»

Anonymous napada kitajske strani

Slo-Tech - Skupina hekerjev in samooklicanih borcev proti tiraniji kapitala Anonymous je dobila tudi kitajsko podružnico, ki se je lotila strani kitajske vlade. V prvem večjem napadu so napadli 485 strani, ki so bile nekaj časa nedosegljive ali spremenjene (defaced). Za zdaj kaže, da gre za skupino posameznikov, ki ne živijo na Kitajskem niti ne znajo kitajsko.

Na Pastebinu so objavili dva seznama strani, ki so jih napadli; večinoma gre za vladne oziroma državne strani. Kasneje so napadli tudi strani pravosodja. Poleg spremembe naslovne strani so objavili tudi elektronske naslove in telefonske številke ter za vsaj dva računa tudi gesla in uporabniška imena. Napadli so tudi strani agencije za varovanje okolja.

Kitajske oblasti so potrdile, da so se vdori resnično zgodili. Niso sicer...

19 komentarjev

Anonymous vdrl v poštni strežnik sirskega presednika

Al-Assad med decemberskim pogovorom z Barabaro Walters.

vir: Haaretz
Haaretz - Člani Anonymousa so minulo nedeljo pridobili dostop do poštnega strežnika kabineta Bashara al-Assada in objavili vsebino 78 poštnih nabiralnikov.

Posebej zanimiva naj bi bila pošta Bouthaine Shaaban, Assadove svetovalke za odnose z javnostjo, ki je predsednika pripravljala na decemberski intervju z novinarko ameriške TV mreže ABC, Barbaro Walters (na sliki). Pogovor se je seveda sukal glede skrajnih ukrepov, s katerimi naj bi sirska vlada želela zadušiti že leto dni trajajoče proteste. Po poročilih mednarodnih opazovalcev so nad protestnike poslala oboroženo vojsko, vred s tanki, letali in ostrostrelci, jim redno odklapljali elektriko in vodo, ter celo izvajali sumarne usmrtitve za člane svoje vojske, ki niso bili pripravljeni streljati na neoborožene...

17 komentarjev

Anonymous napovedal spletni napad na San Franciso BART

Nova podoba spletne strani kalifornijske prometne policije.

vir: CNet
CNet - Hektivisti iz skupine Anonymous so za minuli vikend napovedali DDOS napad na telefonski in internetni servis prevoznika BART, ki z vlaki pokriva širše območje San Francisca. "Operacija BART", kot ji pravijo, je neposredni odgovor na smrt brezdomca Blaira Hilla, ki sta ga dva Bartova prometna policista ustrelila minili ponedeljek, potem ko naj bi vanju "zalučal steklenico vodke in jima grozil z nožem". Policijska preiskava neljubega dogodka sicer še poteka.

Napad naj bi se začel že sinoči (v nedeljo čez dan po lokalnem času) z bombandiranjem BART-ovih faks in telefonskih naprav z zahtevki. BART se je v odgovor odločil preprosto preventivno izklopiti svoje telefonsko omrežje. Drugi val je zajemal...

85 komentarjev

Anonymous in AntiSec objavila odtujene podatke podjetja za internetno varnost FBI-ja

vir: E-week
E-week - Hekerski skupini Anonymous in AntiSec sta uresničili napovedi in na internetu objavili 400 MB dokumentov (večinoma preglednice, dokumente in načrte, a tudi fotografije in življenjepise), ki so bili domnevno odtujeni iz podjetja ManTech, ki pogodbeno sodeluje z ameriško vlado na področju računalniške varnosti kot podizvajalec (government contractor). ManTech navedb o odtujenih podatkih ni niti potrdil niti zanikal, zapisali so le, da napade jemljejo resno.

Anonymous je povedal, da so se za ManTech odločili, ker je FBI lani z njimi sklenil petletno pogodbo o nudenju storitev za internetno...

32 komentarjev

Anonymous vdrl v internetno enoto italijanske policije

Med objavljenimi dokumenti so tudi slike notranjosti in celo skupinska slika zaposlenih.

vir: BBC
BBC - Zloglasna hekerska skupina Anonymous, ki je na zadnje napadla NATO, je objavila, da so vdrli v italijanski CNAIPIC (Centro Nazionale Anticrimine Informatico per la Protezione delle Infrastrutture Critiche, Nacionalni center za zaščito kritične infrastrukture pred internetnim kriminalom) in pridobili osem gigabajtov občutljivih podatkov. Najprej so dosežek objavili na Twitterju, kasneje pa so na Pastebin objavili še manifest o konkretnem dogodku in povezave do nekaj predoglednih arhivov odtujenih podatkov. Za zdaj so objavili nekaj slik oddelka, sliko zaposlenih z osebnimi podatki in nekaj manj pomembnih dokumentov italijanskega ministrstva za zunanje zadeve ter ruske dokumente.

Dejali so, da so poleg tega dobili tudi...

