»

Tudi ameriški senatorji uporabljajo Signal

vir: ZDNet
ZDNet - Že marca letos je ameriški senat dovolil svojim članom, da uporabljajo aplikacijo za pametne naprave Signal. Novico je sicer javnosti razkril senator Ron Wyden šele včeraj.

Signal je sicer po mnenju mnogih trenutno ena izmed najboljših rešitev za komunikacijo z vidika zaščite izmenjane vsebine pred nezaželenimi vpogledi. Uporaba Signala je še eden izmed korakov ameriških državnih ustanov in agencij k večji zašiti osebnih in drugih podatkov svojih zaposlenih. Pretekli teden je ameriški senat po letu dni dela vendarle začel uporabljati enkripcijo oziroma https na svojih spletnih straneh.

Signal pa je vse bolj popularen tudi v Sloveniji. Po neuradnih podatkih je aplikacija postala standard tudi med

21 komentarjev

Apple odstranil aplikacije za obveščanje o policijskih kontrolah alkoholiziranosti

Trapster je ena izmed aplikacij, ki ostajajo.

CNet - Ko je marca ameriški senat od Appla, RIM-a in Googla zahteval umaknitev mobilnih aplikacij, ki uporabnikom omogočajo medsebojno obveščanje o lokacijah policijskih kontrol, se je prvi odzval RIM. Hitro so z BlackBerry App World pobrisali tovrstne aplikacije, ne da bi ponudili kakšno pametno pravno razlago. Sedaj se je uklonil še Apple, ki pa je enostavno spremenil pravila.

Pred kratkim so namreč posodobili pravila za App Store, v katerih sedaj piše, da se "zavrnejo aplikacije, ki posredujejo podatke o policijskih kontrolnih točkah za ugotavljanje alkoholiziranosti, vzpodbujajo ali omogočajo vožnjo pod vplivom alkohola, če niso aplikacije delo organov pregona". To pomeni, da bodo dosledno brisali aplikacije s podatki o...

18 komentarjev

RIM umaknil mobilno aplikacijo za obveščanje o policijskih kontrolah

PhantomALERT

ComputerWorld - V torek so štirje ameriški senatorji pozvali Apple, da iz svoje spletne trgovine umakne aplikacije, ki uporabnikom omogočajo medsebojno obveščanje o lokacijah policijskih kontrol. Podobno so zahtevali tudi od Googla in RIM-a, ki imata svoje trgovine z aplikacijami. V pismu vsem trem podjetjem so zapisali, da so tovrstne aplikacije škodljive za družbo, saj vinjenim voznikom omogočajo izogibanje policijskim kontrolam.

Pri tem ne gre za aplikacije, ki bi bile namenjene zgolj sporočanju položaja kontrol. PhantomALERT, ki so jo senatorji navedli kot primer, je po besedah ustvarjalcev podatkovna baza tako o radarjih, kamerah za prevoženo rdečo luč, policijskih kontrolah kot...

7 komentarjev

Apple dovolil pisanje aplikacij v Flashu

CNet - Apple je aprila letos postavil nova pravila za razvijalce aplikacij, v katerih je zapisal, da morajo biti aplikacije napisane izključno v jezikih, ki jih je Apple odobril (Objective-C, C, C++ ali JavaScript). To je ujezilo Adobe, ki je bil izdal Adobe Packager for iPhone prav za enostavno prevajanje aplikacij v Flashu v nativno kodo za iPhone. Te dni si je Apple premislil.

Po novih pogojih uporabe lahko pisci uporabljajo katerokoli orodje za pisanje aplikacij, Apple pa bo objavil še App Store Review Guidelines, kjer so zapisali točke, ki jim morajo ustrezati aplikacije, da so sprejete v App Store. In v teh si je Apple še vedno pridržal dovolj vzvodov, da ne objavi tistih, ki jih ne mara (npr. Če aplikacije ne počenja nečesa uporabnega ali nudi zabave, ne bo nujno odobrena, saj imajo veliko resnih razvijalcev, ki v druži svojih aplikacij ne želijo amaterskih izdelkov).

V pogojih uporabe so sicer spremenili točke 3.3.1 (aplikacije lahko uporabljajo le dokumentirane API-je na način,...

17 komentarjev

Apple briše nečiste aplikacije

CNet - Prejšnji teden so se na spletu pojavila poročila, da je Apple iz svojega App Stora odstranila aplikacijo Wobble iBoobs podjetja Chillifresh. Razlog naj bi bile pritožbe uporabnikov, čeprav program ne glede na ime ni vseboval nobenih spotakljivih vsebin. V aplikacijo je uporabnik naložil poljubno sliko in označil "prsi", ki so nato ob tresenju telefona poskakovale.

Očitno se je Apple odločil temeljito prevetriti...

26 komentarjev

App Store se bliža milijardi

CNet - V še eni premetni marketinški potezi je Apple na splet postavil števec prodanih aplikacij prek spletne trgovine App Store, ki se počasi bliža številki milijarda. Srečnemu kupcu aplikacije s serijsko številko ena milijarda bo Apple primaknil MacBook Pro, 32 GB iPod Touch, Time Capsule in bon v vrednosti 10.000 dolarjev, ki ga bo lahko zapravil na iTunes. V App Storu je trenutno naprodaj 30.000 aplikacij. Apple je svojo spletno trgovino usposobil 11. julija lani, do 100 milijonov pa je potrebovala dva meseca. S pol milijarde prodanih aplikacij so se pohvalili letos januarja, ko so napovedali, da bodo do cele milijarde potrebovali še tri mesece. Kot kaže, so imeli prav.

1 komentar

Prenesene pol milijarde aplikacij z App Stora

TG Daily - Apple se je z veliko oglasno pasico pohvalil, da so uporabniki iPhona z njegove spletne strani App Store prenesli že pol milijarde aplikacij z vseh področij - od iger do poslovnih. Trenutno ima zbirka vseh aplikacij, ki so na voljo za prenos, 15.000 enot, dnevno število prenosov pa trenutno znaša skoraj pet milijonov, kar je dvakrat več kot pretekli mesec.

App Store se je pojavil 11. julija 2008 in od začetka ponudil skromnih 500 aplikacij. Za prvih 100 milijonov prenosov je potreboval dva meseca, mejnik 300 milijonov pa je dosegel 5. decembra, ko so nudili že več kot 10.000 različnih programov. Pri trenutnem tempu bo Apple za dosego magične meje milijarde potreboval še dobre tri mesece.

14 komentarjev