»

Motorola je Lenovova

vir: AnandTech
AnandTech - Lenovov prevzem Motorole Mobility je končan, ameriški proizvajalec mobilnih telefonov in pametnih ur je tako v kitajskih rokah. Motorola ima burno zgodovino, saj je po težavah v mobilni diviziji januarja 2011 končno prišlo do delitve podjetja na dva dela, Motorolo Mobility in poslovno bolje situirano Motorolo Solutions, ki se ukvarja z zahtevnejšimi komunikacijskimi problemi (radijske postaje za vladne organizacije in podobno). Motorolo Mobility je najprej kupil Google za 12,5 milijarde dolarjev, kar so najavili avgusta 2011, konec letošnjega januarja pa so napovedali, da bodo podjetje prodali Lenovu. S tem je postalo jasno, da je bila Motorola za Google le lep sveženj patentov (ki so jih, skupaj s skupino ATAP, ki razvija projekt...

30 komentarjev

Google uspešno zaključil prevzem Motorole Mobility

Sedež MM v Libertyville, Illinois, ZDA. Letno obrnejo 13 milijard dolarjev prometa, na podlagi dela 20.000 zaposlenih.

vir: suburbots2115 / Wordpress
suburbots2115 / Wordpress - Google je danes uspešno zaključil lani avgusta začet prevzem Motorole Mobility. Dvanajst in pol milijarde dolarjev vreden posel je čez vikend končno potrdil še kitajski regulator trga, po februarskem štemplju od ZDA in EU. Dosedanji predsednik uprave Sanjay Jha je že odstopil svoj sedež izkušenemu Googlovcu in vodju projekta Android, Dennisu Woodsidu.

Z nakupom so dobili svojega proizvajalca mobilnih naprav, morda še bolj pomembno pa je, da so tudi obsežen patentni sveženj na področju mobilnih tehnologij, ki jim bo omogočal obrambo zoper tožbe Microsofta in Appla. Prvi si želi 5-10 dolarjev na vsak proizveden telefon, drugi pa umika njihovih izdelkov s trga, ker naj bi bili nesramne kopije njihovih rešitev, znamk in...

16 komentarjev

Rumena luč za Googlov prevzem Motorole

BuisnessWeek Online - Ameriško ministrstvo za pravosodje je Googlovemu prevzemu Motorole Mobility prižgalo rumeno luč, ko je zahtevalo dodatna pojasnila in podrobnosti o načrtovanem prevzemu, preden bo eventualno izdalo pozitivno mnenje. S tem Googlov prevzem še ni v težavah, je pa to jasno sporočilo, da bodo morali zelo paziti na protimonopolno zakonodajo.

Google je prejšnji mesec za Motorolo Mobility ponudil 12,5 milijarde dolarjev, kar je bila občutna (več kot 60-odstotna) premija na tedanjo tržno ceno podjetja. Tedaj je Google navajal večjo konkurenčnost ekosistema Android kot enega glavnih razlogov za prevzem, čeprav je vsem zelo jasno, da se v ozadju skriva kopičenje patentov, saj jih bo kupčija v Mountain View prinesla več kot...

18 komentarjev

Google je prevzel Motorolo Mobility

TechCrunch - V samem začetku leta, 5. januarja letos, se je nekdaj združeno podjetje Motorola razdelilo na dva dela, na Motorolo Solutions (to skrbi za razvoj in izdelavo radijskih oddajnikov in drugih produktov, namenjenih predvsem profesionalni rabi) ter Motorolo Mobility, v katerem so pristali razvojni inženirji, marketingarji, vodstvo in drug kader, ki je bil odgovoren predvsem za razvoj mobilnih telefonov ter domačih zabavljaških sistemov (set-top-boxev). Zadnjih nekaj let je bil drugi del večinoma v rdečih številkah, a so se predvsem na račun Androida, na katerega so stavili svojo celotno vizijo bolj zmogljivih mobilnih telefonov ter tabličnih naprav, dokopali nazaj na zeleno vejo.

Kot kaže so bila resna razmišljanja o Windows...

60 komentarjev

Motorola resno razmišlja o Windows Phone

ZDNet - Še februarja je Motorola trdila, da uporaba Windows Phone na njihovih telefonih ne pride v poštev. Čeprav so edini proizvajalec pametnih telefonov, ki uporablja izključno Android, so uporabo Microsoftovega sistema izključili. Kot glavno oviro so navedli zaprtokodnost, ki da jim onemogoča polno sodelovanje pri razvoju programske opreme. Pol leta pozneje se je njihovo stališče preokrenilo.

