»

Wordpress 3.2 Gershwin na voljo, prejšnjo različico preneslo kar 15 mio uporanikov

TechCrunch - Wodpress je pravkar izdal najnovejšo različico popularne blogging platforme, Wordpress 3.2 Gershwin. Izdelek nosi ime po mladem ameriškem skladatelju z začetka 20. stoletja, Georgu Gershwinu. Novosti niso revolucionarne, so pa znatno pohitrili in počistili uporabniški vmesnik, dodali celozaslonski način za pisanje novih blog postov (ti. zen mode, kjer so gumbi za oblikovanje in ostala šara skriti), poenostavili administracijo in črtali podporo za IE 6.



Istočasno so objavili nekaj zanimivih statistik. Prejšnjo različico Wordpressa, 3.1, ki je izšla februarja, je na svoje strežnike preneslo kar 15 milijonov ljudi, sodeč po anketi na wordpress.com pa od pisanja wordpress bloga živi vsaj 20.000 ljudi. Dalje, na zadnji različici je delalo...

5 komentarjev

Microsoft svoj Windows Live Spaces menja za odprtokodni WordPress.com

The Windows Blog - Windows Live Blog danes piše o sodelovanju z odprtokodnim podjetjem Automattic. Microsoft, ki je znan po tem, da pogosto posluša svoje stranke, je sprejel dejstvo, da ne bo zlahka ujel konkurence, zato je svojim tridesetim milijonom uporabnikov storitve Windows Live Spaces ponudil udoben prehod na odprtokodno platformo WordPress.com, ki po njegovih besedah ponuja boljšo, polnejšo izkušnjo.

Microsoft pravi, da z novo platformo uporabniki pridobijo najboljšo zaščito pred nezaželenci, večje možnosti za prilagoditve in oblikovne spremembe ter zanesljivejše delovanje. Tako bo Microsoftovo programje, namenjeno pisanju spletnih dnevnikov, delovalo direktno z WordPress.com, obstoječe vsebine pa boste lahko avtomagično prenesli bodisi na WordPress.com, bodisi na svoj računalnik, ali pa jih izbrisali. Prva večja razširitev bo povezava med spletiščem WordPress.com in programom Messenger, ki bo omogočala avtomatično obveščanje vseh vaših stikov o...

28 komentarjev

Izšel WordPress 3.0

TechCrunch - Včeraj je izšla nova različica najbolj priljubljenega odprtokodnega orodja za pisanja bloga WodPress 3.0. S kodnim imenom Thelonious je to že trinajsta stabilna verzija tega paketa. Nove možnosti v tej inačici so nova privzeta tema Twenty Ten, ter knjižice API za enostavno uporabo poljubnih ozadij, glav, povezav, menijev in taksonomij. MU in WordPress sta se končno združila, tako da je z isto namestitvijo moč poganjati en ali na tisoče blogov. Popravljenih je 1.217 hroščev oziroma drugih izboljšav.

10 komentarjev

Izšel Firefox 3.6, podpora odslej tudi v slovenščini

Personas je del Firefoxa 3.6

vir: Mozilla.org
Mozilla.org - Izšel je Firefox 3.6. Tokrat so se razvijalci osredotočili predvsem na hitrost, zanesljivost in varnost, a tudi novosti se je nabralo kar nekaj. Najbolj zanimiva za uporabnike je storitev Personas, s pomočjo katere lahko uporabniki spremenijo izgled brskalnika z enim klikom. Na voljo je več deset tisoč tem, po namestitvi pa ni potrebno ponovno zagnati Firefoxa. Odslej bo preverjal tudi vstavke in skrbel, da imate nameščene najnovejše različice.



V Sloveniji uporablja Firefox okoli 750.000 ljudi, Mozilla Support pa jih obišče le 35.000 mesečno. Nizko število uporabnikov strani s podporo iz Slovenije ni presenetljivo, saj niso na voljo v slovenščini. Bolje rečeno - niso BILE na voljo. Mozilla Slovenija je namreč začela aktivno sloveniti Mozilla...

88 komentarjev

Detonatorji 12.20

Slo-Tech - Avstrijski igričarji so na svoj strežnik naložili novo razlilčico Detonator gonilnikov za Nvidiine grafične kartice, 12.20. Po njihovih besedah gre za gonilnike, ki so posebej optimizirani za GeForce3 in DirectX8. Seveda gre za neuradno različico, tako da jo uporabite na lastno odgovornost, na voljo so tako za Win9x, kot Win2k sisteme. Thnx Matej.

3 komentarji