»

Activision mnenja, da sta Rovio in Zynga močno precenjena

TechCrunch - Mobilna senzacija Angry Birds in Facebook time killer Farmville sta svojima avtorjema konkretno napolnila denarnice in zvišala aspiracije. Zynga se že pripravlja na enomilijardno izdajo delnic za skupaj 10% vrednosti podjetja (med 10-20 miljardami), Rovio pa se ceni na "več milijard" in trenutno zaključuje zaprto dokapitalizacijo po valuaciji 1.2 miljarde.

To postavlja uveljavljene velike založnike pred nenavadno situacijo. Že zaradi vsega denarja, ki se obrne okoli teh iger (zlasti in-app purchasi), bi radi bili zraven. A njihov poslovni model ni nagnjen k tveganju in inoviranju, prej vsakoletnemu štancanju nove različice prejšnjega naslova, s podobno obsežnim changelogom, kot ga...

5 komentarjev

Založbe imajo pomisleke glede Amazonovega digital lockerja

Amazon trenutno ponuja 5 GB prostora (20 ob nakupu prvega posnetka v njihovi trgovini). Če mislijo servis razširiti še na videoposnetke, bodo verjetno rabili ponuditi več, čaka pa jih še nasprotovanje internetnih in kabelskih operaterjev, ki jim bo to šlo v zelje. Odveč je povedati, da je servis za zdaj na voljo le Američanom.

Slo-Tech - Poročali smo že o novi storitvi podjetja Amazon - digitalni omarici, ki uporabniku omogoča hranjenje svoje glasbe kar na strežnikih v oblaku ter poslušanje od kjerkoli. Številni komentatorji so postavili vprašanje, ali si je Amazon zagotovil ustrezne pravice za to.

Podobno storitev kani ponuditi tudi Apple, ki pa se še dogovarja z založniki glede pravic za internetni streaming in neomejeni prenos že kupljenih posnetkov. Dosedanja pogodba za iTunes Store mu tega ne dovoljuje, zato uporabniki v primeru izgube že kupljene glasbe ne morejo avtomatsko zaprositi za ponovni prenos (lahko pošljejo e-mail in upajo na najboljše). Dogovor se pričakuje do poletja in naj bi bil na voljo preko

20 komentarjev

Call of Duty: Black Ops prek milijarde dolarjev

vir: CNet
CNet - Vsak nov del iz serije iger Call of Duty zadnje čase ruši rekorde, kar je lepo pokazal najnovejši naslov Black Ops. Založnik ActivisionBlizzard je namreč od splavitve pred šestimi tedni nagrabil že milijardo ameriških dolarjev od prodaje igre, za kar je predhodnik Call of Duty: Modern Warfare 2 potreboval 2 meseca, številko z desetimi mesti so namreč presegli šele v letošnjem januarju po izidu 9. novembra 2009 -točno leto dni pred izidom Black Ops.

Tretjino mejnika so založniki presegli že prvi dan, ko Call of Duty: Black Ops prinesel kar 360 milijonov ameriških dolarjev, 50 milijonov več od prejšnjega rekorda, ki je pripadal Modern Warfare 2. Zgodba se ponovi še po prvih petih dneh na prodajnih policah, ko je Black Ops pridelal 650 milijonov dolarjev v...

23 komentarjev

Activision in Blizzard se združujeta

BBC - Giganta industrije računalniških iger - Activision in Blizzard sta najavila dobrih 18 milijard dolarjev vredno združitev. Krmilo podjetja bo prevzel obstoječi direktor Activisiona, Bobby Kotick. Največji delež v novo nastalem podjetju, Activision Blizzard, pa bo imel trenutni Blizzardov lastnik - družba Vivendi.

Blizzard je sicer trenutno najbolj znan po World of Warcraft s katerim zaslužijo več kot 100 milijonov dolarjev mesečno. Activision pa po svoji serijah za konzole kot sta Guitar Hero in Tony Hawk Pro Skater. Kljub vseemu pa sta skupaj še vedno občutno manjša kot največji na trgu - Electronic Arts.

Glavna obljuba združitve je, da se vsakodnevne operacije v Blizzardu ne bodo spremenile. Toda ali ne bi bilo vredno žrtvovati nekaj Starcraft 2 programerjev za še boljši Guitar Hero 4?

25 komentarjev

ATI prevzel Bitboys Oy

ATI - ATI je prevzel finsko podjetje Bitboys Oy, ki se ukvarja z razvojem grafičnih tehnologij za prenosne naprave. Vrednost nakupa se ocenjuje na približno 35, 2 milijonov evrov, celotna ekipa Bitboys-a pa bo vključena v ATi-jev oddelek za prenosne naprave. ATI od naložbe pričakuje nov zagon pri razvoju grafičnih tehnologij za prenosne naprave, predvsem pa podporo za OpenGL ES 2.0 3D ter OpenVG 1.0 2D vektorski grafiki.

Več o nakupu ter izjave vodilnih obeh podjetij lahko preberete v ATI-jevem sporočilu za javnost.

0 komentarjev

Doom 3 na E3!

Reactor Critical - Bolj pozorni, ki se kdaj ustavite na Slashdotu, ste lahko že pred kakim dnevom ali dvema brali novico, ki je oznanila, da je Doom 3 tudi uradno napovedan. Po zadnjih podatkih na Reactor Criticalu bo Doom 3 (hehe, kot največji nostalgik sem pred časom še enkrat obrnil Doom II :)) množicam predstavljen na letošnjem E3 v Los Angeles Convention Centre. Predstavitev se bo odvijala od 21. do 24. maja, Id pa obenem dodaja, da bo za razpečevanje igre poskrbel znani založnik Activision.

2 komentarja