»

Google Maps dodal podatke o vremenu

Prijeten večerni hlad.

TechCrunch - Google je v sodelovanju z weather.com in vojsko končno ponudil vremenske podatke kar znotraj Google Maps zemljevida.

Podatki so na voljo kot posebni sloj (layer) in se vklopijo v meniju zgoraj desno. Za zdaj lahko vidimo vremensko sliko (oblačnost) ter temperaturo in vreme v večjih krajih na vidnem delu zemljevida. Z zoomiranjem ven je mogoče videti vremensko stanje v regiji, kar je posebej priročno pri načrtovanju potovanja. Klik na ikonico kraja seveda ponudi podrobnejše informacije in obete. Medtem se na pasu levo od zemljevida izpisujejo bližnji kraji.

Poskrbeli so tudi za pretvorbo Celzijev v Fahrenheite in km/h v mph pri hitrosti vetra.

Nekoliko zoprno je, da ni mogoče dobiti...

45 komentarjev

Yahoo predstavil Search Direct

CNet - Yahoo je včeraj predstavil novo storitev Yahoo Search Direct, ki predstavlja konkurenco lani izdanemu Googlovemu Instant Searchu. Temu navkljub ne gre za enakovredno storitev, saj je Yahoojev pristop drugačen.

Nova funkcija v oknu pod iskalnim poljem prikaže deset najbolj vročih tem glede na vpisano ključno besedo, uporabnik pa s premikom kazalca nanje v drugi polovici okna izpiše glavne povezave. To pomeni, da Yahoo ne prikazuje rezultatov iskanja sproti, kakor to počne Google, ampak sproti prikazuje najpopularnejše teme, ki so povezane z iskalnim terminom, in potem glavne strani z njimi. Te so lahko potovalni vodiči, podatki o vremenu, splošni podatki o podjetju itn.

Yahoo želi s to novostjo prebuditi uporabnike in pridobiti kakšnega novega, saj njegov tržni delež že nekaj časa lebdi okoli 16...

3 komentarji

Vizualizacija kakovosti znanstvenih člankov

Produkcija kemijskih člankov v Evropi

Slashdot - Odraz kakovosti znanstvenraziskovalnega dela so članki, objavljeni v strokovnih revijah. Za ocenjevanje kakovosti pa ni pomembno le število objavljenih člankov, ampak tudi kakovost revij (faktor vpliva, ki meri povprečje, kolikokrat so članki v reviji citirani) in število citiranj člankov posamezne raziskovalne skupine, fakultete ali univerze. Lutz Bornmann iz Münchna in Loet Leydesdorff iz Amsterdama sta v svojem članku primerjala, katera mesta na svetu producirajo največ in najbolj kakovostne članke.

V ta namen sta iz Web of Science pridobila podatke o 10 odstotkih najbolj citiranih člankov s področja kemije, fizike in psihologije. Zbrane podatke sta obdelala z računalnikom, pri čemer...

21 komentarjev

Ste se ozirali v nebo?

več strani - Kot verjetno veste, je v ponedeljek na Soncu "močno počilo". Kot so sporočili astronomi, je Sonce izkazovalo tretjo največjo aktivnost v času opazovanja, in posledica tega je bila močno izražena aurora tudi v naših krajih.

Vendar pa smo vsi, ki smo se včeraj ozirali v nebo in vsake pol ure spremljali satelitske slike Evrope, bili precej razočarani, saj se oblačnost ni razkadila. Če vas zanima, kaj ste zamudili, si lahko ogledate Nasine slike, nekaj podatkov najdete tudi tukaj, še več uporabnih povezav pa v tej temi na forumu astronomskega društa Orion.

Sodeč po tej novici pa lahko jutri zvečer, torej 31.10, pričakujemo še en polarni sij, ki naj bi spet bil viden v naših krajih. Samo upamo lahko, da bo tokrat...

18 komentarjev