jet-lag, saj se je ravnokar vrnil iz ZDA. :)

0 komentarjev

Večer za Inovativne in Podjetne: Andrej Nabergoj

Slo-Tech - Kiberpipa skupaj z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem v novi sezoni pripravlja serijo večerov namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij.

Prvi večer z gostovanjem odpira Andrej Nabergoj, soustanovitelj in direktor Parsek d.o.o. in predsednik združenja mladih poslovnežev YES. Andrej trenutno ustanavlja podjetje v Silicijevi dolini s področja analize socialnih omrežij in pa podjetje v Evropi s področja semantičnih mrež.

Prvi V.I.P. večer se bo odvijal v četrtek, 26. oktobra v Kiberpipi, na Kersnikovi 4, s pričetkom ob 19 uri. Enorunem vodenem pogovoru z gostom, z možnostjo vprašanj iz publike, sledi animirano druženje z izmenjavo mnenj, izkušenj in širjenjem kroga poznanstev (ob pijači seveda). V.I.P. se bodo odvijali vsakih 14 dni.

Udeležba je brezplačna, a število mest je strogo omejeno zato se je potrebno na dogodek prijaviti! Več informacij na Kiberpipini strani...

5 komentarjev