27 komentarjev

Anonymous vdrl v NATO

Washington Post - Anonymous se je odzval na aretacije svojih domnevnih članov po ZDA in Evropi in v protinapadu, po lastnih navedbah na Twitterju, vdrl v strežnike severnoatlantskega zavezništva NATO, kar naj ne bi bilo težko tehnično izvedljivo. Objavili so tudi daljše pismo za NATO, v katerem kritizirajo netransparentnost, in napovedali razkritje zbranih dokumentov.

Po navedbah Washington Posta so v Anonymousu ukradli za približno gigabajt tako občutljivih podatkov, da bi jih bilo "neodgovorno objaviti". Za pokušino in v dokaz svojih trditev so objavili le dva dokumenta (eden se imenuje NATO Restricted iz leta 2007 o komunikacijskih sistemih v Afganistanu, drugi pa Outsourcing CIS in Kosovo). Še nekaj drugih neobčutljivih dokumentov naj bi...

85 komentarjev

Anonymous postavil LocalLeaks in HackerLeaks

Forbes - Hekerska skupina Anonymous je v sodelovanju s PLF (People's Liberation Front) postavila dvoje spletnih strani, na katerih lahko hekerji objavijo ukradene dokumente, ki izkazujejo nepravilnosti v delovanju organizacij, podjetij in vlad. Glavna razlika od strani WikiLeaks je torej v virih podatkov, saj WikiLeaks pričakuje podatke žvižgačev (notranjih sodelavcev), medtem ko novi LocalLeaks in HackerLeaks ciljata na od zunaj odtujene dokumente.

Na LocalLeaks.tk naj bi se objavljali podatki o nepravilnosti na lokalni ravni tudi od žvižgačev, medtem ko na HackerLeaks.tk pričakujejo dokumente, ki so jih pridobili hekerji. Za obe strani ustanovitelji pravijo, da zagotavljata anonimnost. Prve prispevke so prejeli v torek, ko so anonimni...

13 komentarjev

Aretirana trojica voditeljev španske sekcije Anonymousa

Sophos - Španska policija je včeraj objavila, da so na španskih tleh aretirali trojico Špancev, ki so domnevno vodje španske sekcije mednarodne hekerske skupine Anonymous. Skupina je zaslovela zatem, ko so začeli javno napadati strani podjetij in vlad, za katere so menili, da ovirajo Wikileaks. Anonymous sicer z Wikileaksom ni povezan, ga pa podpira.

Aretirani so stari med 30 in 32 leti, pridržani pa so bili v Almeríi, Alicanteju in Barceloni. Brigada de Investigación Tecnológica, ki je od oktobra lani vodila preiskavo, je zbrala več kot dva milijona vrstic zapisov pogovorov osumljencev prek interneta, iz katerih je razvidno, da so načrtovali in koordinirali napade na španske banke, Viso...

26 komentarjev

Skupina Anonymous objavila dokaze o goljufijah Bank of America

The New York Times - Bank of America se tresejo hlače vse od napovedi Wikileaksa, da bo naslednje veliko razkritje elektronska korespondenca iz banke, ki bo osvetlila številne nepravilnosti v banki. Zato so tudi najeli odvetniško pisarno Hunton & Williams, ki je vpregla svoje kontakte v preventivi. Ni pomagalo, saj je skupina Anonymous, ki jo poznamo po napadih na do Wikileaksa sovražne strani, objavila elektronsko pošto iz Bank of America, ki razkriva nezakonite in nepravilne zaplembe zastavljenih nepremičnin na vrhuncu finančne krize leta 2008 in odiranje komitentov z zavarovanjem.

Dokumente so objavili na spletni strani BankOfAmericaSuck, ki je bila takoj po razkritju nekaj časa zaradi silnega...

3 komentarji

Wikileaks bi pomagal časnikom, novinarjem

ITworld.com - Na konferenci Hack In The Box, ki te dni poteka v Kuala Lumpurju v Maleziji, je spletna stran Wikileaks objavila načrt, s katerim želijo na splet pridobiti še več skrivnih dokumentov. Ustvariti nameravajo platformo, prek katere bi lahko časniki, organizacije za zaščito človeških pravic, raziskovalci in ostali po varni povezavi prenesli dokumente na strežnike Wikileaks. Tako bi breme varovanja vira in morebitne pravne sankcije prevzel Wikileaks.

Ko bi preverili avtentičnost materiala, bi z Wikileaks material za nekaj časa (doba embarga) dostavili strani, ki je njegovo objavo vzpodbudila. Ta čas naj bi novinarju ali skupini omogočil, da napišejo zgodbo o zbranem materialu. Šele po preteku embarga bi dokumente objavili tudi na Wikileaks, kar utemeljujejo z dejstvom, da široka dostopnost znižuje vrednost dokumentov.

Na Wikileaks so doslej objavili že 1,2 milijona občutljivih dokumentov; o najbolj delikatnih smo poročali tudi na naših straneh. Priznavajo pa, da imajo težave z...

8 komentarjev