»

Amazon App Store se širi

Trgovinsko aplikacijo je sicer treba naložiti ročno ter pred tem vključiti možnost nalaganja aplikacij z neuradnih virov, nato pa nekih večjih presenečenj ni več

vir: The Verge
The Verge - Amazonova vzporedna trgovina za Android, ki je na voljo tudi na običajnih izdajah Androida, ne le na njihovih Kindlih (na katerih teče močno modificiran Android), se bo v kratkem močno razširila. Najavili so namreč širitev v dodatnih skoraj 200 držav, po tem ko je bila predstavljena v ZDA in se že pred časom razširila v nabor največjih Evropskih držav, Francijo, Italijo, Nemčijo, Španijo ter Veliko Britanijo, poleg Japonske. V novem valu so omenili le nekaj večjih držav, Avstralijo, Brazilijo, Indijo, Južno Afriko, Južno Korejo, Kanado in Mehiko, a širitev v skoraj 200 novih držav nedvomno mora pomeniti, da se bo seznamu pridružila še...

8 komentarjev

Steam pohekan, potencialno odtujeni uporabniški podatki

vir: Steam
Steam - Danes ponoči je Steam objavil, da so neznanci uspeli dostopati do njihovih vBulletin forumov. V procesu raziskovanja se je izkazalo, da vdor ni bil omejen samo na uporabniške forume in je segal tudi v druge strežnike. Zlikavcem so tako imeli potencialno dostop do: uporabniških imen, zgoščene oblike gesel, kupljenih iger, e-mail naslovov, naslovov kupcev in šifriranih kreditnih kartic.

Steam sicer poudarja, da ni dokazov, da bi napadalci res prenesli te podatke ali zlomili zaščito gesel in kreditnih kartic. Pri tem so celo tako samozavestni, da vas ne bodo prisilili v zamenjavo Steam...

37 komentarjev

Nakup v Andorid App Marketu kar na naročniški račun

Plačilo z 'Bill my Vodafone account' bo razveselilo predvsem mularijo, ki še nima dostopa do kreditne kartice.

Slo-Tech - Vodafone je za svoje stranke v Veliki Britaniji in Nemčiji napovedal možnost nakupa Android aplikacij kar na svoj naročniški oz. predplačniški (prepaid) račun, se pravi, z "Moneto". To novo plačilno sredstvo je integrirano neposredno v Android App Market (glej sliko) in naj bi po pričakovanjih močno razširilo trg, zlasti na kupce, ki nimajo oz. ne želijo plačevati s kreditno kartico. To zajema...

8 komentarjev

Prihajajo pametnejše kreditne kartice

Kartica za dva bančna računa

vir: Tom's Guide
Tom's Guide - Podjetje Dynamics je nedavno predstavilo novo generacijo kreditne oz. plačilne kartice, ki jo sami imenujejo kar Card 2.0. Z novo generacijo so se osredotočili na funkcionalnost in varnost, sploh v povezavi s kreditnimi karticami, katerih kraja večinoma omogoča nemoteno uporabo pri nakupih. A ne s Card 2.0. Te kartice namreč v plastičnem ohišju popolnoma standardnih velikosti (tudi debeline) skrivajo pravi mali računalniški sistem, ki lahko nadzira več različnih funkcij. Pokazali so 3 možne primere uporabe novih kartic, nedvomno pa je za povprečnega uporabnika najbolj zanimiva implementacija s kreditno kartico.

Del številke kreditne kartice namreč predstavlja zaslon LCD, na katerem pa se številke izpišejo le, ko se vpiše varnostno kodo, jasno poznano le lastniku. V primeru da pride do kraje kartice, tat...

27 komentarjev

Visa splavila alternativo Paypalu

Slashdot - Podjetje Visa, ki je znano po istoimenskih kreditnih karticah, je vstopilo na trg sistemov plačevanja preko spleta in se postavilo ob bok storitvam kot so Moneybookers, Alertpay in Neteller, še najbolj pa želijo konkurirati Paypalu na področju t.i. mikro plačil.

Gre za predplačniško storitev imenovano Payclick, ki je v prvi vrsti namenjena mladoletnikom. Le-ti večinoma preko spleta opravljajo nakupe glasbe in videoiger, ki ne presegajo vrednosti 20$. Zaenkrat je največji dovoljeni znesek na računu 1000$, hkrati pa denarja s Payclicka ni možno prenesti na bančni račun. Podobno kot Paypal, Payclick omogoča vplačevanje na račun s pomočjo bančnega nakazila ali kreditnih kartic (Visa in Master Card). Storitev se od Paypala razlikuje v tem, da omogoča popoln starševski nadzor nad pretokom denarja na računu.

V kratkem nameravajo storitev uvesti tudi za druge uporabnike po svetu ter se ne želijo omejevati le na Avstralijo.

23 komentarjev

Blippyju ušle številke kreditnih kartic

Blippy

Information Week - Blippy je ena izmed v Sloveniji manj znanih strani za druženje, ki omogoča uporabnikom deljenje svojih nakupov s prijatelji. Twitter za osebne finance, kot bi lahko poimenovali stran, se z vpisom številke kreditne kartice poveže z njo, nato pa avtomatično priobčuje transakcije. Včeraj je bil odkrit spodrsljaj, ki se jim je primeril, saj so na svojih strežnikih v tekstovni obliki objavili nekaj številk kreditnih kartic, ki jih je Google takoj opazil.

Kot so pojasnili, se je na spletu znašlo nekaj številk kreditnih kartic, ki se začnejo s 5424 (to so Mastercardi Citibanka). Blippy je pojasnil, da gre za ostanke beta preizkusa izpred mesecev...

6 komentarjev

Še bolj nevarni črvi

BBC - Z razcvetom informacijskih tehnologij imamo na računalniku vedno več pomembnih in tudi občutljivih informacij. Poleg ta pa ga uporabljamo tudi za zelo občutljive naloge. Recimo spletno nakupovanje s kreditno kartico, ki ima limit v vrednosti avtomobila.

Tako v tem trenutku razsaja črv Korgo, ki med drugim odpre sistem zunanjemu nepridipravu. Sicer ni prvi črv, ki to počne a očitno se mediji počasi prebujajo in prepoznavajo nevarnost takšnega početja. S spretno nameščenimi programskimi prestrezalniki vnosa znakov iz tipkovnice ter morda še kakšnimi bolj prefinjenimi metodami lahko v izredno kratkem času pridemo do ogromne količine številk kreditnih kartic.

Zato vsekakor velja opozorilo, da uporabljajte antivirusne programe. Postavlja se pa tudi vprašanje, če bodo banke iznašle kakšen način kako preprečiti takšne spletne kraje saj marsikoga odvračajo od tega, da bi še več zapravljal preko spleta.

11 komentarjev

Lažna eBay stran

Yahoo News - Nepridipravi, ki so poskušali ukrasti informacije o kreditnih karticah iz nalinijske avkcijske web strani eBay.com, so postavili lažno eBayevo spletno stran in na ta način privabljali žrtve. Prevara je vključevala tudi nagovarajanje koristnikov, da se prijavijo na ebayupdates.com in da pri tem obnovijo podatke o svojih kreditnih karticah, je povedal azijsko-pacifični koordinator ameriške skupine SANS IISC (Institute Internet Storm Center). eBay je takoj reagiral z opozorilom svojim uporabnikom, naj opozorilo prezrejo. Klik!

0 komentarjev