Izvršni direktor Motorole Mobility Sanjay Jha je sedaj povedal, da so popolnoma odprti tudi za Windows Phone 7. Mar si je kdo v vodstvu kupil novo nokio in ugotovil, da Windows Phone sploh ni slab? Ne, marveč so ugotovili, da na trgu androidov vlada izjemno...

49 komentarjev

Xoom WiFi bo stal $600

Cene so znane - bo udarec po žepu kaj bolj sprejemljiv?

vir: CrunchGear
CrunchGear - Govorili smo že, da lahko v bližnji prihodnosti poleg različice za ameriškega operaterja Verizon Motorlin tablični računalnik Xoom lahko pričakujemo tudi v obliki brez mobilne povezljivosti, torej s podporo le za omrežja WiFi. To je potrdil izvršni direktor Motorole (mobilnega dela nekdaj združenega podjetja) Sanjay Jha, ki je potrdil še, da bo Verizonova različica brez subvencije operaterja stala napovedanih $800, 200 ameriških dolarjev več od WiFi različice. Obe ceni veljata za različico s 32 GB internega pomnilnika, ceni pa sta na moč podobni enako opremljenim različicam iPada ($600 oz. $730 s 3G povezljivostjo), od katerega je Xoom vsaj zmogljivejši.

Žal Sanjay Jha ni razkril datuma izida tabličnega računalnika,...

0 komentarjev

CES 2011: Motorola pokazala vrsto mobilnih naprav

Slo-Tech - Motorola se je pred kratkim razdelila na Motorola Solutions in Motorola Mobility. Slednji del že deluje s polno paro, saj so na CES-u pokazali kar nekaj mobilnih naprav.

Prvi je novi tablični računalnik Xoom, ki je neposredna konkurenca Applovemu iPadu. Motorola pravi, da gre za v vseh ozirih boljši izdelek, ki bo kmalu nadomestil iPad. Res ni slab, saj ima dve kameri (ena ima celo podporo za HD), večji zaslon, večjo ločljivost in podporo za Flash. Poganjal ga bo Android, in sicer čisto sveža verzija Honeycomb. Na voljo bo še v tem četrtletju s podporo 3G in Wi-Fi, bo pa v drugem kvartalu nadgradljiv na 4G LTE. Cene niso razkrili.

Poleg tega so predstavili...

16 komentarjev

Motorola se bo razdelila 4. januarja

Motorola Droid - prvi mobilni telefon z Android 2.0 in mobilnik, ki je Motorolo vrnil med žive

vir: engadget
engadget - Že dolgo (od leta 2008) je znano, da se bo podjetje Motorola razdelilo v dve podjetji, kar se bo dokončno zgodilo 4. januarja prihodnje leto. Pravzaprav se bo od podjetja Motorola Inc. zgolj odcepil Motorola Mobility Holdings, ki bo tudi uradno znan pod imenom Motorola Mobility, medtem ko bo preostanek Motorole poznan pod imenom Motorola Solutions. Prvo podjetje bo še naprej skrbelo za mobilne telefone in televizijske set-top-boxe, medtem ko bo Motorola Solutions prav tako še naprej skrbela za svoj del, kamor npr. spadajo modemi in radijski sprejemniki, pogosto v uporabi pri vojakih in policajih. Čeprav je bilo podjetje do sedaj združeno, je znotraj...

0 komentarjev

Prihaja Google Android

Slo-Tech - Kot poroča DELO, je mobilni operater T-Mobile včeraj napovedal skorajšnji prihod mobilnega telefona T-Mobile G1, na katerem bo tekel Google Android.

Gre za mobilni aparat Dream podjetja HTC na katerem bo tekel operacijski sistem Android, ki so ga razvili pri Googlu. Android temelji na Linuxu in je odprtokoden, telefon G1 pa podpira povezovanje v GSM, EDGE, 3G, Wi-Fi in Bluetooth omrežja, omogoča uporabo GPS, predvajanje različnih multimedijskih datotek (MPEG4, H.264, MP3, AAC, AMR, JPG, PNG, GIF,...), vsebuje 3 Mpx vgrajeno kamero, zaslon občutljiv na dotik, tipkovnico.

Za razliko od ostalih telefonov je Android že v osnovi razvit tako, da omogoča kar najtesnejše povezovanje mobilnega telefona z Googlovimi storitvami kot na primer Gmail, Google Maps, YouTube, itd.

Včeraj so pri Googlu za razvijalce izdali tudi Google Android SDK 1.0, pri razvoju pa je sicer sodelovalo 30 partnerjev združenih v Open Handset Alliance (med drugim tudi HTC, Motorola, LG in Samsung) ter seveda

61 komentarjev